Afgelopen weekend hoorde ik een verhaal, dat ik echt gewoon even moet delen met de wereld. Ik was namelijk zo verbaasd en verontwaardigd toen ik het hoorde. Ik had niet verwacht dat er mensen waren, die zo kortzichtig konden zijn. Eerlijk gezegd begrijp ik het gewoon niet.

Enige tijd geleden las ik een verhaal van een jongedame, die in verwachting was en liever het andere geslacht baby wilde. Zij vroeg of het raar zou zijn als ze met 16 weken alsnog een abortus zou ondergaan. Je kan je voorstellen, dat deze dame behoorlijk wat bedreigingen naar zich geuit heeft gekregen. Ik heb begrepen, dat ze zelfs ondergedoken heeft gezeten. Nou lees je wel vaker rare verhalen online, die achteraf compleet verzonnen waren. Ik ging er maar dus van uit, dat geen enkele ouder zo kon denken. En toen sprak ik een vriendinnetje van mij.

Meegemaakt tijdens een keizersnede

Dit vriendinnetje is een OK assistente, de rechterhand van de chirurg zeg maar. Dit betekent dat zij vele operaties bijwoont en assisteert waaronder dus ook keizersnedes. Zij vertelde mij dat ze bij een keizersnede was geweest waar de vader (gewoon op het oog een doodnormale leuke vent) niets, maar dan ook echt niets, van zijn kind wilde weten. En weet je waarom? Het was zijn derde dochter! Al maanden wist hij er van, maar toen het moment daar was, was de teleurstelling blijkbaar te groot geworden. Hij heeft zijn dochter niet willen aanpakken en heeft pertinent geweigerd de navelstreng door te knippen. Zijn gezicht scheen op intens chagrijnig te hebben gestaan en hij was met geen mogelijkheid enthousiast te krijgen. Dat is toch erg?

Lees ook: vier dochters en dan vragen ze je dit

Het blijft bijzonder

Oké, veel mensen hebben wel een lichte voorkeur voor het geslacht van de baby, maar als de mini er uiteindelijk is ben je toch alleen maar blij als het gezond ter wereld is gekomen? Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand zo kinderachtig en egoïstisch kan reageren bij de geboorte van zijn kind zoals hij deed. Alleen maar omdat het geslacht baby niet zijn voorkeur had. Wat voor een vader ben je dan? Ik hoop oprecht voor zijn dochter, dat hij uiteindelijk alsnog is bijgedraaid. Maar ook vooral, dat ze er nooit zal achter komen wat zijn eerste reacties en gevoelens waren toen zij geboren werd.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock