We hebben weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Onze grote peuter is volledig zindelijk! Als een trotse dame loopt ze rond en iedereen mag weten dat ze geen luier meer draagt. Dit toont ze ook graag door er flink op los te schudden met haar billen als men ernaar vraagt. Ze voelt zich echt een flinke meid, omdat ze net zoals haar grote zus naar de wc gaat. Dus niet eens op het potje, maar gelijk op de grote mensen unit. Natuurlijk zijn wij ook apetrots op haar en al helemaal omdat het binnen drie dagen gefikst was. Dat hadden we echt niet verwacht. Hoe ons dat is gelukt? Ik denk door veel geduld, timing en de juiste attributen.

Het plan
We waren al een tijdje van plan om tijdens onze vakantie in Turkije een poging te wagen de peuter zindelijk te maken. Een week voor ons vertrek wisten we helemaal zeker dat we ervoor moesten gaan. Het was ons namelijk al opgevallen, dat als we de luier verschoonden deze vaak nog droog was. Ook op het kinderdagverblijf hadden ze dit al geconstateerd. Dit betekende dat de peuter haar plas heel goed wist op te houden en er dus klaar voor was om zonder luier rond te lopen. Dit hebben we haar ook verteld en we hebben aangegeven dat zodra we op vakantie waren, de luier niet meer om gedaan zou worden. Het werd zonder morren geaccepteerd.

De “training”
De eerste dag van de zindelijkheidstraining was één en al nattigheid. Het leek erop alsof er ineens geen blaascontrole meer was en de peuter gewoon alles liet lopen. Ons balkon hing vol met gewassen onderbroekjes. Toch wilden we het nog niet opgeven. Mijn moeder had me ooit advies gegeven om de eerste dag haar gewoon elk half uur naar de wc te sturen. Dit hebben we de tweede dag dan maar ook gedaan. Ze had er niet veel zin in om elke keer van haar spel onderbroken te worden, maar ze wist ook dat als ze goed zou luisteren en zou plassen op de wc, er aan het einde van de dag een ijsje zou komen. Die dag had ze maar één ongelukje. De derde dag zijn we op het ritme van elk half uur doorgegaan. Na nog niet eens een halve dag begreep ze de bedoeling en kon ze aangeven als ze plassen moet. Vanaf dat moment hebben wij het losgelaten en is het eigenlijk goed blijven gaan. Natuurlijk heeft ze nog wel eens een ongelukje als ze te druk bezig is en vergeet naar de wc te gaan. Maar al met al mogen we absoluut niet klagen en is ze ook ‘s-nachts droog inmiddels.

Trainingsbroekjes
We hebben wel een beetje hulp gehad bij het zindelijk worden. De peuter droeg namelijk speciale trainingsbroekjes van Zoocchini. Ik had deze ontdekt op een beurs en was erg enthousiast over het concept. Het zijn namelijk onderbroekjes met een extra laagje. Er zit een dikke laag dubbelzijdig badstof tussen de lagen van katoen waardoor de kleine ongelukjes worden opgenomen. De echte grote plassen worden uiteraard niet opgevangen, maar de overstroming is duidelijk minder erg dan bij een normale onderbroek.  Dan zit je als ouder toch iets meer ontspannen als je ergens bent waar een ongelukje erg slechte timing zou zijn. De peuter was ook bijzonder blij met haar trainingsbroekjes en het leek haar wat meer zelfvertrouwen te geven. Natuurlijk was ze zonder ook gewoon zindelijk geworden, maar ik ben ervan overtuigd dat de broekjes van Zoocchini er ook echt aan hebben meegeholpen.

Winactie
De fase van de zindelijkheid is een pittige fase en al helemaal als je een koppige peuter hebt. Het ging ons dit keer vrij gemakkelijk af waar het de eerste keer flink doorbijten was. We zijn dan ook benieuwd wat dochter nummer drie ons te zijner tijd zal laten doorstaan. Zit jij nu ook middenin de zindelijkheidsfase en zou je wel wat extra hulp kunnen gebruiken? Laat dan een reactie achter onder dit bericht en maak kans op een setje Zoocchini trainingsbroekjes t.w.v. 29,99. Je kan meedoen tot en met 7 april aanstaande en de winnaar maak ik bekend op Facebook. Uiteraard zijn mijn winactievoorwaarden ook nu weer van toepassing. Deze kan je hier vinden.