De makkelijke traktatie met gegarandeerd succes!

Morgen is het zo ver. Dan wordt mijn eerste meisje alweer zes jaar! En dat betekent natuurlijk ook trakteren op school. Naast het grote mensen feestje en het partijtje dat woensdag volgt, is dit toch wel het hoogtepunt voor haar rondom haar verjaardag. Al dagen is ze aan het aftellen wanneer ze op school op de stoel mag staan, iedereen voor haar zal zingen en zij lekkernijen mag uitdelen. Maar wat de traktatie zou zijn, dat wist ze nog niet. Nou ja, ze had wel wat ideeën, maar die vond deze mama wat minder geslaagd. Ik zie mezelf niet zo snel dertig cupcakejes bakken als het buiten 36 graden is. Überhaupt zie ik mijzelf dat niet zo snel doen hoor. Laten we daar ook maar eerlijk over zijn. Verder heeft de school van mijn kinderen ook nogal wat regels als het over de traktaties gaat: niet teveel snoep en niet teveel afval. Best lastig om dan iets leuks en makkelijks te verzinnen. Gelukkig wist mijn zusje mij te inspireren.

Een en al jeugdsentiment en toch een makkelijke traktatie

Mijn zusje had op het kinderdagverblijf rozijntjes met een armbandje om het pakje heen getrakteerd, ook, zo’n makkelijke traktatie. Nou weet ik dat ik de kleuterklas niet heel blij zal maken met rozijntjes, dus heb ik deze vervangen door wat anders. Eerst dacht ik aan smarties, maar die smelten weer. Toen bedacht ik waar ik als kind blij van werd: Dummies!!! Deze heerlijke superkleine Fruitella bolletjes bestaan nog steeds, zijn best onbekend bij de kinderen van nu en worden wel met groot enthousiasme ontvangen. Klein, maar simpel en effectief. Om het doosje hebben we ook een armbandje gedaan, de welbekende klaparmband van vroeger. Bij Alie Express kan je echt enorm veel varianten ervan vinden voor een leuk prijsje.

makkelijke traktatie

Dit zijn er slechts een paar uit de 72 stuks, die ik ontvangen heb. (Ik heb gelijk in bulk gekocht, maar ze worden ook per 12 verkocht) En ze werken fantastisch! Gewoon bij Ali zoeken op klap armband en je ziet de enorme keuze. Overigens zijn ze nu ook voor niet al te duur verkrijgbaar bij Bol. Afgelopen weekend hebben we bij dansles voor het eerst de traktatie van Dummies met de klaparmband geprobeerd en het was een echte hit. De mini snoepjes werden als heerlijk ontvangen, maar het waren voor de armbandjes die indruk maakten. Er werd behoorlijk wat “geklapt” op armpjes, stoelpoten en weet ik niet wat nog meer. Net zoals wij vroeger deden. Zo blijkt maar weer, een makkelijke traktatie hoeft niet groot of duur te zijn om een kinderhart te veroveren!

Lees ook: ijsdoosje traktatie