Het is zo heerlijk om de kinderen te zien opgroeien in kleine nieuwsgierige wezentjes. Dingen die vroeger doodgewoon waren voor ze, zijn nu objecten van grote interesse. Soms zijn ze net kleine Freek Vonkjes die alles over de dieren willen weten. Dan is het weer Engels en moet ik alles voor ze vertalen. Of het is gewoon weer de interesse in de geschiedenis van de mens en ons land. Als je eens wist hoe vaak ze vragen naar het verhaal over Jezus en dinosaurussen en dergelijke. Tijdens mijn zwangerschap kwamen er ook allemaal vragen naar boven. Zo wilden ze weten hoe de baby kon plassen. Ik zei dat ze dat gewoon in mijn buik deed waarop met afgrijzen naar mijn toeter gekeken werd. Dat leidde uiteraard naar nog meer vragen. Ik moedig hun nieuwsgierigheid absoluut aan natuurlijk, maar vaak weet ik het antwoord ook gewoon niet. Om ze niet te ontmoedigen in hun “waarom fase” heb ik ze het Waarom? Een eerste vraag- en antwoordboek gegeven, waarmee ze voorlopig al hun zucht naar kennis kunnen vervullen.

Waarom? Een eerste vraag- en antwoordboek
Nederlands Hardcover 9789044758658 Druk: 1 juni 2020 Deltas Uitgeverij

Waarom? Een eerste vraag- en antwoordboek voor kinderen van 5 tot 8 jaar

Een wandeling in het park, een bad nemen, mama helpen in de keuken… bij alle activiteiten stelt een kind zich duizend-en-één vragen. In dit eerste vraag- en antwoordboek worden veel mysteries op een duidelijke en eenvoudige manier ontrafeld. Uw kind komt alles te weten over het hoe en waarom van wat er gebeurt in huis, in de natuur, in de supermarkt of op de boerderij.

Of nou werkelijk alle vragen in dit boek daadwerkelijk spelen bij een kind in de leeftijd van 5 tot 8 jaar weet ik niet, maar zeker een hoop wel. In zes verschillende hoofdstukken komen zes verschillende situaties die vragen oproepen behandeld. Denk maar aan vragen als het bedtijd is of vragen die kinderen kunnen stellen in de supermarkt. Het zijn geen ingewikkelde theorien die er op los gelaten worden. Door de vraagstelling en de leuke tekeningen erbij, is het een zeer toegankelijk boek voor de nieuwsgierige kindjes. Het lettertype is ook lekker groot, zodat de kinderen die kunnen lezen er zelf in kunnen neuzen. Anders is het sowieso leuk voor ouders om samen op te pakken. Leer je als volwassene ook gelijk wat bij. Kortom, Waarom? Een eerste vraag- en antwoordboek is een zeer vermakelijk en educatief boek om in huis te hebben.

Dit boek is hier verkrijgbaar