Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Wie ziet de sokken het snelst in Crocs Socks?”

Je hebt van die mensen die voordat ze een spel gaan spelen uitgebreid de uitleg van het spel eerst gaan bestuderen. Ik ben duidelijk niet een van die personen. Toen ik Crocs Socks ging uitproberen dacht ik dat dit ook echt niet nodig was. Dit is gewoon een variant van memory met krokodillen,  matchende sokken en een plopper. Memory vindt mijn dochter van 3 al erg leuk (je moet natuurlijk wel wat minder stukjes gebruiken) en nu ook nog een tool (de plopper, die zij een stempel noemt op de ene of andere manier). Het werkte perfect, dus wat dat betreft geeft dat de mogelijkheid om dit spel ook gewoon als memory te gebruiken. En het ploppen vond ik wel echt een extra dimensie geven. Geeft op de ene of andere manier ook een goed gevoel zo’n kaartje beetje vacuüm zuigend optillen. 

Het spel werd nog leuker

Echter toen ik voor de vorm toch maar eens het boekje opensloeg van Crocs Socks (waar overigens maar 8 regels in stonden, dus dat had ik misschien ook prima kunnen lezen van tevoren) kwam ik erachter dat het idee van dit spel toch net iets anders was. Je legt alle sokken open neer, en je maakt vervolgens een stapel krokodillen. Per keer draai je een krokodil om en ga je met je plopper zo snel mogelijk op zoek naar de juiste sok. Hierbij moet je ook opletten of je wel de goede kant sok hebt. Waarbij je voor jonge kinderen dit natuurlijk nog even kan negeren voor het gemak. 

Geschikt voor iedereen

Kortom, ipv een geheugen spelletje een snelheid spelletje. Op de doos staat 4+. maar mijn dochter had het eigenlijk ook al heel goed door, en was er nog best goed in. Het concept proberen te winnen zat er nog niet echt in, we hadden een stapel samen. En doordat ik het spel een paar keer had veranderd wegens mijn gebrek aan voorbereiding nam zij initiatief om dit ook af en toe te doen door stapels weer opnieuw het spel in te gooien. Ik zou dit spel zeker aanraden, en begrijp wel waarom het speelgoed van het jaar is. Mijn dochter volgens mij ook, want die is ook dol enthousiast! Dus ben je op zoek naar memory of meer een snelheidsspel? Met Crocs Socks kan het allebei 🙂 Overigens kan je met memory ook altijd een snelheidsspel ervan maken bedacht ik me.

Geschreven door Liselot

Genomineerd voor speelgoed van het jaar

Crocs Socks is genomineerd in de categorie 4 / 5 jaar. Zoals altijd is er een prachtig verhaal met waarom het zo geweldig is. Deze deel ik graag met je:

Krok’s Sokken is een leuk gezelschapsspel waarbij goed kijken en reactiesnelheid belangrijk zijn. Het vraagt om visueel scannen, waarnemen van visuele details, patroonherkenning, spiegelen en het ontwikkelen van een efficiënte zoekstrategie en daarnaast snel reageren, of juist jezelf afremmen als je ziet dat je toch niet het goede plaatje probeert vast te zuigen (‘inhibitie’). De combinatie van de plopper en het snel reageren zorgt voor veel hilariteit. De spelers moeten wel redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Kinderen die een stuk jonger zijn dan de anderen zullen zelden een kaartje te pakken krijgen en kunnen dan gefrustreerd raken.

Winactie

Wie is er nou niet fan van spelletjes? Daarom zo leuk dat ik een exemplaar weg mag geven. Wil je deze winnen? Laat dan een reactie achter en wie weet stuur ik je het op. Meedoen kan tot en met 6 november. Succes! Oh ja, het spel is ook hier te koop.


