Er gaan op dit moment zoveel verschillende emoties door me heen variërend van woede tot intens verdriet. Ik wil deze gevoelens niet hebben, maar kan ze ook niet negeren. Vandaar dat ik ze maar op papier zet.

Ja, dat helpt voor mij. Mijn gevoelens op papier zetten. Dus waar haal je het gore lef vandaan om “daar heb je haar weer met haar miskraam” te zeggen? Denk je nou echt dat ik mijn miserie deel, omdat ik dan aandacht krijg? Denk je nou echt dat een vierde miskraam geen pijn meer doet? En ja, ik zet het online. So what? Als je het niet wil lezen klik je toch niet op het artikel! Het is mijn blog en ik bepaal zelf de inhoud. Dus als ik wil schrijven over MIJN leven wie ben jij dan om daar zo’n oordeel over te geven! Dan begrijp je en wellicht ken je ook, de impact van een miskraam niet. Laat staan vier!

Geen vertrouwen meer

Dan ken je het gevoel niet dat je je lichaam niet meer kan vertrouwen. Dat iedereen in je omgeving met het grootste gemak zwanger lijkt te worden en jij elke keer opnieuw naar een groeiende buik moet kijken. Dat iedereen om je heen enthousiast vertelt over de baby in de buik en jij alleen maar kan hopen. Het is niet niet zomaar los te laten en het beïnvloedt nou eenmaal je leven.

Lees ook: de goedbedoelde dooddoeners na een miskraam

Toen ik net met mijn blog begon heb ik heel hard geroepen dat vrouwen zich veilig moeten voelen om over hun miskramen te vertellen en dat de taboe eindelijk eens doorbroken moest worden. Ik had niet verwacht er vervolgens zelf drie keer er over te zullen gaan schrijven. Maar ik sta nog steeds achter mijn eigen woorden, dus heb inderdaad elke miskraam online gezet. Vrouwen die in dezelfde situatie zitten hebben mij juist laten weten het fijn te vinden, dat ik er zo open over ben. Net zoals ik nu schrijf over de onderzoeken die ik onderga. En al zou ik er dagelijks over schrijven, dan heb jij er nog steeds niets van te zeggen!

Maar oh wat vervelend dat jij daar zo’n last van hebt en ik al drie keer over een miskraam heb geschreven. Ik weet het goed gemaakt. Ik zal speciaal voor jou alleen mijn uiterste best doen om niet een vijfde miskraam te hebben. Want zelf had ik er uiteraard nog wel een paar willen hebben. Gewoon, omdat ik dan er weer fijn over kan bloggen! (Really???)

MY MIDDLE FINGER SALUTES YOU

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock