TOP
Kleding en accessoires

“Laten we van carnaval een landelijk feestje maken”

Nog een paar weekjes en dan gaat het weer los onder de rivieren. Nou ja, niet alleen zo zuidelijk, maar daar worden volgens mij wel de grootste en langste feesten gevierd. Ik blijf me erover verbazen hoeveel mensen daadwerkelijk ook die afstand voor een feestje willen afleggen. In de buurt waar ik woon is namelijk geen immens carnaval, dus je bent al snel bijna twee uur kwijt in de auto om een goed feestje mee te pakken. Ik heb overigens collega’s, die dit elk jaar trouw weer doen. Ik denk dat je het ooit moet hebben meegemaakt om er zo’n fan van te kunnen zijn.

Een feestje voor iedereen
In plaats van dat de carnaval zo ver weg is, lijkt het mij een goed idee om er meer een landelijk festijn van te maken. Het kinderdagverblijf van mijn dochters helpt er al aan mee door in die feestweek de kinderen ook verkleed te laten komen. Bij de kinderen moeten we denk ik ook beginnen. Ik stel voor dat iedereen in de week van carnaval verkleed naar de opvang of school brengt. Als we dat nou elk jaar herhalen is het tegen de tijd dat onze kroost volwassen is in alle regio’s een jaarlijks feestje geworden. Ik beloof dat ik dan mij op mijn vijftigste ook nog in een bizar kostuum zal hijsen. Misschien wel als stout verpleegstertje of zoiets.

Verkleedkleding
Aangezien dit een duidelijk meerjarenplan is, is het noodzakelijk om meerdere verkleedoutfits in huis te hebben. De kinderen elk jaar in dezelfde pakjes naar de opvang sturen is ook weer zo afgezaagd. Gelukkig hoeft verkleedkleding tegenwoordig niet zoveel meer te kosten en is er ook meer keuze dan toen ik kind was. Van Feestwinkel.nl mocht ik een kijkje nemen in hun webshop en voor de dametjes een outfit uitzoeken. Makkelijker gezegd dan gedaan als er zoveel opties zijn. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een Spaanse feestjurk, omdat mijn moeder die al eerder wilde kopen voor Sanne en toen geen tijd had. Voor Veerle koos ik de jurk van Sneeuwwitje. Ik heb namelijk bedacht dat ik elk jaar een nieuwe sprookjes-prinsesse-jurk ga toevoegen aan de collectie. Beide outfits heb ik in maat 104 besteld, maar de jurk van Sneeuwwitje past de dreumes ook wel. Dat is het voordeel van jurkjes denk ik, die mogen best wel wat groter vallen. De dames waren er in ieder geval erg blij mee.

Winactie is gesloten
Om carnaval landelijk te maken heb ik steun nodig van andere ouders en kinderen. Daarom zal ik drie anderen blij maken met een shoptegoed van € 25 bij Feestwinkel.nl. Wil jij kans maken? Laat dan een reactie achter en like het bericht. Delen wordt gewaardeerd, maar is geen verplichting. De actie loopt tot en met 28 januari 2017. De winnaar maak ik bekend op mijn Facebookpagina. (Klik hier voor de winactievoorwaarden)

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Feestwinkel.nl.

«

»

23 COMMENTS
 • Yessica leidner

  3 jaar ago

  Hoi ik doe graag mee weer een leuke winactie ik zou graag iets leuks kopen voor mijn dochtertje jill een leuke minnie mouse jurkje of Andes frozen jurk

 • Steph

  3 jaar ago

  Oooohhhhh das een goed idee!!! LANDELIJK YEAH!!! Wij bijna alles in grote lijnen binnen. Nu nog de accessoires bij de pakjes dus deze bon zou echt goed van pas komen!!! Want we hebben dit jaar de piraten..harley quinn..en mad hatter!!! Dus genoeg aan te schaffen nog de voorpret begint al namelijk met de aanschaf van onze outfits!!!! Kan niet wachten tot eind februari ALAAF!!!!!!!!!!!

 • Saskia

  3 jaar ago

  Ohhhh leuk! Carnaval vieren we hier eigenlijk niet helaas.
  Maar mijn dochters zijn wel gek op verkleden en er is altijd wel iets voor een feestje toch?! Wij houden er wel van!! Gezellige actie en heel veel feestplezier!
  Liefs van Saskia

 • Heidie van der Steeg

  3 jaar ago

  Mijn zoon wil dolgraag ridder worden met carnaval. Op de vrijdag voor carnaval is groot feest op school en dan wil hij heel graag als ridder gaan. Wat zou het leuk voor alle kinderen in Nederland zijn, als ze dan verkleed naar school mochten gaan! Gelukkig mag dan hier in het Zuiden van het land. En natuurlijk wordt er geregeld thuis ook verkleed, samen met zijn kleine zusje. Zij is vaak prinses, als haar grote broer een ridderkostuum heeft, kan hij haar als ridder komen redden!

 • Linda Smeets

  3 jaar ago

  Wat een enorm leuk idee!
  Ja, ik doe graag mee voor onze dochter waar wij dit jaar voor het eerst carnaval mee gaan vieren.

