ValliBalli

Wie heeft de meest stabiele hand voor ValliBalli?

k denk dat meer mensen met jonge kinderen ook even wat moesten bijkomen toen recentelijk werd verteld dat ze tot half januari weer thuis mogen blijven. Uiteindelijk maak je er altijd wel weer iets moois van zo met z’n allen thuis, maar het is wel een knop die je even weer om moet zetten. Zeker als je eigenlijk wat dagen vrij zou hebben met de kids op school/opvang. Gelukkig wel een mooi moment om nieuwe spelletjes uit te proberen. Deze keer zijn wij gegaan voor ValliBalli van Megableu.

Wat is het spelletje ValliBalli?

ValliBalli is eigenlijk gewoon een behendigheid spelletje. Het ging ook prima met mijn dochter van vier. Het concept is niet heel ingewikkeld. Je hebt een ring waar je verschilende stokjes met grote ballen aan de onderkant hangt. De grote ballen zitten vast aan de stokjes, en vormen gezamenlijk een soort van wiebelig plateautje. Je krijgt allebei 8 kleine witte ballen en het idee is dat je met een stokje (op een gekke manier kreeg ik spontaan zin in sushi) jouw bal op de grote ballen gaat balanceren. In de kleine witte ballen zit een gaatje waar je het stokje in kan stoppen en op die manier naar de het ballen plateau kan bewegen (je gaat inmiddels afvragen hoe ik mijn sushi eet, dat begrijp ik en ik weet ook niet waarom ik er zo’n zin in kreeg). Pas wel goed op bij het neerleggen van de bal, want alle kleine witte ballen die er af vallen in de poging jouw bal te balanceren moet je weer op jouw eigen bordje nemen. Degene die als eerste geen witte balletjes meer heeft op zijn bordje is de winnaar. 

Speltip: de Stinkies van Megableu

Onze eigen spelregels

Er zijn 2 verschillende formaat ringen waardoor de grote ballen wat verder uit elkaar bungelen aan de onderkant (moeilijkere variant) of dus dichter bij elkaar.
Mijn dochter was er best behendig in, maar nog niet zo behendig dat het echt spannend was. Ik vind het altijd leuk om een spelletje dan zo om te buigen, dat we echt allebei ons best moeten doen. Haar zomaar laten winnen vind ik een beetje saai en ergens voelt dat ook niet helemaal goed qua opvoeding. Altijd zelf winnen is natuurlijk ook een beetje sneu. Bovendien kan ze ook niet zo goed nog tegen haar verlies, dus dan is de lol er wel erg snel af. In dit geval kan je het spel ValliBalli makkelijk veranderen. Bijvoorbeeld dat jij zelf 8 ballen moet neerleggen en je kind 4 of 5. Elke keer dat mijn dochter won, kreeg ze er weer een balletje bij (soms met wat tegenzin). Maar goed, ik vind elke keer verliezen blijkbaar ook niet zo leuk. Overigens hebben we op die manier ook met de grote ring gespeeld, en dat ging ook net zo goed eigenlijk! 

Wij hebben ons in ieder geval weer een tijdje kunnen vermaken met dit spel ValliBalli. En zeker in deze tijd met regen en wind en een lock-down is wat leuk vermaak voor thuis meer dan welkom!

Meer informatie over dit product

ValliBalli

100 thoughts on “Wie heeft de meest stabiele hand voor ValliBalli?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.