Vroeger toen er nog geen internet was, was het versturen van geboortekaartjes de normaalste zaak van de wereld. Het was DE manier om aan de wereld kenbaar te maken dat er een kindje was geboren. Maar is het versturen van een geboortjekaartje eigenlijk nog wel van deze tijd? Binnen no time weet iedereen via social media dat jouw kindje is geboren, inclusief naam en foto. Bovendien kost het uitzoeken en versturen van zo’n kaartje best veel tijd en geld. Dat kan je wellicht op een betere manier besteden? En wat dacht je van het achterhalen van al die adressen? Pffff……wat een werk!

Wat doen jullie eigenlijk met alle geboortekaartjes die je in de bus krijgt?

Bij zowel Marley als Lennox heb ik er uiteindelijk wel voor gekozen om een geboortekaartje te versturen. Dus dan doen we dat bij onze derde natuurlijk ook! Ik vind het zelf natuurlijk ook erg leuk om een geboortekaartje in de brievenbus te ontvangen. Zeker als er een foto op staat, deze bewaar ik namelijk altijd. En de geboortekaartjes van de mensen die heel dicht bij mij staan uiteraard ook. Maar ik moet wel bekennen dat ik ze lang niet allemaal heb bewaard. Wat doen jullie eigenlijk met alle geboortekaartjes die je in de bus krijgt?

Er zijn zoveel verschillende webshops, dat ik maar moeilijk kan kiezen!

Inmiddels ben ik 25 weken zwanger, dus het schiet al aardig op. Zoals ik al eerder had geschreven, heb ik bijna alle spullen in huis. Ja beste mensen, ik ben graag voorbereid 😊. Aan de babykamer moeten wij nog beginnen hoor, dus er is nog genoeg te doen. Maar het is nu ook wel tijd om alvast te kijken naar een geschikt kaartje om de geboorte van onze kleine meid aan te kondigen. Ik beslis dat soort zaken nooit in één keer, maar slaap er dan weer een paar nachtjes over, voordat ik er weer mee aan de slag ga. Het is in ieder geval al een hele uitdaging om een webshop te kiezen, er zijn er zoveel! Ik ga in ieder geval wel op zoek naar iets heel bijzonders en unieks.

Made for moments: Geboortekaartjes met folie, voor de luxe uitstraling.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik op www.madeformoments.nl/geboortekaartjes. Ik was op zoek naar iets bijzonders en hier verkopen ze ook geboortekaartjes met folie, voor een luxe uitstraling. Er is keuze uit verschillende soorten folie: goud, zilver, koper, maar ook rose folie. Daar ben ik persoonlijk erg fan van, zeker voor een geboortekaartje voor een meisje. Binnen de webshop is het makkelijk zoeken en kan je kiezen voor verschillende filters. Na het instellen van de juiste voorkeuren blijft er nog genoeg keuze over, maar ook weer niet te veel. Wat ik heel handig vond is dat je via de webshop een Excel bestand met alle adressen kunt uploaden. Je kan er dus voor kiezen om de kaartjes zelf te versturen of dit te laten doen.

geboortekaartjes

Hippe-geboortekaartjes: Geboortekaartjes op echt berkenhout!

Een andere leuke webshop waar ik op stuitte was www.hippe-geboortekaartjes.nl. Ik kwam op deze site, omdat ze ook geboortekaartjes op echt berkenhout verkopen! Hoe leuk is dat? Sylvester is namelijk timmerman, dus voor ons heeft dat nog een extra betekenis. Het verzenden van houten geboortekaartjes kan in de meeste gevallen gewoon met één postzegel. Het ziet er in ieder geval heel stoer uit en ik denk dat de ontvanger een geboortekaartje op hout ook eerder zal bewaren. Op de website wordt aangeraden om de enveloppen van te voren te bestellen, zodat je alle adressen alvast kunt schrijven. Dat vind ik echt een top idee!

Pretty orange: Compleet met fotostrip en paperclip!

Als laatste kwam ik op de site www.prettyorange.be met label geboortekaartjes. Deze site wekte mijn interesse, omdat ze geboortekaartjes verzenden met een fotostrip erbij. Ik vind een foto op of bij het geboortekaartje toch wel extra persoonlijk. Je kan er ook nog een mooie paperclip bij bestellen om het helemaal af te maken. En als kers op de taart kan er ook een gepersonaliseerde sticker worden ontworpen voor op de envelop. Hoe gaaf is dat? Op de site staat een heel handig filmpje waarin precies wordt uitgelegd hoe het bestelproces verloopt. Ik ben zelf heel visueel ingesteld, dus voor mij ideaal.

Gelukkig heb ik nog even de tijd…..

Ik heb zoveel leuke, originele ideeën opgedaan tijdens mijn zoektocht. De komende weken neem ik even rustig de tijd om na te denken. Gelukkig heb ik nog even de tijd. Ik ga in ieder geval wel alvast beginnen met het controleren en aanvullen van onze adressenlijst, want die is in de afgelopen 6 jaar vast verouderd!

Geschreven door Josephina