Verhalen van een werkende moeder
TOP
Tips voor alle dagen

“Vieze nageltjes? Dit kan er gebeuren!”

Gore nagelranden, hoe vaak zie je kleine kinderen daar niet mee rondlopen. Ook mijn meisjes hebben vaak genoeg ranzige vingertoppen gehad, maar sinds ik weet wat de gevolgen er van kunnen zijn, probeer ik ze toch enigszins schoon te houden. Het is namelijk niet alleen een vies gezicht, er kunnen ook nare dingen door gebeuren. En al helemaal in de zomertijd!

Aarswormen

De zomertijd betekent veel buiten spelen en dus ook in zandbakken. Helaas is dat ook de plek waar veel vieze beestjes in leven en al helemaal als de zandhoop  niet afgesloten wordt ‘s-avonds. Dan wordt het wel eens een enorme kattenbak. Als je kind graag in de zandbak speelt, krijgt het geheid wat viezigheid onder de nageltjes. In dit vuil kunnen weer eitjes van aarswormen zitten. Daarna is het slechts een kwestie van eten aanraken of vingertjes in de mond en de besmetting is daar. De krioelende beestjes zijn verder onschuldig, maar je kan er wel behoorlijk last van hebben. Gelukkig kom je er snel en gemakkelijk vanaf, maar liever heb je ze gewoon niet. Meer hier over weten? Lees dan mijn eerdere artikel over de aarswormen.

Krentenbaard

Viezigheid onder de nageltjes kan ook krentenbaard veroorzaken. Ik wist dat dus oprecht niet tot een paar weken geleden. Ik kende het alleen als een ziekte dat wel eens heerst op het kinderdagverblijf. Maar waardoor het kwam, wist ik eigenlijk niet. Krentenbaard is dus een besmettelijke ontsteking van de huid, veroorzaakt door een bacterie. Het ontstaat doordat een bacterie komt op een op een plekje waar de huid al beschadigd is zoals bijvoorbeeld een schaafplek of bij eczeem. Maar wist je dat het open krabben van een muggenbult ook krentenbaard kan veroorzaken?  Er hoeft alleen maar wat vuil onder de nageltjes te zitten en het leed is al snel gedaan. En met de hoeveelheid muggen dezer dagen, is er een grotere kans op een uitbraak van deze ellende. Voor meer informatie over krentenbaard kan je terecht bij het RIVM.

Zowel de aarswormen en krentenbaard zijn zeer besmettelijk en kan je dus beter niet negeren. Een simpel pilletje of zalf kan het gelukkig wel verhelpen. Maar  zoals altijd is voorkomen beter genezen, dus houd gewoon de kindernageltjes kort en schoon.

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • wendy

  2 jaar ago

  Klopt zeker hou de nagels schoon en kort maar ga alstublieft wel gewoon buiten spelen
  Want dit is ondanks alle beestjes super gezond en goed voor het afweersysteem.

  • miriam

   2 jaar ago

   AUTHOR

   Natuurlijk gewoon buitenspelen!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Aarswormen: feitjes, behandeling en voorkoming - MeerVanMir on augustus 20, 2018
 • Instagram
  • Die voetjes 😍
  • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
  • Zusterliefde 😍
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
  • She’s rockin’ it 😂
  • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Hoe een lamp kan helpen tegen de hitte

  Mijn hemel, wat hebben we een flinke tropenweken meegemaakt de ...

  Sluiten