De geboorte van de mini komt steeds meer dichterbij. De afgelopen paar weken ben ik druk bezig geweest om de jongste aan het idee van een baby in mama’s armen te laten wennen. De eerste keer gilde ze namelijk alles bij elkaar. “Mijn mama”, galde het meerdere keren door de kamer. Met grote dikke tranen kwam ze op mij af gerend. Gelukkig is het inmiddels helemaal omgeslagen en wil ze alle baby’s vasthouden en flesjes geven. Dat wordt dus ruzie om het zusje over een paar weken. “Nee mama, mijn baby!” Wacht maar tot de eerste keer dat ze je speelgoed afpakt. Mijn zus vond mijn geboorte in eerste instantie ook helemaal niet leuk. De babypop, die zij had gekregen als kraamcadeau, werd demonstratief van de trap af gesmeten onder begeleiding van de woorden “ach, baby au”.

Aan dit verhaal moest ik denken toen ik de film The Boss Baby zag. Immers werd Tim Templeton ook ongevraagd opgedrongen met een jonger broertje. Ik kan me goed voorstellen dat het voor een eerste kind lastig is als hij ineens zijn of haar ouders moet delen met de nieuwe telg. De makers van The Boss Baby hebben hier een ontzettend geestige twist aan weten te geven. Want wat als de komst van een broertje niets meer dan een complot is van alle baby’s? De nieuwe baby Templeton is namelijk “geboren” met maar één doel: de lancering van het nieuwe product van de baas van de Templetons tegen te houden. Hiervoor heeft hij een speciaal team samengesteld. Ondertussen probeert zijn grote broer Tim zijn ouders te laten zien, dat de baby geen gewone baby is en zich als een volwassene gedraagt met alle eigenschappen van een volwassene erbij Wij hebben dan ook erg gelachen om de film. Het verhaal zit vol met grapjes speciaal voor de grote mensen en genoeg vermaak voor de kinderen. Ideaal dus als familiefilm voor op een regenachtige dag.

Inmiddels is The Boss Baby verkrijgbaar op dvd en blue ray. Speciaal met het oog op de herfstvakantie en de feestdagen die er ook alweer aankomen, geef ik een dvd van de film weg. Wil je een kansje wagen op deze hilarische animatie? Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een reactie achter te laten en het bericht te liken op Facebook.  Je kan mee doen tot en met 27 september. De winnaar maak ik bekend op mijn Facebookpagina. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).