Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Dieren scheiden met Smart Farmer van SmartGames”

Wij houden van spelletjes. Vroeger voordat we kinderen hadden speelden we vaak wat langere spellen. Nu merken we dat zodra de kinderen op bed liggen je weinig puf hebt en dat een lang spel er niet meer in zit. We hadden pas een nieuw spel ontdekt (Century, echt aanrader) wat we in de ochtend als de kids nog aan het slapen zijn in de vakantie gingen spelen samen. Mijn dochter van 3 is echt een slaapkop, dus met een beetje mazzel zou het moeten lukken om het spel uit te spelen. Helaas, midden in het spel kwam ze eraan gelopen. Zonde, dachten we, dit potje kunnen we niet meer uitspelen (en ik ging net winnen, dachten we natuurlijk allebei ook in tegelijk). Onze dochter keek gebiologeerd naar het spel. Ze wilde wel graag meespelen. Wil jij anders de bank zijn vroegen we aan haar? Haar ogen gingen helemaal glimmen. Ja dat wil ik wel! 

Het pakte briljant uit. Wij moeten haar betalen om dingen te kopen. Het hele proces werd steeds bureaucratischer. We moesten bijvoorbeeld aanbellen, er moesten dingen opgeschreven worden, daarna moesten we nog even wachten en tot slot natuurlijk heel hard zwaaien en doei roepen. Het was echt een groot succes! Later vroeg ze zelfs wanneer we weer een spelletje gingen doen. 

Samen spelen is veel leuker

Het leuke is dat met haar 3 jarige leeftijd je nu ook al spelletjes met haar kan gaan doen. We zijn al beetje begonnen met Memory (speelt ze wel nog heel erg vals). SmartGames heeft ook verschillende spelletjes (of eigenlijk meer puzzels) die je samen kan spelen. Stiekem is ze net nog een beetje jong met 3, maar ik wilde toch heel graag Smart Farmer uitproberen.  Ten eerste omdat ik tot nog toe eigenlijk altijd fan ben van alles wat ik van SmartGames heb (zeker de magnetische dingen), ten tweede omdat ik het hele boerderij concept leuk vind. 

Smart Farmer in een notendop

Het idee van Smart Farmer is dat je de dieren eerst neerlegt als op de puzzel is afgebeeld. Vervolgens moet je zorgen dat de verschillende soorten dieren allemaal van elkaar gescheiden zijn door middel van hekken die je zelf dus kan plaatsen. Als het ingewikkelder wordt moet je ook nog iets met voederbakken doen waarbij elk beest ook nog zijn eigen voederbak moet krijgen. Je hebt verschillende niveaus. Mijn dochter heeft heel leuk gespeeld met de alle diertjes in het weiland, en had eigenlijk nog niet zo behoefte om het spel te spelen. Overigens vond ze het al leuk genoeg om de beestjes neer te leggen als op de afbeelding van de puzzel was weergegeven (en had hier ook nog wat hulp bij nodig). En zonder de puzzels is het ook heel leuk speelgoed! De vormgeving is erg mooi, en het materiaal voelt ook gewoon fijn aan. Ik snap wel dat zij zo vaak genomineerd worden voor speelgoed van het jaar! Smart Farmer is vanaf 5 jaar, dus over paar jaartjes kan ze alsnog losgaan op de puzzels.

Geschreven door Liselot

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar

Dit spel kan je terugvinden in de categorie 4 & 5 jaar.

Een mooi vorm gegeven smart game met boerderijdieren. Het doel is om de verschillende soorten dieren (schapen, varkens, koeien en paarden) van elkaar te scheiden met hekken. Dat vraagt ruimtelijk inzicht, verbeelding (mentaal visualiseren van mogelijke oplossingen), planning en out-of-the-box denken (mentale flexibiliteit). De moeilijkheidsgraad wordt geleidelijk opgebouwd, zodat kinderen makkelijk kunnen starten en in hun vaardigheid kunnen groeien. Daarmee wordt de motivatie behouden en de volgehouden aandacht en het doorzettingsvermogen geleidelijk opgebouwd.

