Als kleinkinderen van een boekenschrijfster is het haast vanzelfsprekend, dat zij enthousiast zijn over lezen. De kleuter zit net twee dagen in groep twee en heeft al aangegeven, dat het nu wel tijd wordt dat ze het gaat leren. De oudste zit in groep vier en is er echt idolaat van. We moeten ‘s-avonds al boeken en strips weghalen, omdat ze anders tot heel laat door blijft lezen. We hoeven haar dus gelukkig nooit aan te sporen om een boek op te pakken, alhoewel ze wel liever een Donald Duck leest. Het echt lezen van boeken is halverwege groep drie ontstaan toen ik op aanraden van een vriendin de Waanzinnige Boomhut voor haar in huis had gehaald. Binnen een dag had ze het eerste deel uit. Deel twee en drie zijn inmiddels ook al verorberd. Ik was benieuwd of dit enthousiasme er ook voor andere boeken zou zijn en ging dus op zoek. Op aanraden van de uitgeverij kwam ik uit bij Sofie Speurneus.

Sofie Speurneus – Bieber de hond is vemist!

Sofie Speurneus is een klein meisje, dat graag detective speelt en mysteries oplost. Elk boek vertelt een nieuw avontuur en raadsel voor Sofie om op te lossen. In het nieuwst deel gaat het om een diefstal. Of toch niet? In ieder geval is het aan om Sofie om te ontdekken waar Bieber, de nieuwe hond van Fleur (ook wel Fleur Zeur genoemd) gebleven is.

Sofie Speurneus

Ik heb mijn dochter een aantal keer gevraagd om nou precies te vertellen wat er allemaal gebeurde in het boek van Sofie Speurneus, maar dan begon ze zo enthousiast te vertellen dat ik er uiteindelijk niets meer van begreep. Wel heb ik opgevangen dat er een Pieter Peuter in het verhaal voorkomt. Een jongetje dat, hoe het ook anders met zijn naam, voortdurend in zijn neus peutert. Elke keer dat hij dat deed hoorde ik mijn dochter heel hard lachen met een gezicht vol afgrijzen. Misschien ook vanwege de afbeeldingen in het boek. Dat het verhaal haar beviel was in ieder geval wel duidelijk. Binnen een avond had ze het uitgelezen en vroeg ze of er nog meer delen waren. Blijkbaar is het verhaal van Sofie Speurneus net zo grappig en spannend als de Waanzinnige Boomhut, maar toch ook weer totaal anders. Een aanrader dus!

Het boek ligt vanaf 22 september in de winkel en is uiteraard ook te koop bij de blauwe meneer.

Nederlands Hardcover 9789044756920 Centrale Uitgeverij Deltas