De wintermaanden loeren om het hoekje en de tijd van sandalen lijken nu echt achter de rug. Spijtig natuurlijk, maar ook gelukkig weer een zeer goede reden om even lekker te gaan shoppen. De kinderen klagen er al namelijk over dat hun schoenen van vorig jaar echt niet meer passen en dat ze nieuwe willen. Met die groeiende voetjes snap ik dat helemaal. En als hippe moeder kan ik dan natuurlijk niet achter blijven. Dan moet ik uiteraard ook gewoon een nieuw paar in huis halen. Handig als dan de leukste merkjes, zoals Gabor, voor zachte prijsjes de deur uit gaan.

Hakken of sneakers?

Dat blijft altijd nog de vraag. Ik ben dol op hakken. Het laat mij op en top vrouw en sexy voelen. Mijn voeten daarentegen, verafschuwen dit soort schoenen. Wat zou ik graag kilometers lang op stiletto’s willen kunnen lopen. Maar mijn poezelige voetjes protesteren vaak na de eerste vijftig meter al. En al helemaal als de weg uit ongelijke stenen, zoals kinderkopjes, bestaat. Ik doe zo nu en dan wel hakken aan, maar dan moet ik eerst zeker weten dat ik vooral op één plek zal blijven. Een bijkomend probleem van mijn ledematen is dat deze ook nogal eens zwak kunnen zijn. Ik ga zeer gemakkelijk door mijn enkel heen. Zelfs op platte schoenen! Mijn angst is dat het sneller en vaker zal voorkomen als ik op hakken loop. Bovendien is de weg naar beneden dan een stuk groter. Daarom ben ik des te meer blij dat er tegenwoordig hele leuke hippe sneakers en enkellaarsjes zijn.

Comfortabel lopen

Laatst heb ik voor het eerst sok sneakers voor mijzelf aangeschaft. Ik kan je dat echt aanraden! Alsof je op wolken loopt! Voor een goede enkel stabiliteit vallen ze mij ook helemaal mee. Toch zou een paar nieuwe sneakers ook niet verkeerd zijn. Of de bottines van Gabor. Die zien er zeer comfortabel uit. Nu nog een kindervariant ervan vinden en dan kan deze mama twinnend met haar dochters de winter instappen. Love it!