Voordelen van vroeg vertellen over de zwangerschap

Vorige week had mijn moeder een gezellige date met wat vriendinnetjes van haar. Tijdens hun avondje weg kwam mijn blog ter sprake en daarmee ook mijn openbaarheid wat betreft de nog best prille zwangerschap. Haar vriendinnen konden gewoon niet begrijpen, dat ik het al zo vroeg gedeeld had met de wereld. “Dat is toch privé?” werd er gevraagd. Mijn moeder deelt gelukkig mijn visie en had haar weerwoord al klaar. Zij vindt, net zoals ik, dat vrouwen gewoon vroeg moeten kunnen vertellen dat ze in blijde verwachting zijn. Waarom nog steeds die geheimzinnigheid? Ik heb even voor mij een aantal voordelen op een rijtje gezet waarom het heerlijk is dat iedereen er al van af weet:

 • Ik hoef geen smoesjes te verzinnen voor mijn (vr)eetgedrag (geen suhsi meer of biefstuk)
 • Ik hoef geen smoesjes te verzinnen waarom ik al weken geen alcohol drink op feestjes
 • Het is duidelijk waarom ik extreme wallen op mijn gezicht heb
 • Als ik om half tien naar bed wil kijkt niemand daar raar van op
 • Als ik wat vergeten ben of iets doms heb gedaan kan ik het erop af schuiven
 • Ik kan nu af en toe zonder problemen ongegeneerd bot uit de hoek komen (hormonen)
 • Ik hoef geen smoesjes te verzinnen als ik weer naar de wc gerend ben (is nog niet zover, maar het kan nog komen)
 • Ik zie geen vragende blikken meer als ze naar mijn buik kijken (grooooooooot)
 • Ik kan ongegeneerd met het knoopje van mijn broek los achter mijn pc zitten (ik weiger namelijk om nu al zwangerschapskleding aan te doen. Trouwens, voor weinig geld koop je bij Hema positiekleding)
 • Mocht het mis gaan, heb ik heel veel steun van mijn omgeving
 • Er wordt al rekening gehouden met de eventuele uitgerekende datum wat betreft de te plannen uitjes
 • Ik hoef niet elke week een tandartsafspraak in te plannen in mijn werkagenda om dan stiekem naar de verloskundige te gaan
 • Maar vooral dat ik mijn blijdschap nu al volop kan delen (manlief wordt er moe van als hij alleen het elke dag zou moeten aanhoren).

Kortom, er zijn zoveel voordelen om het vroeg te vertellen dat ik niet begrijp waarom niet iedereen het gewoon zegt zodra ze het weten. Sterker nog, ik kan op dit moment geen nadeel opnoemen en ik daag je uit er een te noemen! Kom maar op!

3 thoughts on “Voordelen van vroeg vertellen over de zwangerschap

 • Ik heb het zelf voor me gehouden (vond het grote geheim zo zijn charme hebben), maar zie tegelijkertijd geen nadelen in je aanpak. Uiteindelijk doe je wat bij je past en ik denk dat dat het allerbelangrijkste is.

 • Groot gelijk hoor! Ik vond het heel bijzonder om te lezen dat je hier zo open over was. En ik kan mij voorstellen dat je veel steun hebt gehad. Zelf zou ik het niet zo vroeg op mijn website delen denk ik, maar wel met onze dierbaren. Hebben we bij Naomi toen ook gedaan. Ik wilde ook steun voor als het mis ging.

 • simpel, met een snufje liefde says:

  Ik snap ook niet die geheimzinnigheid. Ik heb het ook vroeg bekend gemaakt en was daar super blij mee. Toen het dus weer fout ging had ik genoeg steun van mensen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.