Winactie

Heeft jouw kind een innerlijke boer en kan die alle dieren van elkaar scheiden? Doe dan mee met deze leuke winactie. Je maakt kans door mij te laten weten welk van de hieronder weergegeven boerderijdieren je favoriet is. Meedoen kan tot en met 6 november. Je kan Smart Farmer ook al hier gewoon aanschaffen. Succes!

Facebook Comments

«

»

52 COMMENTS
 • Jessica

  3 maanden ago

  Leuk spel lijkt me. Wij hebben een ander smartgame maar die is voor Siebe van 5 net nog te lastig. Dus dit lijkt me een leuke om mee te beginnen. Mijn favo boerderijdier is een varken. Groot of klein is vind het pracht beesten. En m’n dochter van net 1 kan zo leuk het geluid na doen. Als je vraagt wat die het varkentje. Gaat dat neusje omhoog en uit der keel een ggg gggg. Zo schattig.

 • Marianne Bakker - de Boer

  3 maanden ago

  Super voor onze dochter van 4.5 die dol op diertjes (vooral het paard,) en spelletjes is. Deze kennen we nog niet en zou een mooie uitdaging zijn!

 • Jantine

  3 maanden ago

  Evies favoriet is het paard. Ik doe graag mee aan deze winactie om dit gave spel te winnen voor mijn 5jarige dochter Evie.

 • Gerlindeij

  3 maanden ago

  Leuk! Het varken is favoriet

 • Anna wienen

  3 maanden ago

  Het schaapje

 • Anna wienen

  3 maanden ago

  Het schaapje

  Favoriet van Mijn dochter

 • elisabeth maria martina

  3 maanden ago

  kleinzoon quinn is dol op beesten hij kan er uren naar staren, zelfs een kip weet zijn aandacht te boeien, de schaapjes vind ie leuk, varkens lekker vies, dit leuke spel wil hij vast wel

 • Els Wanders

  3 maanden ago

  Ik denk dat de paardjes favoriet zullen zijn. Doe graag mee voor Lisa.

 • Marian zw

  3 maanden ago

  De schaapjes zijn onze favoriet, ik maak graag kans op dit leuke spel!

 • Linda

  3 maanden ago

  Leuk zeg, mijn favoriet is het varkentje! Mijn kids zijn nog wat te jong hiervoor, maar ik begeleid kinderen met ontwikkelings en gedragsproblematiek hier aan huis en voor hen zijn dit wel erg leuke spellen. Ik begeleid ze één op één én ik hou zelf ook erg van spelletjes, dus dit zou heel welkom zijn.

 • Bonnie

  3 maanden ago

  Wat leuk zeg! We zijn gek op spelletjes..ons zoontje vind varkentjes erg leuk door Peppa pig 🙂

 • Erika panjer

  3 maanden ago

  Onze dochter is nov te klein dus gun ik dit spel aan ons neefje een echte dieren liefhebber en van de boerderij vindt hij de ezel of paard het aller mooiste en denk dat hij met spel.uren zoet zal zijn dus gun ik hem dit spel en zou als ik het win het in de zak voor 5-12 doen want dat vieren we met zijn allen

 • Trotsema fati

  3 maanden ago

  Super leuk voor mijn kinderen!
  Schaapje en paard is hier favoriet.

 • Bianca

  3 maanden ago

  Dat ziet er leuk uit!! En dan hebben we weer eens een ander spelletje mijn zoontje van 7 Is gek op spelletjes doen dus ik loot graag mee.. onze favoriete dier is het varken

 • Claudia Diependaal

  3 maanden ago

  Het varkentje! Ik loot graag mee! Leuke actie!

 • Ingrid langstraat

  3 maanden ago

  Varkentjes vinden ze hier altijd heel lief!! Dit spel zullen ze alle drie gewekdig vinden. Leuk leerzaam, super!!

 • Femke

  3 maanden ago

  Ah leuk! Wij wagen graag een kans! 🙂 Voor onze dochter van 4. Het paard, ponie zou ze zelf zeggen, is haar favoriet. Ze is enorm verwend door haar oom en heeft bij hem thuis haar eigen ponie al op staan… Hoe leuk zou het zijn als we ‘dit paard’ thuis in de wei kunnen zetten?