 • Tanja Hofman

  3 jaar ago

  Leuke actie. Wonen in de buurt van Ter Apel en ook hier wordt carnaval gevierd.. niet zo groots als in andere delen van het land maar wel erg leuk.
  En een leuke outfit uitzoeken voor onze oudste dochter is natuurlijk helemaal fijn 🙂

 • Feikje

  3 jaar ago

  Leuk ! Hier in Friesland vieren we geen carnaval, maar voor een kind is het toch elke dag carnaval 😉
  Jelt kan vast zelf iets moois uitzoeken. Alles mag !

 • Marian zw.

  3 jaar ago

  Ik loot heel graag mee. De twee jongste kids zijn inmiddels het afgelopen jaar zomhard gegroeid dat ze de carnavalskleding van vorig jaar niet meer aankunnen. Iets nieuws uitzoeken zou heel erg fijn zijn

 • Cindy Jerphanion

  3 jaar ago

  Jeeeeuuhhh ! Wat te gek voor 1 van mijn 3 kinderen! Waardebon van 25 euro wat verjaardagskado voor mijn jarige meisje

 • Lenny

  3 jaar ago

  Wat een leuke actie weer! Op de school van onze dochter word Carnaval gevierd en we gaan ook nog even hier de stad in. Een prachtige jurk zal dus supergaaf zijn. Welke het wordt weet ik nog, maar het zal zeker een prinsessenjurk zijn! Want ze speelt graag de prinses in huis en tuin!

 • Tamara

  3 jaar ago

  Superleuk, het hele land aan de Alaaf! Voor onze kleine Emma vind ik het heel leuk dat feestwinkel.nl ook stoere meisjes kleren heeft: Lady Leeuwenhart Ridder Pakje Meisje

 • Renee Nouwen

  3 jaar ago

  Ja! Als Vastaovundj vierende Carnavalist in hart en ziel komt die bon hier zeer van pas om de volgende generatie te voorzien van een nieuwe outfit.

 • k v kammen

  3 jaar ago

  Verkleden is altijd een feestje ik maak graag kans

 • Mariska giulianojazzlyna

  3 jaar ago

  Ooo wat super leuk!!! Ik doe graag mee en help graag mee om landelijk een feest te maken van carnaval..vroeger heb ik er zelf erg van genoten. Zeker om met onze showband op te treden in duitsland. Daar is carnaval zoooo gaaf. Nu ik 3 kids heb ga ik ook altijd naar de carnavals opticht en zoek ik altijd een leuke outfit voor ze uit. Of ik maak er eentje. Maar ja 3 kids en tijd is ver te zoeke . Wat zou deze bon dan een uitkomst zijn!!

 • Wendy v V

  3 jaar ago

  Leuke actie. Als juf altijd handig.
  Voor als reservekleding voor kinderen die niets hebben, maar ook handig om (in carnavalstijd) in de poppenhoek te kunnen verkleden.

 • Marcia Kan

  3 jaar ago

  Een leuk streven om Carnaval een landelijk feest te maken! Ik ben een geboren en getogen Brabantse en heb Carnaval met de paplepel ingegoten gekregen. Als ik weleens verhalen hoor van schoonzus die in de provincie Utrecht woont, is Carnaval daar toch echt wel een tikkie anders en kan het niet tippen aan ‘ons’ feest! Maar wie weet!

 • Anne

  3 jaar ago

  Wij doen zeker mee want we zijn nog op zoek naar onze kostuums!

 • Jolein koolske

  3 jaar ago

  Oh super leuk !!! Ik waag dolgraag een kansje voor mijn knappe dochters ! We Carnaval. #brabantdegekste Deze zeemeermin outfit is echt super schattig voor mijn meisjes, ik denk dat ik voor deze zou gaan kiezen hahah
  https://www.feestwinkel.nl/zeemeermin-pakje-met-diadeem.html

 • Iris

  3 jaar ago

  Jeeeee, wij wonen ver boven de rivieren, in de kop van Noord-Holland, maar bij ons in het dorp wordt gelukkig wel carnival gevierd.
  Ik doe graag mee om mijn peuter leuk te kunnen verkleden!

 • Vlijtig Liesje

  3 jaar ago

  Wat zien je kinderen er leuk uit in die kostuums!

 • Gea

  3 jaar ago

  graag!
  er wordt hier carnaval gevierd en mijn jongste zoon viert het ook op de basisschool.
  alaaf!

 • Claudia Diependaal

  3 jaar ago

  Gaaf hier in Zuid-Limburg wordt carnaval groots gevierd. Ik wil graag mee doen!

 • Marian B

  3 jaar ago

  Hier in het Noorden wordt geen carnaval gevierd helaas… Maar ik ben wel op zoek naar een piraten-pakje voor mijn zoontje, dus ik probeer het gewoon 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Het voorlopig laatste bezoekje aan de gynaecoloog

Het was al weer even geleden dat ik wat geschreven ...

Sluiten