Alweer het laatste idee voor het kerstdiner. Terwijl ik deze blog schrijf, ben ik ondertussen aan het genieten van dit recept. Ik denk dat iedere chocoholic hier vrolijk van zou worden. Warme chocomelk! Zoet, maar niet te zoet. Lekker warm en knus. En met alle toevoegingen die je er zelf graag bij wilt!

Dit recept is wel voor de oudere kinderen en voor volwassenen, in verband met de warme melk!

Ingrediënten

Voor 12 stokjes:
400 gram chocoladereep, smaak naar keuze
Marshmallows
Warme melk tegen de kook aan
IJsstokjes
Mini cupcake pan
Mini cupcake vormpjes
Toevoegingen en versieringen naar keuze

Ready? Klaar om aan de slag te gaan

Ik heb pure chocolade gebruikt, omdat ik hiermee de smaak van de chocolademelk het lekkerst vind. Maar melk- of witte chocolade kan ook prima! Ik heb een mini cupcakepan gebruikt en mini cupcakes vormpjes. Maar je kunt ze ook maken in borrelglaasjes of in ijsklont vormpjes. Ook heb ik ze versiert met mini marshmallows, maar ook hiermee kun je jezelf helemaal uitleven! Gezouten karamel, fudge, sterretjes enzovoorts.

Breek 300 gram chocolade in stukjes en doe in een glazen kommetje. Doe in een steelpannetje een klein laagje water (bodem moet net onder water staan). Zet de kom op het steelpannetje en op het vuur. Zodra het water borrelt kan het vuur op de laagste stand. Zorg dat de glazen kom groter is dan de steelpan, zodat de onderkant van de kom niet het water aanraakt! Door de stoom van het hete water zal de chocolade langzaam smelten. Deze techniek heet au bain-marie.

https://meervanmir.eu/suus-bakt-kopje-chocolademelk-op-een-stokje

Als je geen spullen hebt om au bain-marie chocolade te smelten, dan kun je het ook in de magnetron smelten. Maar let goed op, hierdoor verbrand de chocolade snel. Doe de 400 gram chocolade in een kom en op 900 watt elke keer maximaal 10 seconden, en daarna eruit halen en doorroeren. Dit herhaal je tot alles goed gesmolten is.

Hak de overige 100 gram chocolade in kleine stukjes. Zodra de chocolade in de kom helemaal gesmolten is mag de kom uit het steelpannetje gehaald worden. Zorg dat er geen waterdruppels in de kom met gesmolten chocolade terecht komt. Water en chocolade zijn geen vrienden van elkaar! 😉

Voeg de gehakte stukjes chocolade bij de gesmolten chocolade en roer goed door tot alles gesmolten is. Deze techniek heet tempereren. Hierdoor zal de chocolade uiteindelijk wat sneller stollen en steviger worden.

Vul de mini cupcakevormpjes met de chocolade tot bijna aan de rand.

Daarna zet je een ijsstokje erin. Houd het stokje vast, en met je andere hand leg je er 5 mini marshmallows omheen. Dit zorgt ervoor dat het stokje goed blijft staan.

https://meervanmir.eu/suus-bakt-kopje-chocolademelk-op-een-stokje

Nu kun je ze voorzichtig in de koelkast zetten, zodat ze snel gestolt zijn.

Perfect om uit te delen of zelf van te genieten met mini marshmallows erbij of heerlijk met slagroom, wat jij het lekkerst vindt!

https://meervanmir.eu/suus-bakt-kopje-chocolademelk-op-een-stokje