Verhalen van een werkende moeder
TOP
www.shutterstock.com
Kids

“Alles over het leed dat aarswormen heet.”

Ik vind beestjes dus verschrikkelijk en al helemaal degene die op of in je lichaam kunnen zitten. Zo kan ik wel janken als ik luizen ontdek, maar vooral het idee van wormpjes moet ik walgen. Terwijl dit eigenlijk wel elk kind een keer overkomt. Lang leve de openbare zandbakken. Het idee van wormen in je billen, die ’s-nachts naar buiten komen waardoor het gaat kriebelen, daar krijg ik rillingen van. Ik zit er dus ook niet op te wachten dat mijn meiden ze krijgen.

Als kind had ik er geen last van. Ik had wel eens wormen, maar ik vond ze niet eng. Sterker nog, ik vond ze fantastisch. Aldus mijn moeder. Ze vertelde me dat dit een keer op een hele bijzondere manier heb laten blijken. De hele huiskamer zat vol visite, waarschijnlijk voor een verjaardag of zo, toen ik mijn broek naar beneden deed en mijn billen wijde open sperde. “Wil iemand mijn wormen zien?” Iedereen mocht mijn eigen huisdiertjes bewonderen. Mijn moeder was vast heel trots op dat moment.  Dit enthousiasme voor de aarswormpjes is bij mij in het geheel verdwenen en ik hoop ze voorlopig niet te zien.

6 x over aarswormen

Ik weet ook dat het haast onvermijdelijk is dat ik er mee geconfronteerd ga worden. Mijn kinderen spelen graag en vaak buiten, dus er zal vast een moment komen dat ze er last van gaan hebben. Ik heb me alvast voorbereid op wat komen gaat en ik zal mijn vergaarde kennis delen met je:

 • Het jeuken begint meestal ’s-avonds. Dan komen de vrouwen wormpjes naar buiten om eitjes te liggen. De eitjes zelf kunnen wekenlang buiten het lichaam in leven blijven. Een goede hygiëne is dan ook zeer belangrijk om herbesmetting te voorkomen.
 • Knip alle nagels kort en was de handen goed met zeep voor het eten.
 • Verschoon alle bedden. Klop het beddengoed niet uit, want dan verspreid je de eitjes. Was alle lakens en ondergoed op minimaal 60 graden.
 • Reinig de toiletpotten zeer grondig en haal een lapje over alle deurklinken.
 • Bij de apotheek en drogist kan je wormenpillen halen. Deze kosten nagenoeg niets en werken uitstekend. Ik raad je aan deze standaard in huis te hebben, want je zal maar net zien dat je op een zondagavond de beestjes ontdekt. Dan wil je toch gelijk een pil kunnen nemen? Denk er ook aan dat het hele gezin (behalve kinderen onder de twee) aan de wormenkuur moet, dus zorg dat je genoeg voor iedereen in huis haalt.
 • Als je kind niet kan slapen van de jeuk, kan je een verdovende zalf op en rond de anus smeren. In overleg met de huisarts kan je bijvoorbeeld Lidocaïnezalf proberen.  Dit schijnt zeer goed verdovend te werken bij jeuk.
 • Het komt ook voor dat de wormpjes een oversteek maken naar de vagina. Als je dochter dus ‘s=-avonds wakker wordt met enorme pijnklachten aan de plasser, maar overdag nergens over klaagt, is het zinvol om even tussen de billen te kijken. Overigens kunnen ze niet overleven in de vagina.
 • Verder ben ik nog een paar suggesties bij wormen tegengekomen, waar ik mijn vraagtekens bij heb maar nog wilde meegeven.

3x alternatieve methoden

 • Men zegt dat de beste remedie tegen wormen knoflook is. De tip was om een halve teen ervan op te eten.
 • Ook wordt gezegd dat twee boterhammen met een flinke laag sambal en mayonaise een goede wormenkiller is.
 • Tegen de jeuk stelt men voor een wc-papiertje in de anus te duwen voor het slapen gaan, maar ook een goede laag vaseline schijnt wel eens te helpen.

Ik zelf neig toch naar gewoon een goede ouderwetse wormenkuur als het zich aandient. Maar wat je ook gebruikt, een goede hygiëne is ook absoluut belangrijk om verdere of een herbesmetting te voorkomen

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Vieze nageltjes? Dit kan er gebeuren! - MeerVanMir on mei 20, 2018
 • Instagram
  • Me and minime
  • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
  • Mijn heerlijke bollie 😍
  • Even tussendoor wat uitwaaien
  • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
  • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
  • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.
  • Kind nummer vier en dan toch aan de draagdoek gegaan. Wie had dat ooit verwacht? Het knopen was even een behendigheidje, maar het gaat steeds sneller. Dankjewel @jesuisbaby en @with_a_touch_of_rose voor de spoedcursus. Mama en ik kind zijn blij!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  www.shutterstock.nl
  Even bijkomen van het mama zijn tijdens de Libelle zomerweek

  Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ...

  Sluiten