De pepernoten en kruidnoten liggen al in de schappen. Ja, ik weet het. Het is pas september en de zon schijnt nog volop. Maar toch ga ik alvast een beetje starten met de Sinterklaas sfeer. Je kan maar beter voorbereid zijn, toch? Maar we houden het nog een beetje educatief. Dus in de vorm van een boek vol Sinterklaasverhalen.

De mooiste Sinterklaasverhalen

In dit leuke verhalenboek ontdek je de mooiste verhalen over Sinterklaas en zijn Pieten: – Hoofdpiet heeft geen zin om cadeautjes te helpen rondbrengen, dus hij blijft een keertje thuis; – een jongetje wil graag Sinterklaas worden en oefent alvast een dagje; – het Grote Boek van Sinterklaas is nergens te vinden, wat een ramp… – en de Sint is een beetje verliefd! Komt dit allemaal wel goed? Sla snel dit boek open en lees hoe de sinterklaasverhalen aflopen!

sinterklaasverhalen

Je verwacht eigenlijk een boek vol met allerlei Sinterklaasverhalen, maar het zijn er uiteindelijk vier. Maar dan wel vier hele leuke! Uiteraard voorzien van mooie afbeelding tussendoor. De tekst leest makkelijk weg. En de regelafstand is wat verder uit elkaar, waardoor het voor een kind (en vaak ook de volwassene) prettig lezen is. Het geeft qua uiterlijk echt een sprookjesgevoel. Dat past ook wel bij Sinterklaas. Immers is de periode die er aan komt net zo magisch als een sprookje. Het geloven in de oude man en de spanning van 5 december is gewoonweg geweldig. Ik verwacht dat met dit boek “de mooiste Sinterklaasverhalen” we nog meer voorpret zullen beleven.

Lees enthousiast maken

Ik denk en hoop dat een boek met Sinterklaasverhalen de meest koppige lezer ook nog aan het lezen krijgt. Over een kinderlegende is toch altijd mooi om lezen. Of voor de ouders om uit voor te lezen om weer een beetje dat gevoel van vroeger terug te krijgen: de spanning van een kind tijdens Sinterklaastijd. Gewoon leuk dus!

Meer informatie over dit boek

sinterklaasverhalen