TOP
Uit het leven gegrepen

““Daar heb je haar weer met haar miskraam””

Er gaan op dit moment zoveel verschillende emoties door me heen variërend van woede tot intens verdriet. Ik wil deze gevoelens niet hebben, maar kan ze ook niet negeren. Vandaar dat ik ze maar op papier zet.

Ja, dat helpt voor mij. Mijn gevoelens op papier zetten. Dus waar haal je het gore lef vandaan om “daar heb je haar weer met haar miskraam” te zeggen? Denk je nou echt dat ik mijn miserie deel, omdat ik dan aandacht krijg? Denk je nou echt dat een vierde miskraam geen pijn meer doet? En ja, ik zet het online. So what? Als je het niet wil lezen klik je toch niet op het artikel! Het is mijn blog en ik bepaal zelf de inhoud. Dus als ik wil schrijven over MIJN leven wie ben jij dan om daar zo’n oordeel over te geven! Dan begrijp je en wellicht ken je ook, de impact van een miskraam niet. Laat staan vier!

Geen vertrouwen meer

Dan ken je het gevoel niet dat je je lichaam niet meer kan vertrouwen. Dat iedereen in je omgeving met het grootste gemak zwanger lijkt te worden en jij elke keer opnieuw naar een groeiende buik moet kijken. Dat iedereen om je heen enthousiast vertelt over de baby in de buik en jij alleen maar kan hopen. Het is niet niet zomaar los te laten en het beïnvloedt nou eenmaal je leven.

Lees ook: de goedbedoelde dooddoeners na een miskraam

Toen ik net met mijn blog begon heb ik heel hard geroepen dat vrouwen zich veilig moeten voelen om over hun miskramen te vertellen en dat de taboe eindelijk eens doorbroken moest worden. Ik had niet verwacht er vervolgens zelf drie keer er over te zullen gaan schrijven. Maar ik sta nog steeds achter mijn eigen woorden, dus heb inderdaad elke miskraam online gezet. Vrouwen die in dezelfde situatie zitten hebben mij juist laten weten het fijn te vinden, dat ik er zo open over ben. Net zoals ik nu schrijf over de onderzoeken die ik onderga. En al zou ik er dagelijks over schrijven, dan heb jij er nog steeds niets van te zeggen!

Maar oh wat vervelend dat jij daar zo’n last van hebt en ik al drie keer over een miskraam heb geschreven. Ik weet het goed gemaakt. Ik zal speciaal voor jou alleen mijn uiterste best doen om niet een vijfde miskraam te hebben. Want zelf had ik er uiteraard nog wel een paar willen hebben. Gewoon, omdat ik dan er weer fijn over kan bloggen! (Really???)

MY MIDDLE FINGER SALUTES YOU

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

«

»

19 COMMENTS
 • Liess

  4 jaar ago

  Was dat serieus een bericht wat je kreeg? Wat dat zou wel heel erg achterlijk zijn.

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Helaas wel ja

   • Liess

    4 jaar ago

    Wat een randdebiel. Die zou je toch kennis willen laten maken met een vuist in t gezicht

    • miriam

     4 jaar ago

     AUTHOR

     Is het niet waard. Triest geval

 • Charlotte

  4 jaar ago

 • susan Noordergraaf

  4 jaar ago

  serieus heb je echt zo een reactie gekregen? wat verschrikkelijk! ik vind het juist heel knap dat je zo open bent en ik denk dat je er juist mensen mee helpt door er zo open over te zijn.

  • cheyenne

   4 jaar ago

   Mij heeft ze enorm geholpen ik ben twintig en kreeg een miskraam in april ze heeft me geholpen er over te praten

   • miriam

    4 jaar ago

    AUTHOR

    Eerlijk waar? Wat ontzettend lief!!!

   • susan Noordergraaf

    4 jaar ago

    sterkte cheyenne!

 • Merel

  4 jaar ago

  Serieus geen woorden voor hoe stompzinnig ik die persoon vind. En wat heb je je punt met dit blog krachtig en waardig weten te maken. Alle eer aan jezelf. Kus

 • Sharon

  4 jaar ago

  Ooh wow… wat een trieste opmerking. Terwijl elk opvolgende miskraam juist pijn op bestaand pijn is. Hiervan kan ik alleen hopen dat die persoon het nooit zelf gaat meemaken. Te triest dit.

 • Ineke

  4 jaar ago

  Wauw dat is zoooo triestig!!

 • Cassandra

  4 jaar ago

  Je bent een toppertje hoor! Niks van aantrekken! <3

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR
 • miriam

  4 jaar ago

  AUTHOR
 • Nicole

  4 jaar ago

  Oke wie is die persoon, waar woont diegene en hoe snel kan ik er zijn om even een vuist tussen de ogen te plaatsen? BAH!

 • Stephanie

  4 jaar ago

  Gevoelloos noem ik zulke mensen.
  Heftig zulke berichtjes te krijgen. Maaaaar hoe erg is het om diegene te zijn, om zoiets te versturen? Dat je het alleen al durf te typen en dan ook nog eens op verzenden durft te drukken, hoe durf je??!!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Achter de schermen: op de babyshower voor Miriam van Meervanmir - Lotus Writings on oktober 7, 2016
 • Pingback: Miskraam nummer 4 is een feit - MeerVanMir on oktober 7, 2016
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Read previous post:
  Het bezoekje aan de gynaecoloog

  Vorige week was de afspraak bij de huisarts en vandaag ...

  Close