Never change a winning team is het een gezegde dat ik altijd hoog had staan. Als iets goed is, waarom zou je het dan veranderen? Denk bijvoorbeeld aan je mascara, je favoriete drankje, je parfum, je muziekgenre. Maar weet je dat het soms eigenlijk heel goed is om een keertje buiten je comfort zone te treden? Misschien ontdek je dan dat je Aperol een heel lekker drankje vindt. Of dat de mascara van Maybelline stiekem beter is dan die van Lancaster. Of dat de paco rabanne parfums heel goed bij je passen. Want af en toe anders ruiken wil toch iedereen?

Geurtjes en herinneringen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan heel goed momenten in mijn leven aan bepaalde luchtjes koppelen. Als ik bijvoorbeeld Maruschka (van de Kruidvat) ruik, dan voel ik mij net weer een tiener. Ik was een jaar of vijftien toen die geurtjes helemaal in waren. In mijn studententijd had ik ook bepaalde luchtjes die ik voortdurend gebruikte. Als ik deze nu ruik moet ik toch ook een beetje aan biertjes en katers denken. Zo zijn er eveneens parfums die ik associeer met mijn moeder en zussen. Elk geurtje is dus eigenlijk gewoon uniek en staat voor een bepaalde periode in je leven. Geuren zijn herinneringen. Daarom des te leuker om deze zo nu en dan af te wisselen en om eens iets totaal anders te proberen.

Lees ook: ik voelde mij meer vrouw

Wat past bij jou?

Ze zeggen altijd dat de meer donkere vrouwen de zware parfums beter aan kunnen. Deels deel ik die mening. Ik ben bijvoorbeeld altijd wel enthousiast over Chanel Mademoiselle, (lees ook: Chanel nummer 5 review) een niet al te licht luchtje. Maar soms vind ik de geuren te zwaar voor wie dan ook. Ik kan niet zo snel een voorbeeld noemen, maar ik denk dat iedereen wel iemand kent die je van meters ver al kan ruiken. Of dat aan het parfum of de persoon ligt weet ik nooit. Ik denk dat het laatste wel meespeelt. Het ruikt dan alsof ze een half flesje over zichzelf heen gegooid hebben. Daar zou een adviesje geen kwaad kunnen, denk ik dan. Maar hoe weet je dan welk parfum wel bij je past? Tja, dat weet je eigenlijk gewoon niet. Loop af en toe een winkel in en probeer wat luchtjes. Maar ga vooral eens weg van het oude vertrouwde een probeer wat onverwachts (bijvoorbeeld paco rabanne parfums). Misschien word je wel verrast!