Klaar voor een nostalgische rit? Furby is helemaal terug! Meer dan 25 jaar na de oorspronkelijke lancering, brengt Hasbro deze legendarische speelkameraad terug. Na een succesvolle introductie in de VS afgelopen zomer, is de vernieuwde Furby nu ook in Nederland te krijgen, en spreekt zelfs Nederlands!

Nostalgie

Een Furby is een elektronisch robotachtig speelgoed dat in 1998 werd geïntroduceerd door Tiger Electronics, een divisie van Hasbro. Het is een soort interactieve, pluizige speelgoedrobot met de vorm en grootte van een hamster of uil. Ze waren een grote trend in de late jaren ’90 en vroege 2000’s en werden gekenmerkt door hun vermogen om te “praten” en te communiceren met zowel hun eigenaars als andere Furbies. Het was echt een wereldhit, met 40 miljoen verkochte exemplaren in drie jaar. Met zijn wiebelende oren, expressieve ogen en eigen taal ‘Furbish’, was Furby meer dan speelgoed; het was een persoonlijkheid. Ze waren niet alleen populair bij kinderen, maar ook bij verzamelaars en technologieliefhebbers, vanwege hun unieke mengeling van knuffelbaarheid en geavanceerde technologie.

De originele Furby had verschillende sensoren en kon reageren op aanraking, geluid en veranderingen in licht. Ze reageerden op aaien, knuffelen of tikken, en hadden de mogelijkheid om op geluiden te reageren, zoals muziek of stemmen. Hun ogen en oren bewogen, wat hen een levendige uitstraling gaf. Ze konden dus ook communiceren met andere Furbies door middel van een infraroodpoort, waardoor ze gesprekken en interacties konden simuleren.

Deze Furbies werden aangedreven door batterijen en hadden geen uitknop, wat betekende dat ze in willekeurige volgorde actief konden worden, wat soms verrassend of zelfs ontregelend kon zijn voor de kinderen en tot ergernis kon zijn voor de ouders. Hun vermogen om te “leren” en te reageren maakte hen tot een fascinerend speelgoed, zowel voor kinderen als volwassenen, en hun populariteit leidde tot een breed scala aan modellen en latere versies.

Nieuwe feature

En is de Furby terug!!! En dit keer is er wel aan de ouders gedacht door de grote nieuwigheid: een uitknop! Eindelijk rustige nachten zonder onverwachte babbelconcerten van deze bonte knuffel. Met 5 modi en meer dan 600 reacties, van lichtshows tot dansjes, biedt deze nieuwe Furby eindeloos interactief plezier. Floor Peters, Senior Brand Manager Benelux & Nordics, deelt enthousiast: “Nu spreekt Furby Nederlands, iets wat ik als kind geweldig had gevonden. Ouders, kleine tip: druk drie keer op het hartje en Furby houdt zijn mond!”

Furby is vanaf januari 2024 beschikbaar in paars en koraal voor €89,99. Beperkte voorraad, dus wees er snel bij! Meer voorraad komt eraan, dus houd je speelgoedwinkel in de gaten. Furby, je nieuwe beste vriendje, wacht op je!

furby