Met kinderen thuis is het niet altijd even gemakkelijk om tijd te maken voor je partner en jezelf. Wanneer jullie dan eindelijk een avondje alleen zijn, is het altijd leuk om iets nieuws uit te proberen samen. Hieronder zetten we vijf leuke activiteiten op een rij om samen eens uit te proberen wanneer jullie het rijk voor jullie samen hebben.

Thuisrestaurant

Telkens uit eten gaan is natuurlijk niet nodig. Verras elkaar eens door een driegangenmenu voor te bereiden. Dat hoeft niet buitengewoon ingewikkeld te zijn, echter kan dat natuurlijk wel als je dat leuk vindt. Waar de focus op moet liggen is dat je iets nieuws kookt voor de ander en in de keuken de moeite neemt voor elkaar. Zo kun je afspreken wie er wanneer kookt, er zijn vast meerdere avonden waarop de kinderen niet thuis zijn. Ook kun je gezellig samen koken, of het voorgerecht en nagerecht door de één laten koken terwijl de ander verantwoordelijk is voor het hoofdgerecht.

Muzikaal genieten

Vinden jullie het beiden fijn om naar muziek te luisteren? Bereid dan een avond voor waarin jullie elkaar jullie favoriete liedjes voor bepaalde thema’s of genres laten horen. Dit kunnen liedjes zijn die bepaalde emoties oproepen, jullie doen denken aan specifieke momenten of juist aan elkaar. Luister om en om naar elkaars liedjes en geniet daarnaast bijvoorbeeld van een heerlijk drankje. 

Iets nieuws in bed

Spanning in de relatie is erg belangrijk om het samen leuk te hebben. Het spannend houden in bed is dan ook een goede manier om dit te doen. Neem daarom de tijd om samen te praten over wat jullie in bed zouden willen uitproberen. Door hier samen over te praten, onderwerpen op te zoeken en elkaar de tijd geven om hierover na te denken, kunnen jullie samen in bed nieuwe hoogtepunten bereiken. Zo kunnen jullie proberen om bdsm speeltjes te gebruiken of elkaar een massage geven om zo elkaars lichaam beter te leren kennen.  

Er wat van bakken

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar samen een taart of koekjes bakken kan hartstikke leuk zijn. Jullie werken namelijk op een luchtige manier samen om een zoete versnapering te maken. Jullie kunnen een kort recept uitzoeken voor bij een film, maar ook uitpakken door zelf koekjes te maken en deze met glazuur te versieren voor elkaar. Zo kunnen jullie samen genieten van een activiteit met een zoet resultaat om van te smullen. 

Zelf gemaakt

Samen op een creatieve manier bezig kan ook erg leerzaam zijn. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld samen een LEGO-set bouwen aan tafel. Voor de kunstenaars onder ons is schilderen, kleien en fotografie ook gaaf om samen uit te proberen. Wat je ook steeds vaker ziet, is dat mensen zelf hun kaarsen maken of leuke versieringen voor in huis maken. Hier kunnen jullie ook samen de tijd voor nemen.

Waar jullie voorkeur ook naar uitgaat, samen jullie tijd spenderen op een gezellige manier is het belangrijkste. Zo blijven jullie samen gelukkig en houden jullie het verrassingselement in jullie relatie.