TOP
Bevalling en kraamtijd

“Wat vrouwen wél zouden moeten onderhouden voor een bevalling”

Het is bijzonder waar vrouwen zich druk om kunnen maken voor een naderende bevalling. En dan heb ik het dit keer niet over de mogelijke pijnen, knipjes of keizersnedes. Ook niet over de eventuele ontlasting wat ook een behoorlijk angstbeeld is voor sommige dames. Nee, dit keer hebben we het over de vertoning van onszelf in het kraambed. Ik heb me er eerlijk gezegd totaal niet mee bezig gehouden. Wat interesseerde het mij nou hoe ik erbij lag tijdens een bevalling. Ik kon me ook niet voorstellen, dat de in de kamer aanwezige mensen daar op zouden letten.

Een bijgewerkt onderkantje

Toch zie ik de vraag vaak genoeg voorbij komen. “Hoe onderhoud je je onderkantje als je er door je buik geen zicht meer op hebt?” Ik heb werkelijk geen idee. Ik deed maar wat en vroeg dan aan manlief of het er enigszins uit zag, maar ook hem kon het niet zoveel schelen ten tijde van de bevalling. En geloof me dames, de artsen en verpleging letten daar ook echt niet op.

Doe liever schone sokken aan!

Wil je wel graag een goede indruk achterlaten bij alle mensen, die bij je benen staan te koekeloeren bijna negen maanden lang, dan heb ik voor jou de gouden tip: je voeten! Waar menig vrouw zich druk maakt om haar tuintje denkt ze vervolgens niet meer aan haar voetjes. Van gynaecologen heb ik vernomen, dat onverzorgde voeten meer opgemerkt worden dan een enorme bos haar. Op zich ook wel logisch, want daar zitten ze met hun hoofd tussen. Als je dan aan beide oren twee stinkende uiteinden van ledematen hebt kan je deze niet negeren, lijkt me. Dus dames, mocht je een check-up hebben waarbij er wellicht een inwendig onderzoek plaats vindt of als de bevalling zich aan dient, doe dan even een paar schone sokken aan of was je voeten nog wat extra. Daar maak je het medisch personeel meer blij mee dan wanneer je netjes bijgewerkt bent.

«

»

5 COMMENTS
 • Farah

  4 jaar ago

  LOL iets om idd bij stil te staan! Leuk dat je er een blog aan wijdt!

 • Birgit

  4 jaar ago

  Oooh nooit aan gedacht, maar wel heel logisch :p

 • Fleur

  4 jaar ago

  Ik heb juist wel eens gehoord dat je beter je nagels niet kunt lakken voor de bevalling omdat ze jaan het nagelbed kunnen zien of je zuurstofgehalte in het bloed nog goed is . Natuurlijk kun je wel even langs bi de pedicure vooraf om wat eelt ed te laten wegwerken en een kleurloos lakje te kiezen

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Angstig of bang om te bevallen. Is dat terecht? - MeerVanMir on maart 8, 2016
 • Pingback: Voor mij betekent 41 weken zwanger inleiden - MeerVanMir on maart 8, 2016
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Read previous post:
  Bang om te bevallen? Ik was dat ook!

  Toen ik zwanger was van Sanne zag ik enorm op ...

  Close