Gisteren bereikte mij een droevig bericht. Misschien dat je het al voorbij had zien komen. Ik had namelijk al eerder om een donatie gevraagd voor de tweeling Giovany en Lorenzo, die beiden rolstoelgebonden zijn en waar geld nodig was voor een aangepaste bus. Ik heb de jongens en de rest van het gezin ontmoet tijdens Villa Pardoes en was erg onder de indruk van de mannen. Bleek dat ze mij kenden van TikTok en mega enthousiast waren dat ik er ook die week was. Ik voelde mij uiteraard zeer gevleid daardoor. Maar gisteren liet hun moeder mij weten dat Giovany ernstig ziek was geworden en de artsen hem niet meer konden redden. Ze gaan dus zeer binnenkort afscheid van hem nemen. Dit kwam wel even binnen.

Extra verdrietig

Het verliezen van een kind lijkt mij verschrikkelijk. Iets wat je hoopt als ouder nooit mee te hoeven maken. Maar wat het extra wrang maakt is dat je ook voor hoge kosten ineens komt te staan. Zo ook dus dit gezin. Ze waren druk bezig met sparen voor een rolstoelbus voor de jongens en dat ging al niet van een leien dakje. De eerste crowdfunding was geen succes, want de man achter het account was er met hun centjes vandoor gegaan. Dus er moest een tweede gestart worden waar ik ook voor gefilmd had. En dan hebben ze nu ineens de zorg voor een uitvaart erbij. Ik hoor je al afvragen of er geen verzekering was. Dat is nou de hele crux van het verhaal. Geen enkele uitvaartverzekering wilde een polis voor de jongens afsluiten! Ze hebben het dus geprobeerd ooit, maar werden overal geweigerd. Dat is niet iets waar je als ouder mee bezig wil zijn als je je kind moet laten gaan.

Een beetje hulp

Omdat er snel(ler) geld nodig is, heb ik een open tikkie gemaakt zodat iedereen de mogelijkheid heeft om de familie te steunen. En vooral, zeker niet onbelangrijk, Giovany een waardig afscheid te kunnen geven. Ik heb gemerkt dat ik in mijn eigen omgeving al lieve mensen hebben die dit over hebben voor een vreemde. Ik hoop op deze manier nog meer mensen te bereiken. Wil je meehelpen? De tikkie heb in mijn linktree staan.

@meervanmir.eu

Donatielink staat in mijn linktree! Help deze lieve jongens aan goed vervoer #rolstoelbus #allebeetjeshelpen

♬ origineel geluid – Miriam Goudsmit (MeerVanMir)