TOP
Miskramen, Kinderwens en Zwangerschap

“De eerste echo……zwanger?”

Ja, je leest het goed. Ik ben weer zwanger en gisteren had ik de eerste echo. Ik vind nog steeds, dat er zo geheimzinnig over gedaan wordt en daarom zet ik nu al mijn verhaal online.

Volgens mijn gegevens (obv de ovulatietest) was is gisteren exact zes weken zwanger zijn en volgens de verloskundige was er vanaf vijfenhalve week al genoeg te zien tijdens een echo. Dus zat ik daar in de wachtkamer met een blaas, dat op knappen stond. Blijkbaar wilde ze eerst een uitwendig echo proberen. Binnen één minuut was al duidelijk dat dat geen succes had, dus mocht ik mezelf verlichten. Toen kwam de inwendige echo. Heel snel zag ik een prachtige zwangere baarmoeder met een mooie duidelijke vruchtzak. Hoe goed ik ook tuurde, ik kon echter geen vruchtje ontdekken. De verloskundige was ook op slag stil op één woord na: “Tja…….” Dat was niet het woord dat ik wilde horen. Ik verlangde zo naar “gefeliciteerd”.

Toen ik naar buiten liep van de verloskundige ben ik in mijn auto gaan zitten en heb heel hard gehuild. Het voelde zo wrang, dat het weer gebeurde. Weer die ellende doorstaan en daarna maar opnieuw proberen om in verwachting te raken. Ondertussen worden manlief en ik er niet jonger op.

Wat houdt de lege vruchtzak in voor ons? Dat op dit moment er nog niets duidelijk is! Volgende week mogen we terugkomen om te zien of er dan wel een vruchtje in zit, maar ik moet wel echt serieus rekening houden met opnieuw een miskraam. Ik kan me namelijk niet vergist hebben wat betreft de termijn.  Het enige wat nog mogelijk zou kunnen zijn is dat de innesteling toch later is geweest of het vruchtje wat trager gestart is. Hoe dan ook, ik weet nog steeds helemaal niets maar heb er zelf absoluut geen vertrouwen meer in. Dit komt denk ik ook door de overduidelijke afwezigheid van elk zwangerschapsgevoel en / of kwaaltje.

Heb ik er nou spijt van dat ik een vroege echo heb laten uitvoeren en nu een week in spanning moet zitten? Nee, verrassend genoeg niet. Het is vervelend dat ik geen uitsluitsel heb gekregen wat ik wel gehoopt had, maar het wachten had ik sowieso anders ook al gedaan. Het enige wat nu het verschil is is dat ik nu een week moet wachten om mijn vermoedens bevestigd te krijgen dat het mis is. Zo’n week voelt zoveel langer aan dan normaal. Woensdag 1 juni krijgen we dus het verlossende woord te horen: wel of niet. Duim je met me mee voor alsnog een klein wondertje?

«

»

21 COMMENTS
 • Birgit

  4 jaar ago

  Bah, wat vervelend. Ik hoop voor jullie dat er volgende week alsnog een vruchtje zichtbaar is.
  Heel veel sterkte!

 • Mèlanie

  4 jaar ago

  Ik duim heel hard voor jullie..! Succes en sterkte met het afwachten….

 • Marjo

  4 jaar ago

  Lieve Miriam, wat dapper dat je dit met ons deelt, wat een spanning. Wij zullen voor je bidden voor een positief bericht volgende week. Heel veel sterkte samen met je partner

 • Maureen

  4 jaar ago

  Oh meid wat naar 🙁
  Ken het gevoel. Het enige advies dat ik kan geven: het is er vandaag dus we houden er vandaag van. Of het er nog wwn paar dagen of 100 jaar mag zijn, nu zorg ik voor je. Liefs.. x

 • Laura

  4 jaar ago

  Heftig. Na mijn derde miskraam mocht ik ook vrij vroeg komen voor een inwendige echo. Mijn verloskundige zei dat er met 6 weken en 4 dagen iets te zien zou moeten zijn, maar dat ik ook net te vroeg zou kunnen komen en er dus niks te zien was.

  Ik zag op dat moment een knipperend bolletje op het scherm en inmiddels ben ik bijna 18 weken zwanger. Ik duim voor jullie mee dat jullie net een weekje te vroeg waren en je volgende week ook zo’n knipperend bolletje op het scherm ziet.

 • Linda

  4 jaar ago

  Ik duim voor jullie mee! Heel veel sterkte deze week

 • Bregje

  4 jaar ago

  Ah shit wat heftig! Ik duim voor een klein wondertje! ❤

 • Marijke

  4 jaar ago

  Ja natuurlijk duimen we mee voor een wonder!
  Sterkte met wachten de komende week. Lijkt me toch ook niet heel fijn.

 • Kirsten

  4 jaar ago

  Hopelijk volgende week goed nieuws.. Ik duim mee..

 • Nathalie

  4 jaar ago

  Spannend ik duim voor je!

 • Wilmaaa

  4 jaar ago

  Ik ga heel hard voor je duimen en bidden! Ik hoop dat het goed mag gaan.. Wat naar zoveel onzekerheid. Sterkte hiermee! Liefs

 • Jodi - liefthuis

  4 jaar ago

  Ik ga zeker voor jullie duimen. Ik duim alles bij elkaar want alweer een afgebroken zwangerachap gun je niemand. knuffel, ik denk aan jullie

 • Ik reageer nauwelijks, maar dat wil ik nu wel doen. Meid wat naar! Ik snap dat je voor de vroege echo bent gegaan, maar dit is geen leuk nieuws. Het zegt inderdaad nog niets, dus ik duim (en bid!) dat jullie volgende week prachtig nieuws zullen hebben! Een virtuele knuffel!

 • Liess

  4 jaar ago

  Spannend. Vergeet niet dat ‘t soms pas met 7 of 8 weken te zien is! Hopelijk komt alles goed. Sterkte de aankomende week.

 • Linda

  4 jaar ago

  Wat onwijs klote 🙁
  Ik duim zeker met je mee voor een klein wondertje!! <3

 • Merel

  4 jaar ago

  Wat moeilijk! Dapper en mooi dat je dit toch al deelt. Hoop dat je volgende week met tranen van geluk mag kijken naar een kloppend hartje. Veel sterkte deze week!! Vee liefs

 • simpel, met een snufje liefde

  4 jaar ago

  Ik ga voor je duimen! Hopelijk volgende week een bewegend boontje te zien op de echo! Ik denk aan jullie!

 • Marguerita

  4 jaar ago

  Heel veel sterkte, wat naar voor je

 • Janske

  4 jaar ago

  Oh, wat heftig en spannend! Ik ga heeeeel hard mee duimen voor een goede echo volgende week! Liefs!

 • Neelke

  4 jaar ago

  Wat heftig Miriam! Heel veel sterkte en ik duim voor jullie.

 • Charlotte

  4 jaar ago

  Ik ga voor jullie duimen! Hopelijk is alles goed en heb je volgende week een mooie echo. Ik ken je gevoel helaas 🙁 Sterkte met wachten! Liefs!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Read previous post:
Hartverscheurende nieuwsberichten op Facebook

Soms word ik zo moe en verdrietig van Facebook. Er ...

Close