De r is in de maand en voor mij betekent dat eigenlijk dat ik al een beetje koukleum wordt. Met andere woorden: de dikke wollen truien komen tevoorschijn net zoals mijn winterjas. Nu heb ik zo’n hele mooie lange jas, maar recentelijk merk ik dat deze niet voldoet aan mijn wensen. Het lijkt alsof de kou gewoon door de rits heen komt. Reden genoeg dus om mijn skijas uit de koffer op zolder te halen. Deze heb ik zo’n tien jaar geleden aangeschaft en dat is helaas inmiddels zichtbaar. Ik deed het aan en ik zag een grote scheur op mijn mouw. Jep, mijn vertrouwde jack had haar beste tijd gehad en ik moest op zoek gaan naar een nieuwe dames winterjas, geschikt voor flinke kou en daarmee ook wintersport.

Online gewinkeld

Ik had besloten mijzelf te verwennen met een goede skijas. Eentje die ook nog ergens mooi aansluit op mijn lichaam en dus niet een halve zak formaat zou zijn. Bij Protest was ik aan het neuzen geweest. Nadeel en tevens gelijk ook voordeel is dat zij een enorme collectie aan winterjassen online heeft staan. Ga dan maar eens snel een beslissing nemen. Ik heb voor het eerst een gelijkwaardig warenonderzoek gedaan. Wat wilde ik in een jas? In ieder geval dat het goed warm zou zijn. Zo goed dat ik zou kunnen skiën zonder drie lagen kleding onder mijn jas. Alhoewel de dames hoodies er ook zeer aantrekkelijk uit zagen. Volgende eis was dat het tegen water zou kunnen. Na verlangend naar meerdere jassen te hebben gekeken, ben ik uiteindelijk voor het model op de foto hierboven gegaan. Looking good, right?

Nog even verder gewinkeld

Als je dan toch zo lekker aan het surfen bent op een website, dan weet je dat vrijwel altijd wel er weer extra items in je winkelmandje komen. Van de zomer heb ik alle kinderen voorzien van nieuwe zwemkleding en dit keer heb ik mijzelf een mooi nieuw dames vest toegeëigend. Nu ben ik helemaal klaar voor welke kou ook maar komen zal. En deze mama ziet er ondertussen hip uit. Kunnen we weer tien jaar wachten tot de volgende jas.