Het is bijzonder waar vrouwen zich druk om kunnen maken voor een naderende bevalling. En dan heb ik het dit keer niet over de mogelijke pijnen, knipjes of keizersnedes. Ook niet over de eventuele ontlasting wat ook een behoorlijk angstbeeld is voor sommige dames. Nee, dit keer hebben we het over de vertoning van onszelf in het kraambed. Ik heb me er eerlijk gezegd totaal niet mee bezig gehouden. Wat interesseerde het mij nou hoe ik erbij lag tijdens een bevalling. Ik kon me ook niet voorstellen, dat de in de kamer aanwezige mensen daar op zouden letten.

Een bijgewerkt onderkantje

Toch zie ik de vraag vaak genoeg voorbij komen. “Hoe onderhoud je je onderkantje als je er door je buik geen zicht meer op hebt?” Ik heb werkelijk geen idee. Ik deed maar wat en vroeg dan aan manlief of het er enigszins uit zag, maar ook hem kon het niet zoveel schelen ten tijde van de bevalling. En geloof me dames, de artsen en verpleging letten daar ook echt niet op.

Doe liever schone sokken aan!

Wil je wel graag een goede indruk achterlaten bij alle mensen, die bij je benen staan te koekeloeren bijna negen maanden lang, dan heb ik voor jou de gouden tip: je voeten! Waar menig vrouw zich druk maakt om haar tuintje denkt ze vervolgens niet meer aan haar voetjes. Van gynaecologen heb ik vernomen, dat onverzorgde voeten meer opgemerkt worden dan een enorme bos haar. Op zich ook wel logisch, want daar zitten ze met hun hoofd tussen. Als je dan aan beide oren twee stinkende uiteinden van ledematen hebt kan je deze niet negeren, lijkt me. Dus dames, mocht je een check-up hebben waarbij er wellicht een inwendig onderzoek plaats vindt of als de bevalling zich aan dient, doe dan even een paar schone sokken aan of was je voeten nog wat extra. Daar maak je het medisch personeel meer blij mee dan wanneer je netjes bijgewerkt bent.