 • Alma

  3 maanden ago

  Paard, zeker weten. De meiden zijn er gek op en proberen ze dan ook regelmatig te tekenen. Leuk uitdagend spelletje deze smart game!

 • Andrea

  3 maanden ago

  De schapen zijn favoriet, gezien beide kinderen een schapenkop (geboren in dordrecht) zijn! Dus wij doen graag mee om deze te winnen!

 • Tamara Jongkees

  3 maanden ago

  Weer zo’n leuk spel! Daar maak ik graag kans op. De schapen zijn favoriet, vooral de lammetjes in het voorjaar.

 • Natasja

  3 maanden ago

  Wat ziet dat spel er leuk uit! Het schaapje zal hier favoriet zijn. Maak graag kans.

 • Kim padberg

  3 maanden ago

  Onze dochter roept: de schaapjes mama! Dus het favoriete dier zijn de schapen. Ik vind de smart games geweldig. Dus ik ga flink hopen!

 • Sharon v Bregt

  3 maanden ago

  Lijkt me een heel gaaf spel en smart games is sowieso een hit hier, bij allemaal! Onze jongste kids gek van de boerderij voordeel de kleine dieren lammetjes of kalfjes. De kids zullen het geweldig vinden!

 • Lynn Mahieu

  3 maanden ago

  Ik vind het paardje het mooiste

 • Linda Smeets

  3 maanden ago

  Wat een leuk en gezellig spel! Het schaap is mijn favoriet boerderijdier. Ik doe graag mee.

 • Linda Raaijmakers

  3 maanden ago

  Hier zou ik Lucas en Eva erg blij mee maken. De ezel is mijn favoriete boerderijdier 🙂

 • Oma Will

  3 maanden ago

  Wat een geweldig leuk spel.
  Het favoriete dier van mij én van mijn kleindochter is het paard.
  Mijn kleindochter gaat regelmatig met een vriendinnetje naar de manege, die rijdt paard.
  Dat zou zij ook wel willen, maar dat gaat niet.
  IK maak haar vast blij met dit leuke spel.
  Ik volg Bloglovin en doe graag mee.

 • Iris Bakker

  3 maanden ago

  Wij zijn natuurlijk gek op de schaapjes, want opa heeft zelf ook schapen

 • Jikke

  3 maanden ago

  Leuk! Wij vinden schapen de leukste dieren omdat ze zo lekker zacht zijn.

 • Trees Cuypers

  3 maanden ago

  Een varkentje, omdat ze stiekem heel intelligent zijn en ook schattig!

 • Marian B

  3 maanden ago

  Leuk en uitdagend zijn deze spellen. Ik doe mee voor mijn zoontje, hij is graag bij opa en oma op de boerderij. Hij vindt de koeien erg leuk en lief, vooral de kalfjes, hij gaat ze altijd aaien. Zelf ben ik meer een paardenmeisje 😉

 • Cuypers Marita

  3 maanden ago

  een koe, omdat ze voor zoveel van onze producten zorgen (boter, kaas, melk…)

 • Hille Morel

  3 maanden ago

  Leuk voor mijn zoon van vijf. Favoriete dier een schaap, maakt zo’n leuk geluid.

 • Nele

  3 maanden ago

  De varkentjes zijn wel erg leuk! Ik doe graag mee, lijkt leuk om met de kindjes te spelen.

 • Goele H

  3 maanden ago

  Een varken is mijn favoriete dier van deze diertjes en ook dat van de kinderen. Boerderijdieren zijn hier allemaal erg geliefd bij de kinderen. Wat leuk dit spel, zou hier erg in de smaak vallen bij alle drie

 • Rianne w

  3 maanden ago

  Hè wat een leuke. Deze had ik nog niet ontdekt van smartgames. Ik doe graag mee voor de kids. Hier is bij de één het schaapje favoriet en de ander kiest de koe

 • Kelly

  3 maanden ago

  Schaapje is favoriet van zowel mijn dochter als van mezelf ! Behhhhh ! leuk spel ! Zou tof zijn als extratje nu ze in november jarig is ! Want met Sint en Kerst er nog bij binnenkort zijn het dure maanden….

