Verhalen van een werkende moeder
TOP
Gastblog Oma

“Gastblog oma: de “magie” van mama”

Een paar weken geleden heb ik mijn derde kleinkind gekregen. Een jongetje, via een keizersnee. Omdat de moeder nog wel wat extra hulp kon gebruiken, bleef ik een nachtje bij het jonge ouderpaar logeren. Ik sliep op de plek van mijn zoon, naast mijn schoondochter. Een bijzondere ervaring. Het was de bedoeling dat ik het kleine mannetje ’s nachts uit zijn wieg zou halen, verschonen en haar aanreiken voor de borstvoeding. Ergens rond een uur of twee werd ik wakker van smakgeluidjes vanuit de wieg. Tijd voor de ene borst. Daarna was ik aan de beurt om in de actie te komen. Terwijl ik mijn kleinzoonfrummeltje tijdens het verschonen in de andere kamer uitgebreid zat te vertellen hoe flink hij al aan het groeien was, met dikkere dijtjes, voller buikje, bla bla bla, leek het net of hij naar mijn stem lag te luisteren. Geen enkel gespartel van armpjes en beentjes. Ik herinnerde mij toen dat ik jaren geleden bij mijn schoonzusje en zwager langskwam. Ze hadden net hun eerste kind gekregen. Mijn schoonzusje legde het jongetje in mijn armen. ‘Moet je eens opletten,’ zei ze. ‘bij jou blijft hij rustig, want hij weet dat hij van jou geen melk hoeft te verwachten.’ Dat klopte ook nog, mijn neefje lag doodstil in mijn armen en deed niets. Ze pakte de baby van mij over en onmiddellijk draaide hij zijn hoofdje in de richting van haar borst en maakte hij met zijn mond kleine zuigbeweginkjes. ‘Het is net of hij de moedermelk kan ruiken,’ zei ze tevreden.

Ik riep mijn schoondochter. ‘Kom eens hiernaartoe, zonder iets te zeggen.’ Ik legde haar uit wat ik haar wilde laten zien en de ‘truc’ werkte. Zodra ze op mijn teken tegen het kleine mannetje begon te praten, ging floep zijn hoofdje haar richting uit en slaakte hij een hongerig oerkreetje. Aandoenlijk.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
  • Me and minime
  • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
  • Mijn heerlijke bollie 😍
  • Even tussendoor wat uitwaaien
  • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
  • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
  • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Wat vrouwen wél zouden moeten onderhouden voor een bevalling

Het is bijzonder waar vrouwen zich druk om kunnen maken ...

Sluiten