Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Valsspelen bij Monopoly? Dat moet juist!”

Iedereen heeft in zijn of haar leven wel een kaartje Monopoly gespeeld en iedereen heeft wel een keertje niet volgens de regels gehandeld tijdens dit spelletje. Maar wat als dat nou juist de bedoeling is van de nieuwe Monopoly? Iris wilde dit spelletje wel voor mij proberen met haar man en gezin. Dan weet je pas echt hoe goed je familie je kent!

Ik ben niet goed in dit spelletje

Dit spel mocht ik gaan uitproberen met mijn gezin. Monopoly Valsspelers editie is verkozen tot speelgoed van het jaar 2018! Ik snap wel waarom. Je bent gewend om het gewone monopoly spel te spelen , de meeste mensen kennen alle regels wel uit hun hoofd. Maar bij dit spel moet je je hoofd erbij houden. De medespelers kunnen vals spelen ! En zeker op de momenten wanneer je het niet verwacht. Al moet ik zeggen iedereen lette wel erg op elkaar of ze iemand konden betrappen. Ik ben ook betrapt hoor want ik kan echt niet liegen. Ik vroeg meer huur aan mijn dochter want dat stond op de valsspeel kaart maar man lief had mij door. Die kent me nu wel na 18 jaar als ik de waarheid niet vertel 😉.

Anders dan de gewone Monopoly

Wat het verschil van deze monopoly is dat je n iet eerst huizen hoeft te bouwen om op een straat een hotel te plaatsen: er zijn alleen nog hotels. Nieuw in deze versie is dat er ook valsspeel kaarten zijn die uitnodigen tot oneerlijk spelen. Als je bedrog tijdens je beurt niet wordt ontdekt, dan wordt je valse actie goedgekeurd en word je beloond. Word je valsheid ontdekt, dan vertelt de valsspeelkaart wat de negatieve consequenties zijn.

Maar… Je mag niet liegen en bedriegen wanneer je maar wil. De Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten vertellen je wanneer en hoe je vals mag spelen. Andere vormen van vals spelen zijn verboden! Waar kun jij mee weg komen?

Je hebt kans – en algemeen fonds kaarten die je mag bewaren . Dezehoef je overigens niet voor te lezen aan je medespelers. Zo kan je iemandbedriegen wanneer je het jou uitkomt. Ik had een kaart en daar op stond : alsje huur moet betalen bij een medespeler dan kan je deze kaart inleveren en danmoet diegene jou dat bedrag betalen. Dan zie je verrassende gezichten hoor.

Echt een aanrader voor de donkere dagen !

Review geschreven door Iris

Winactie

Persoonlijk vind ik het een geweldig concept, valsspelen bij Monopoly. Dat hadden ze eerder moeten verzinnen. Leuk feitje trouwens: wist je dat het spel Monopoly door Perry Sport naar Nederland is gehaald en dat de straatnamen de locaties zijn waar een vestiging van Perry Sport zat destijds? Op de Dorpstraat en Ons Dorp na dan. Grappig hè? Anyway, wil je de nieuwe editie van Monopoly winnen? Laat dan een leuk berichtje achter. Na de Kerst winweek maak ik de winnaar bekend.

Facebook Comments

«

»

15 COMMENTS
 • Anna

  1 jaar ago

  Lijkt me helemaal geweldig

  Facebook: An Na

 • Andy E

  1 jaar ago

  Een spel waar je vals mag spelen, eindelijk! Dat is op mijn lijf geschreven, hahaha. Ik doe heel graag mee, ik denk dat de rest van het gezin dit ook erg leuk zou vinden.

 • Milou

  1 jaar ago

  GE-NI-AAAAAAL!!!!!!!! Dit spel moet ik met mijn (er altijd van verdacht wordende valsspelende) familie spelen! Ik doe zeker mee met deze win actie!!

 • Sylvana van der Pijl

  1 jaar ago

  Valsspelen is niet helemaal eerlijk maar wel lekker gemeen hihihi. Lijkt ons geweldig, doe graag mee en deze fantastische loting.

 • Oma Will

  1 jaar ago

  Wow, vals spelen mag ik nooit, maar met dit monopolyspel kan ik mij helemaal uitleven. Joehoe!!!!! Dat zal wat zijn !!
  Graag doe ik mee.
  Ik heb geen facebook, maar heb ggeliked en geloved op Bloglovin.

 • debby

  1 jaar ago

  super leuk spel zou me dochter super goed in zijn papa en mama ook trouwens

 • Viv Schobben

  1 jaar ago

  Legaal valsspelen haha dat is toch de DROOM van iedere spelletjes fanaat die niet tegen zijn verlies kan (zeker bij de kids)!

  Wij zijn een echt spelletjes gezin! Niks is er leuker dan met z’n allen rond de keukentafel en spelen maar. Groot en klein is super fanatiek en vaak schuiven er gezellig familie/vrienden aan. Uren spelplezier en uiteraard onder het genot van een lekker hapje en drankje! Om en om zoekt er iemand een spel uit zodat de kids ook lekker mee kunnen spelen. En op de woensdagmiddag is het spelletjes spelen met vriendjes en vriendinnetjes, waar er een aantal van ook gek zijn op spelletjes. Ik vind dat zo ontzettend leuk doet me altijd weer aan vroeger denken.

  Waag dan ook heel graag een kansje want ook Monopoly is een grote hit ! We hebben op dit moment de Mario variant in huis voor de kids maar deze editie is meer dan welkom!

 • Jeroen

  1 jaar ago

  Normaal is vals spelen not done maar nu maak ik graag een uitzondering. De kids gaan dit ook “vet cool” vinden. Fingers crossed!

 • Marian B

  1 jaar ago

  Valsspelen dat zit ze hier in het bloed, echt een spelletje voor ons met Kerst! 😉

 • Nele

  1 jaar ago

  Ik waag heel graag een kansje voor dit toffe spel

 • Femke Dekker

  1 jaar ago

  Grappig … ik ben benieuwd naar deze variant!

 • Iris Bakker

  1 jaar ago

  Jaaaaa, geniaal! Mijn man en ik spelen nooit meer monopoly samen, want ik vind dat hij vals speelt, het lijkt me super leuk om hem hiermee te verassen en de avondjes bankhangen weer eens af te wisselen met samen een spelletje spelen

 • Trotsema fati

  1 jaar ago

  Een hele gave spel om lekker samen met mijn gezin te spelen in deze korte donkere dagen

 • Bonnie

  1 jaar ago

  Doe graag mee. Zo leuk Monopoly. Deze versie kennen we nog niet. Lijkt me erg grappig

 • Corinne de Graaf

  1 jaar ago

  Lijkt mij een leuk spel voor mijn zoon.Ik denk dat hij deze variant wel leuk vindt.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.
 • Kind nummer vier en dan toch aan de draagdoek gegaan. Wie had dat ooit verwacht? Het knopen was even een behendigheidje, maar het gaat steeds sneller. Dankjewel @jesuisbaby en @with_a_touch_of_rose voor de spoedcursus. Mama en ik kind zijn blij!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De enige echte Kerstbloghop

Net zoals de vorige keer kan ik mij geen betere ...

Sluiten