Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Teleurgesteld als je een dochter krijgt”

Afgelopen weekend hoorde ik een verhaal, dat ik echt gewoon even moet delen met de wereld. Ik was namelijk zo verbaasd en verontwaardigd toen ik het hoorde. Ik had niet verwacht dat er mensen waren, die zo kortzichtig konden zijn. Eerlijk gezegd begrijp ik het gewoon niet.

Enige tijd geleden las ik een verhaal van een jongedame, die in verwachting was van een meisje en liever een jongen wilde. Zij vroeg of het raar zou zijn als ze met 16 weken alsnog een abortus zou ondergaan. Je kan je voorstellen, dat deze dame behoorlijk wat bedreigingen naar zich geuit heeft gekregen. Ik heb begrepen, dat ze zelfs ondergedoken heeft gezeten. Nou lees je wel vaker rare verhalen online, die achteraf compleet verzonnen waren. Ik ging er maar dus van uit, dat geen enkele ouder zo kon denken. En toen sprak ik een vriendinnetje van mij.

Dit vriendinnetje is een OK assistente, de rechterhand van de chirurg zeg maar. Dit betekent dat zij vele operaties bijwoont en assisteert waaronder dus ook keizersnedes. Zij vertelde mij dat ze bij een keizersnede was geweest waar de vader (gewoon op het oog een doodnormale leuke vent) niets, maar dan ook echt niets, van zijn kind wilde weten. En weet je waarom? Het was zijn derde dochter! Al maanden wist hij er van, maar toen het moment daar was, was de teleurstelling blijkbaar te groot geworden. Hij heeft zijn dochter niet willen aanpakken en heeft pertinent geweigerd de navelstreng door te knippen. Zijn gezicht scheen op intens chagrijnig te hebben gestaan en hij was met geen mogelijkheid enthousiast te krijgen. Dat is toch erg?

Oké, veel mensen hebben wel een lichte voorkeur voor het geslacht van de baby, maar als de mini er uiteindelijk is ben je toch alleen maar blij als het gezond ter wereld is gekomen? Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand zo kinderachtig en egoïstisch kan reageren bij de geboorte van zijn kind zoals hij deed. Alleen maar omdat het kind geen piemeltje had. Wat voor een vader ben je dan? Ik hoop oprecht voor zijn dochter, dat hij uiteindelijk alsnog is bijgedraaid. Maar ook vooral, dat ze er nooit zal achter komen wat zijn eerste reacties en gevoelens waren toen zij geboren werd.

 

 

Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS
 • Merel

  3 jaar ago

  Ik probeer niet snel te oordelen over mensen, maar dit vind ik echt verschrikkelijk kortzichtig. Hoe kun je nu zo teleurgesteld zijn? Mag voor het kindje hopen dat die laatste inmiddels volledig is bijgedragen, maar jezelf hardop afvragen of je met 16 weken nog abortus kunt laten plegen? Volgens mij spoor je dan echt niet. Nee, ik heb drie meiden en kreeg de vraag weleens, maar waarom doet dat geslacht er zo toe voor sommigen? Ik ben blij dat ze in goede gezondheid geboren zijn en dat ze gelukkig lijken te zijn. Dat is toch wat telt?

 • Nicole

  3 jaar ago

  Met een kindje die niet gezond bleek een week na de geboorte kan ik zulke mensen wel door elkaar schudden van onbegrip..

 • Lisette

  3 jaar ago

  Zoals je weet maak ik echo’s en helaas maak ik dit ook mee. Ik vind het niet gek en ook niet erg dat je een voorkeur hebt, maar ja je weet voordat je eraan begint dat het 50//50 is…
  Ik ben wel bang voor de Amerikaanse trend om via IVF met geselecteerde terugplaatsing het geslacht te bepalen. Dat gaat wel erg ver! Daarbij ben ik bang dat er dan ineens heeeeeeel veel meisjes komen. Dat heeft namelijk toch het vaakst de voorkeur merk ik…

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Echt waar? Ik had jongens verwacht

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio
 • Vandaag de grootste moeite mij van de bank af te krijgen. Nergens zin in. Moe. Klaar met de inwoning. Gewoon een offday denk ik.
 • #tipvanflip
 • #39weekspregnant #duurtlang #hetisnuwelmooigeweest #babygirl #daughter
 • Spelen, spelen en nog eens spelen. Dat is toch bij iedereen het voornemen voor 2020? Ik help je een klein beetje op weg met 2x2 vrijkaartjes (zonder datum) voor @monkeytowndelft In Delft is het krijspaleis gelukkig ook aangenaam voor de papa’s en mama’s. Even bijkomen terwijl de kleine aapjes klauteren. Wil je kans maken op de kaartjes? Laat dan MT2020 achter als reactie. Meedoen kan tot en met 5 januari.
 • Al sinds 11 uur vanochtend aan het “strijkkralen”. En mama maar strijken. #wellekkerrustig

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Update ziekenhuis: is het vlekje weg?

Jeetje, wat vliegt de tijd voorbij. Het lijkt nog maar ...

Sluiten