Afgelopen zaterdag is de eerste schoen hier thuis al gezet en eigenlijk zijn er hier, sinds de intocht van Sinterklaas, voortdurend Sinterklaasliedjes te horen. Maar als ik ze vraag bij de haard de liedjes te zingen voor de Goedheiligman, komen ze niet verder dan Zie Ginds komt de Stoomboot of Sinterklaas Kapoentje. Meezingen van alle liedjes gaat ze goed af, maar het herproduceren ervan is wel een dingetje. Daar moest verandering in komen en aangezien de oudste inmiddels kan lezen, mocht ze zelf ook gaan ontdekken wat er nou precies gezongen werd in elk liedje. Met het boek Zing mee met de vrolijkste Sinterklaasliedjes kon ze wel uit de voeten.

Leer de liedjes (opnieuw) kennen

Wat is nou leuker om in de stemming te komen dan Sinterklaasliedjes zingen? Dat doen met een boek van Mark Janssen!

Van ‘Wie komt er alle jaren’, via ‘Hoor de wind waait door de bomen’ en ‘Hij komt, hij komt’, tot ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ en ‘O, kom er eens kijken’ – het hele Sinterklaasverhaal in liedjes.

In de feestelijke prenten van Mark Janssen zien we hoe zeven kinderen, verkleed als sinterklaasjes en pietjes, proberen bij de échte Sint te komen. Maar op elke prent gaat er iets mis… dus je mag raden hoe ze er op de laatste prent uitzien.

Ik moet eerlijk bekennen dat, na het lezen van het boek Zing mee met de vrolijkste Sinterklaasliedjes, het duidelijk werd dat ook ik niet alle teksten meer echt goed wist. Voor mij was het dus eveneens handig om dit boek eens goed door te lezen. En weet je wat nou zo handig is aan deze “liederenbundel”? De hele discussie omtrent Zwarte Piet kan je volledig vermijden. Ik heb elk liedje doorgespit en hij staat nergens vernoemt. Ook niet als knecht of vriend. Wellicht dat daarom Zie Ginds Komt De Stoomboot er niet in terug komt. Maakt verder niet uit, want de wel aanwezige liedjes gepaard met de prachtige illustraties maken dit boek het echt waard om in huis te hebben. Tip van mij!

Meer informatie over Zing mee met de vrolijkste Sinterklaasliedjes

Zing mee met de vrolijkste Sinterklaasliedjes van Mark Janssen