Mijn oudste dochter begint steeds meer te lezen. Het is nu vooral de Donald Duckjes, die verslonden worden. Maar ik heb goede hoop dat ze mijn genen heeft en snel zal over gaan op boeken. Wat heb ik er een hoop gelezen als kind. Als volwassen vrouw schiet het er vaak bij in helaas. Behalve op vakantie dan, want dan kan ik er geen genoeg van krijgen. Als kind had ik natuurlijk wel mijn favoriete schrijvers. Van Roald Dahl, Jan Terlouw en Thea Beckmann heb ik verslonden. Oorlogswinter is het enige boek dat ik meerdere malen gelezen heb. Maar de klassiekers van Roald Dahl staan mij nog net zo goed bij. Het helpt natuurlijk ook wel dat er veel van verfilmd zijn. En nu is één van de meest bekende in een nieuw jasje gestoken met een top actrice. Anne Hathaway floreert als opperheks in het beroemde “Witches”.

De Witches zijn er weer!

Het verhaal van de film

Het hartverwarmende verhaal vol zwarte humor gaat over een jonge weesjongen (Bruno) die eind 1967 bij zijn liefhebbende oma (Spencer) gaat wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. Nadat de jongen en zijn grootmoeder enkele ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks (Hathaway) haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren.

De oude film

In de vorige editie van Witches maakte Rowan Atkinson zijn opwacht als hotelmanager en Anjelica Huston was de opperheks. Tevens was toen Bruno het dikke jongetje, die het weesjongetje Luke het leven zuur maakte. Er zijn dus een paar veranderingen in het verhaal Witches ten opzichte van de vorige film, maar ook zeker ten opzichte van het boek. Is dat erg?

De meningen over deze versie van Witches

Als je het internet afstruint, lees je dat de meningen over deze film bizar veel uiteenlopen. Je ziet opmerkingen als ronduit slecht tot zeer vermakelijk. Ik denk dat soms de verwachtingen wat te hoog zijn. Immers heb je een bepaalde beleving na het boek, dat geen enkele film ooit zou kunnen evenaren. Maar ach, moet dan dan ook perse? Soms mag een film gewoon een film zijn. Witches dus ook! Een leuk idee voor een regenachtige middag!

Je bestelt ze hier.