Het is heerlijk om van tijd tot tijd een plons te nemen in zwemwater of om lekker aan het strand te liggen in de zon. Uiteraard wil je badkleding dragen waar je je prettig in voelt. Er zijn verschillende onderdelen om op te letten in je zoektocht. Lees verder voor tips!

Mate van bedekking

Allereerst is het goed om vast te stellen wat voor jou de ideale mate van bedekking is. Zo is een triangelbikini minder bedekkend dan een voorgevormd badpak. Om maar een verschil te noemen! Zowel bij de bovenkant als de onderkant van badkleding heb je het voor het zeggen. Draag vooral waar jij je prettig in voelt. Er zijn geen regels! Je kunt hier natuurlijk ook tussen afwisselen. 

Type badkleding

Er zijn verschillende soorten badkleding om uit te kiezen. Zo is er het verschil tussen een badpak en een bikini: wat draag je het liefst? Het is ook maar net wat het doel is van de badkleding. Als je een flink stuk gaat zwemmen, is een nauwsluitend badpak vaak een comfortabele keuze. Maar in een bikini kun je juist weer beter zonnen. Maak op die manier de beste afweging. Het stukje stijl telt ook mee, want verschillende soorten badkleding ogen steeds weer anders.

Design

Over stijl gesproken! Ga na welk design je fraai vindt. Je kunt voor minimalistische badkleding kiezen, in een eenvoudige kleur en zonder poespas. Maar badpakken en bikini’s zijn er juist ook te vinden in vrolijke kleuren of met prints. Met name sprekende kleuren trekken de aandacht, zoals rood, geel of roze. Maar met zwart of blauw maak je weer een veiligere keuze. Zo is er voor ieder wat wils. En er tellen nog meer zaken mee in het design. Details maken badkleding nog meer opvallend, zoal een riempje om je middel of juist franjes aan de bovenkant van het item. Een cut-out detail maakt een badpak net wat spannender. Of wat denk je van asymmetrische badmode? Je kunt het zo uniek maken als je maar wilt.

Ondersteuning

In hoeverre vind je ondersteuning belangrijk, bijvoorbeeld in het topje van je bikini? Je kunt zowel voor minimale als maximale ondersteuning gaan. Hier heeft iedereen weer een eigen voorkeur in. En ook dit kan afhangen van je activiteit. Bij een actieve dag is ondersteuning in de kleding al sneller wenselijk dan wanneer je gewoon wat gaat loungen. Het kan ook afhankelijk zijn van je lichaamsbouw. Voorgevormde bikinitops of badpakken, optioneel met een beugel erin, bieden de beste ondersteuning.

Juiste maat

Let altijd goed op de maat bij het kiezen van badkleding. Dit is heel belangrijk, nog wel belangrijker dan bij gewone kledingstukken. Je wilt namelijk niet dat de badkleding te strak zit, want dan knelt het. Als je de hele dag knellende, strakke badkleding moet dragen, is dat geen pretje. Maar te losse badkleding is ook niet fijn, want dan blijft het niet netjes op de plek zitten. Wees er dus zeker van dat je je maten weet, en pas badkleding altijd goed voordat je aan het strand gaat liggen. Je kunt dit opmeten, om de perfecte keuze te maken. Een kleine moeite!