Een baan combineren met het zijn van een goede mama, is vaak een hele uitdaging. Maar moeilijk gaat gelukkig ook, en er zijn zelfs enkele flexibele jobs die je toelaten om een centje bij te verdienen zonder te veel afwezig te zijn voor je kleintje(s). Benieuwd naar welke dat zijn? Lees snel verder. 

1. Poetsvrouw

Mama’s die houden van een flexibel werkschema, een snel resultaat en het helpen van mensen, solliciteren best op een schoonmaak vacature. Het voordeel van werken als huishoudhulp is dat je de mogelijkheid hebt om direct zichtbare resultaten te boeken en een positieve impact te hebben op het dagelijks leven van mensen. Bovendien profiteer je van de mogelijkheid om je werkuren af te stemmen op de behoeften van je gezin, waardoor je een evenwicht kan vinden tussen werk en privéleven.

2. Freelance grafisch ontwerper

Naast werken als huishoudhulp, is werken als grafisch ontwerper een ideale job voor mama’s met een druk schema. Het is een veelgevraagde vaardigheid in de huidige digitale wereld. Als freelance ontwerper werk je aan projecten zoals logo-ontwerp, branding, illustraties en meer voor verschillende klanten. Opnieuw werk je hierbij grotendeels van thuis uit en kies je je eigen projecten. Mama’s profiteren dus van de flexibiliteit om hun ontwerpwerk in te plannen rond de verantwoordelijkheden van het ouderschap, zoals het bijwonen van schoolactiviteiten of het verzorgen van zieke kinderen.

3. Virtuele assistent

Als virtuele assistent ondersteun je professionals of bedrijven op afstand met administratieve taken zoals e-mailbeheer, planning en klantenservice. Het voordeel van deze baan is dat je vanuit thuis kan werken en je eigen werktijden mag bepalen. Dit maakt het ideaal voor moeders die hun carrière willen afstemmen op de schema’s van hun kinderen. 

4. Freelance schrijver

Voor mama’s met een passie voor schrijven kan freelance schrijven een lonende carrièrekeuze zijn. Op die manier kan je artikelen, blogs, marketinginhoud en meer produceren voor verschillende opdrachtgevers, wat dus niet snel zal vervelen. Het voordeel van deze job zit hem in de flexibiliteit om vanuit huis te werken en je eigen opdrachten en deadlines te kiezen. 

5. Online tutor

Passie voor mama zijn én les geven? Met de groei van online onderwijsplatforms is online tutoring steeds meer een aantrekkelijke optie. Als online tutor help je studenten met vakken zoals wiskunde, taal, wetenschap en meer, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. Deze baan biedt flexibele werktijden, omdat je sessies inplant op momenten dat het jou en je studenten uitkomt. Bovendien kan de job een goede manier zijn om je kennis te delen en een positieve impact te hebben op het leven van anderen.

Uitgelichte afbeelding: Dreamstime