Laatst keek ik een Amerikaanse dramaserie, waarbij een scène zich afspeelt bij een gezin thuis op de veranda. Dromerig keek ik naar de ruimte. De kinderen en het gezin waren niet hetgeen wat mijn aandacht trok. Al helemaal niet de door de pandemie inwonende schoonmoeder. Het was de veranda waar ik van droomde. Deze was namelijk uitgedost met een espressomachine, koelkast en heater. Het was bijna een minihuisje vast aan het gewone huis!

Even wat verder dromen

Wat zou het heerlijk zijn om dit ook thuis te hebben. Een veranda of liever gezegd een tuinkamer. Een aparte afgesloten ruimte te hebben, apart van de woonkamer. Ik heb het dus niet over een serre (al zou een beetje meer daglicht wel leuk zijn), waarbij de woonkamer alleen wordt uitgebreid. Dit is echt een volledig geïsoleerde ruimte los van het huis. Wat een heerlijk idee om daar af en toe te kunnen terug trekken. In de zomer wil ik al graag in de tuin zijn als het lekker weer is. Helaas is dit, in deze tijd van het jaar (en laten we eerlijk wezen, naast dit jaargetijde, zijn er wel meer dagen dat buiten zitten niet heel aanlokkelijk is in ons kikkerlandje), nog niet echt een geslaagd plan. Gezien de weersverwachtingen ook niet op korte termijn.

Toevluchtsoord

Mijn tuin is soms ook gewoon een toevluchtsoord om even de rust op te zoeken (die sterker is gegroeid tijdens een pandemie, gek). Met twee jonge zoontjes, lijkt de ruimte (en geluidsbarrière) soms te klein in huis. Maar het ontbreekt nog wel wat aan beschutting. Aangezien er voor een grote veranda niet echt plek is, denk ik nu wel eens aan een overkapping tuin. Deze kan namelijk zowel aan het huis of aan de schuur. Wij hebben aan onze schuur in onze tuin nu ook een soort overkapping al, wat heerlijk is tijdens de zomer om in de schaduw te zitten en te eten (zeker als je een zonneallergie hebt, is dat een enorme aanrader). . Toch lijkt het me een heerlijk idee om lekker buiten te kunnen zitten, maar toch binnen (mogelijk met een heater als het wat kouder is). Om meer te genieten van het daglicht, is in deze pandemie toch een fantastische gedachte? Het bijkomende voordeel van meer natuurlijk daglicht is dat het werkt als een natuurlijke anti-depressivum.

Ik droom nog even door

Blijkbaar is het mogelijk om een tuinkamer zowel aan het huis of losstaand in de tuin te laten zetten. Dus kan je zelf de ideale locatie bepalen, afhankelijk van je eigen wensen. Zelf lijkt het me geweldig om vanuit huis direct de tuinkamer in te lopen. Een toevlucht haven, zonder gelijk de elementen van het weer te hoeven trotseren. Om lekker in een boek te duiken, of juist lekker te genieten van de voorbij drijvende wolken.