 • anita kempenaers

  3 maanden ago

  doe graag mee voor dit leuke spel, het varken is favoriet van mijn jongste kleinkind denk omdat hij zelf soms het varken uithangt

 • beants harry

  3 maanden ago

  ziet er een leuk spel uit, mijn kleinzoon zijn favoriet is het varken omdat hij graag naar peppa pig ziet

 • A.

  3 maanden ago

  Een schaap maar hopelijk val ik met dit spel niet in slaap 😉

 • Nelly

  3 maanden ago

  Het schaap is ongetwijfeld de favoriet.

 • melissa

  3 maanden ago

  Elise is echt paardenfan en jarno is echt koeienfan. mijn schoonvader had, voordat hij ziek werd, een boerderij met koeien. dat vonden ze echt geweldig. mee op de tractor; koeien voeren etc. leuk spel dit, ik snap wel dat het genomineerd is!

 • Yvon

  3 maanden ago

  Wat een leuke smart game. Onze zoon kan deze trainig heel goed gebruiken, vooral om hem te leren concentreren.
  Wat is het dan leuk om het met de dieren van een boerderij te leren/ spelen.
  Ook is het leuk voor papa/ mama om te helpen met zoiets en ff heelrijk quality time te hebben.
  Het varkentje zal zwaar favoriet zijn, samen met zijn varkensknuffel.

 • m chen

  3 maanden ago

  Ik doe mee, mijn favo is het paard!

 • Gea Jager

  3 maanden ago

  Ik vind schapen altijd zo schattig. Vooral als ze net lammetjes hebben.

 • Ilse

  3 maanden ago

  Mijn manneke is een echt boerke. Hij houd van alle dieren op de boerderij maar 1 diertje mag altijd in zn bed. Zijn schaapjesknuffel. Dus als hij zou moeten kiezen uit alle diertjes dan is schaap nummer 1. Ook is hij gek op spelletjes dus dit spel zou geweldig voor hem zijn.

 • lisa

  3 maanden ago

  Mijn dochter is dol op paarden! Over een paar jaar mag ze op paardrijles van ons en ze kan niet wachten!

 • Wendy Steghuis

  3 maanden ago

  Dit spel staat hoog op het verlanglijstje van mijn dochter. Paarden zijn favoriet hier, die staan nog net boven het spel op.het lijstje Wij gaan duimen.

 • Elle W

  3 maanden ago

  de koe is het ultieme boerderijdier en hier thuis ook echt favoriet, Als we bij mijn schoonzus op de boerderij zijn moet er altijd een rondje stal worden gedaan om koetjes te kijken

 • Fay Akkad

  3 maanden ago

  Wij houden van spelletjes! En zo een leuk spel winnen, is natuurlijk het toppunt! Wij halen weleens bij de spelotheek en dan vinden we de Smart games wel heel leuk. Ik doe graag mee voor mijn zoontje, die gek is op de boerderij. Van de weergegeven plaatjes is het paard mijn favoriet Die van mijn zoon is zeker het schaap!

 • Suzanne Hin

  2 maanden ago

  Met het idee, niet geschoten is altijd mis, probeer ik toch nog graag mee te doen. Ook al zie ik dat de winactie al gestopt is. In de hoop dat ik toch nog mee kan dingen probeer ik het toch. Al tijden niet een moment voor mezelf gehad om rustig blogs te kijken, dus zie je winactie nu pas. Vandaag heeft mijn jongste dochter haar verlanglijstje gemaakt en dit spel staat bovenaan. Ze is dol op smartgames en zag deze laatst bij een item over de genomineerde voor spel van het jaar. Zou heel leuk zijn als ik haar kan verrassen met dit leuke spel tijdens de feestdagen.

 • lottie

  2 maanden ago

  De ezel!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Wie ziet de sokken het snelst in Crocs Socks?

Je hebt van die mensen die voordat ze een spel ...

Sluiten