TOP
Gezondheid, onderzoeken en ziekenhuizen

“Update ziekenhuis: is het vlekje weg?”

Jeetje, wat vliegt de tijd voorbij. Het lijkt nog maar gisteren, dat ik schreef over mijn bezoekje aan mijn vrouwendokter. Het is gewoon alweer drie weken geleden! Vanochtend mocht ik dan ook weer act de présence geven in het ziekenhuis voor een inwendig spiekmomentje, maar eerst mijn nieuwe voornemen.

Ik heb besloten niet meer voor de verwachte menstruatiedatum te testen of ik zwanger ben. Man man man, wat kan ik mezelf gillend gek maken. Ik kon namelijk zweren dat ik een tweede streepje had gezien op één van de testen! Wat ook niet echt hielp is, dat mijn hele lichaam in standje in verwachting stond. Pijnlijke borsten, slecht slapen, extreem goede reuk en de zwangerschapstestkat op mijn buik. Het kon gewoon niet missen! Helaas was de vreugde van korte duur, want slechts twee dagen later arriveerden de rode duivels. (En daar bedoel ik niet de Belgen mee!)

De gynaecoloog was wel blij om te horen dat ik inmiddels een nieuwe cyclus was ingegaan. Ach, dan is er tenminste nog iemand verrukt van het idee.  Ze wilde ook gelijk enthousiast even in mijn baarmoeder kijken of het mysterieuze vlekje inmiddels verdwenen was. Niet dus! Het is wel geslonken, maar verdwenen is het niet. Mijn optimistische jeugdige arts keek oprecht een tikje teleurgesteld, arm kind. Ze wilde het toch maar even met de andere gynaecologen bespreken, zei ze. Wel kon ze mij geruststellen dat ze niet aan een hematoom of een vleesboom dacht. Maar ja, de plek waar het zat kon weer ongunstig zijn voor een eventuele innesteling. Dat zou ze nog bespreken met de fertiliteitsarts.

Kortom, echt wijzer ben ik niet geworden. Wel deel ik inmiddels het enthousiasme van mijn gynaecoloog wat betreft projectje baarmoeder Miriam. Over drie weken mag ik dus weer terugkomen en dan zal ook bloed geprikt worden voor de anti-stoffen check, mijn suikerwaarden en wellicht nog op trombose. (Ook dat moest nog even overlegd worden.) Wordt vervolgd dus!

«

»

4 COMMENTS
 • Saskia

  4 jaar ago

  Jeetje balen. Nu duurt het dus weer drie weken voordat je (hopelijk) iets meer weet.

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Jep! Ik word nog eens geduldig

 • Nathalie

  4 jaar ago

  Zo vervelend hè dat je niet weet waar je aan toe bent. Ik heb dat nu met de gezondheid van mijn dochter. Ze is nu al meer dan een maand ziek en word niet beter. Ja af en toe gaat het voor 1 of 2 dagen goed. Ik word er gek van.. Zo slopend. Er is ook al van alles onderzocht en ze weten het niet.

 • simpel, met een snufje liefde

  4 jaar ago

  Balen dat het nog niet weg is. Ik heb ook besloten om niet meer voor mijn testdatum te gaan testen. De laatste keer dat het vage streepje verscheen en ik ook ongesteld werd was weer zo teleurstellend.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Read previous post:
Iets met kleine naaldjes, kou en dikke tranen

Mijn eerste zwangerschap was tevens ook mijn eerste miskraam. Ik ...

Close