Duurzaam en super leuk speelgoed van Viking Toys

Auto’s, auto’s en nog eens auto’s. Daar kan je mijn twee kleine mannetjes zeker weten blij mee maken. Ik weet niet waar dat in zit. Volgens mij is het idee dat het rijdt of dat je er mee kan rondrijden. Dan zijn auto’s met kiepwagens al helemaal leuk, want daar kan je ook nog dingen in doen. En als het ook nog eens van een merk is dat aan het milieu denkt, dan ben ik helemaal in mijn nopjes. Ken je de producten van Viking Toys al?

De ecoline van Viking Toys

Vikingtoys heeft een ecoline ontworpen, speelgoed gemaakt van rauwe suikerriet, met onder andere een super leuke kiepauto. Van de suikerriet wordt in een speciale fabriek groene polyethyleen geproduceerd. Viking Toys gebruikt dit groene PE om de Ecoline te maken. Suikerriet absorbeert CO2 uit de lucht en vermindert hiermee het broeikaseffect. De verpakkingen zijn ook weer gemaakt van gerecycled karton.

De kiepauto is bij ons zoals te verwachten een succes. De kuip van het voertuig heeft genoeg ruimte om spulletjes in mee te vervoeren. Ook is er een mogelijkheid om een touw vast te maken aan de voorkant. Helemaal geweldig natuurlijk!!! Je kan dan rondlopen met een auto achter je aan getrokken. Bovendien kan je je speelgoed van A naar B verhuizen en dat zonder te dragen. 

Ik ben enthousiast over de ecoline

Wat ik altijd belangrijk vind, is dat ik veilig speelgoed geef aan mijn kinderen. Mijn twee jongens steken namelijk zo veel mogelijk speelgoed in hun mond. Vooral mijn zoon van één jaar is daar heel goed in. Wat is het dan fijn om te weten dat het speelgoed van Viking Toys BPA vrij is. Het is gewoon helemaal veilig. Dan hoef je je daar niet meer zorgen over te maken. Daarnaast kan het speelgoed ook in de vaatwasser. Ik zie hier heel veel voordelen van in, want in de zomer moet die wagen natuurlijk ook mee naar buiten. En dan vooral naar buiten nadat het net geregend heeft. Lekker door de modder ermee rijden, want dat is natuurlijk het leukst. Of ermee spelen in de zandbak. Wat fijn dat ik elke keer daarna ervoor kan zorgen dat de wagen als nieuw is. 

https://meervanmir.eu/duurzaam-en-super-leuk-speelgoed-van-viking-toys/

De Viking Toys wagen is absoluut een aanrader voor de kleine ontdekker. Op meerdere manieren kan de kleine er plezier mee hebben. Al is één auto met twee jongetjes wel een uitdaging 😊. 

Geschreven door Bobijn

https://meervanmir.eu/duurzaam-en-super-leuk-speelgoed-van-viking-toys/

Voor meer producten van Viking Toys klik je hier. Ander duurzaam speelgoed zijn bijvoorbeeld de dena toys gemaakt van siliconen.

24 thoughts on “Duurzaam en super leuk speelgoed van Viking Toys

 • elisabeth maria martina says:

  die is te gek voor kleine lex, kan hij zijn race kunsten op uit leven, met dit leuke autootje kan hij veel plezier beleven
  leuk kado voor buiten en binnen, zou leuk zijn om die voor hem te mogen winnen
  een verantwoord en duurzaam kado dacht ik zo

 • Dat zou een leuk cadeau zijn voor mijn kleinzoon! Ik ben heel benieuwd hoe dit speelgoed aanvoelt met zo’n suikerriet basis. Fijn dat er zulke initiatieven ontstaan om ook speelgoed duurzamer te maken

 • Ik ben helemaal pro duurzaam speelgoed, dat spreekt me aan en zo fijn dat er steeds meer alternatieven op de markt komen. Pluspunt dat hij in de vaatwasser kan!

  Ik doe graag mee voor deze leuke auto. Mijn 2 jongens zijn gek op alles met wielen en vooral de jongste heeft een zwak voor kiepauto’s en laadschoppen. Dat kan hij leuk combineren met zijn andere speelgoed.

 • Tamara Jongkees says:

  Wat fijn dat er steeds meer duurzaam speelgoed op de markt komt. Wij kiezen vaak voor duurzaam of tweedehands speelgoed voor onze jongens. Daarnaast proberen de hoeveelheid speelgoed binnen de perken te houden. Deze kiepwagen zou leuk zijn voor onze jongste zoon. Het spreekt mij aan dat hij duurzaam geproduceerd is, mijn zoon vindt hem vast geweldig omdat het wielen heeft.

 • Judith Veldhuizen says:

  Wat een mooie auto, en wat zou onze Tygo veel plezier hebben van de bak erachter. Hij zit nu echt in de fase dat alle blokjes in doosjes worden gedaan, en dan er weer uit. en dan er weer in enz… Hij zou zich hier dus heel goed mee kunnen vermaken!

 • Heel mooi, ik doe graag mee voor mijn petekind. Wat mij het meeste aanspreek ik dat het bpa vrij is, veilig voor de kleine ontdekkers en dat is mijn 1jarige petekind wel. En als het vies is hup de vaatwasser in. Fingers crossed

 • Wauww wat een mooie kiepauto herjen dat zeker met een meid van 15 maanden en had nog nooit gehoord dat er speelgoed in de vaatwasser kon.dus vindt dit wel.heel fijn.

 • Zachte materialen, is in huis wel zo fijn natuurlijk.
  Maar dat de veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan is eigenlijk nog wel het belangrijkste toch.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee voor dit leuke stukje speelgoed, wat ik ga geven aan de kleinzoon van mijn vriendin. Want mijn kleinkinderen zijn er al iets te groot voor.

 • Trotsema fati says:

  Wat mij aanspreekt is:
  1- duurzaam speelgoed is
  2-BPA VRIJ
  3-Makkelijk in de vaatwasser
  4- de kuip van het voortuig genoeg ruimte heeft om spulletjes in mee te vervoren en makkelijk een touwtje aan de voorkant kan vastmaken. Want ik heb hier 2 zoontjes (2.5 jaar) (1.4 jaar) die dol zijn op auto’s waarin zij kunnen trekken en spulletjes in mee vervoeren.
  Duimen voor onze kleine mannetjes!

 • Ik ben dol op duurzaam speelgoed. Onze 3 jongens breken nog wel eens iets kapot helaas. Ik ben benieuwd naar de kwaliteit van Viking Toys. Mijn jongens testen dit vast graag uit.

 • Ik ben om eerlijk te zijn nog niet heel erg bekend met duurzaam speelgoed, ik keek tot op heden naar het speelgoed als ze het veilig speelgoed is en of ze het leuk vinden. Wil me toch eens meer gaan verdiepen in het onderwerp duurzaam speelgoed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.