Facebook Comments

«

»

24 COMMENTS
 • Trotsema fati

  5 maanden ago

  Wij houden enorm van spelletjes met ons gezin.
  Daarom doen wij heel graag mee

 • Trotsema fati

  5 maanden ago

  Wij houden enorm van spelletjes met ons gezin.
  Daarom doen wij heel graag mee

 • Tamara Jongkees

  5 maanden ago

  Wij spelen graag spelletjes met onze zoon van 3. Dit spel zal vast ook een succes zijn bij hem. Hebben we gelijk een leuk Sinterklaascadeau als we winnen.

 • Jessica

  5 maanden ago

  Doe graag mee. Klinkt als een leuk spel. En we zijn dol op spelletjes

 • elisabeth maria martina

  5 maanden ago

  dat word weer uren speelplezier

 • Claudia Diependaal

  5 maanden ago

  Met vies weer is het heel gezellig om met de kleinkinderen spelletjes te doen! Ik loot graag voor ze mee!

 • Anna wienen

  5 maanden ago

  Gaaf ik doe graag mee

 • Natasja

  5 maanden ago

  Oh wat leuk! Onze kinderen houden ook allemaal van spelletjes doen met ons. En met de oma’s.

 • Liesbeth

  5 maanden ago

  Dol op spelletjes!!! Wij doen graag met!

 • Marij Brand

  5 maanden ago

  Wow super leuk voor de kinderen…doe graag mee

 • Linda Smeets

  5 maanden ago

  Dit klinkt als een ontzettend leuk en gezellig spel! Ik doe graag mee!

 • Els Black

  5 maanden ago

  Wij zijn hier dol op spelletjes en deze lijkt me ook erg leuk dus ik doe graag mee!

 • Marian B

  5 maanden ago

  Dat lijkt me een leuk spel voor de kinderen, een mooi cadeau voor in de zak van Sinterklaas. Met hun visueel vermogen en reactiesnelheid zit het volgens mij wel goed, fanatiek zijn ze ook daarom gaan wij graag de uitdaging aan!

 • Oma Will

  5 maanden ago

  Dit is een geweldig leuk spel om samen met de kleinkinderen te spelen.
  Ook voor de oudsten is het misschien leuk om te doen. Even kijken hoe het gaat als zij ook mee doen.
  Zal waarschijnlijk gespeeld worden door mijn jongste kleinkinderen. Ik wil natuurlijk geen sippe gezichten aan tafel.
  Dat dit spel ook als memoryspel is te gebruiken is ook wel fijn.
  Wie weet ligt dit spel straks wel onder de Kerstboom.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Iris Bakker

  5 maanden ago

  Dit lijkt me een ideaal spel om samen met mijn kleuter te spelen

 • Nele

  5 maanden ago

  Ik doe graag mee, lijkt leuk om met de kindjes te spelen.

 • Goele H

  5 maanden ago

  Wat een leuk spel, is nog net wat anders dan het standaard spel. Ik doe graag mee!

 • harry brants

  5 maanden ago

  ziet er leuk uit om met de kleinkinderen te spelen

 • anita kempenaers

  5 maanden ago

  wat een leuk spel, memory altijd plezant

 • A.

  5 maanden ago

  Dat wordt zoeken…kunnen ze me gelijk met de was helpen 😉 😉

 • Nelly

  5 maanden ago

  Niets zo gezellig als samen spelletjes spelen.

 • melissa

  5 maanden ago

  Wij zijn zeker gek op spelletjes! Zeker nu met de donkere en koude dagen na etenstijd; nog even een spelletje samen voordat we samen op de bank ploffen.

 • Rinque

  5 maanden ago

  Wat een leuk interactief spel is dit! Wil je winnen dan kun je niet dagdromen maar moet je op zijn scherpst blijven! Graag loot ik mee!

 • Marieke

  5 maanden ago

  Jaa leuk gezellig spelletjes spelen met onze drie kinderen

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Mijn kinderen kozen deze outfits voor Halloween

We gaan er dit jaar voor het eerst aan geloven. ...

Sluiten