Deel één is alweer een tijdje geleden en mijn zusje is nu om en nabij 38 weken zwanger, dus leek het mij het perfecte moment om het beloofde tweede deel van beledigingen tijdens bevallingen te publiceren. Ik vroeg me af of ik zelf rare uitspraken had gedaan tijdens mijn bevalling om aan de lijst toe te voegen, maar volgens mij viel dat allemaal wel mee. Ik weet me wel nog te herinneren, dat bij Veerle ik absoluut niet aangeraakt wilde worden en dat als manlief niet luisterde ik snauwde naar hem. Dit zal iets in de trant van “blijf nou eens van me af” zijn geweest, dus niet echt hilarisch of shocking. Non-verbaal heb ik trouwens wel flink uitgehaald. Tijdens de bevalling van Sanne zei mijn moeder namelijk de hele tijd dat ik maar in haar hand moest knijpen. Ik had daar absoluut geen behoefte aan, maar ze bleef het maar zeggen (eindeloos). Uiteindelijk er toch gehoor aan gegeven, maar dan expres zo hard geknepen dat zij keihard “au” riep (ik had vlijmscherpe nagels ;-)). Ze heeft het daarna niet meer aangeboden. Raar hè?

Dit zijn de andere grappige momenten van bevallende vrouwen:

  • “Als je nog meer kinderen wil, dan bestel je maar Chinezen”.
  • “Snij dat kind er maar uit!”
  • “Ik haat ik alle mannen, die het in hun hoofd halen om een vrouw zwanger te maken”.
  • Ik zou een ruggenprik krijgen bij de bevalling,maar ik kreeg op de verkoever ineens mega persweeën. Eerst werd ik heel naar en zei ik dat ik moest kotsen en dat die verpleegster maar gauw aan de kant moest gaan. Maar dat deed ze dus niet en ik heb over haar heen gespuugd,
  • Toen ze mijn vliezen gingen breken kwam de stagiaire dat wel even doen. Hij legde me uit dat hij een hengeltje had, waarop ik zei: “hengel maar een eindje weg, altijd prijs!”
  • “Heilige moeder Maria”
  • Ik heb de zuster geslagen nadat ze vertelde dat ik HIER moest persen en twee vingers ineens zo hard naar binnen gingen, dat ik het boven de persweeën uit voelde.
  • Ik riep dat ik zo’n medelijden had met mijn vis (die had er die nacht daarvoor wel 30 jonkies gekregen)
  • “Hoe weet jij dat nou?” tegen mijn man, die me vertelde dat het allemaal wel meeviel.

Ik ben erg benieuwd of mijn lieve zusje ook nog bizarre uitspraken gaat doen tijdens haar bevalling. Ze zal het me vast wel laten weten, dus wordt vervolgd….

Zie ook deel 1 en deel 3.