Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“Beledigingen tijdens bevallingen deel 2”

Deel één is alweer een tijdje geleden en mijn zusje is nu om en nabij 38 weken zwanger, dus leek het mij het perfecte moment om het beloofde tweede deel van beledigingen tijdens bevallingen te publiceren. Ik vroeg me af of ik zelf rare uitspraken had gedaan tijdens mijn bevalling om aan de lijst toe te voegen, maar volgens mij viel dat allemaal wel mee. Ik weet me wel nog te herinneren, dat bij Veerle ik absoluut niet aangeraakt wilde worden en dat als manlief niet luisterde ik snauwde naar hem. Dit zal iets in de trant van “blijf nou eens van me af” zijn geweest, dus niet echt hilarisch of shocking. Non-verbaal heb ik trouwens wel flink uitgehaald. Tijdens de bevalling van Sanne zei mijn moeder namelijk de hele tijd dat ik maar in haar hand moest knijpen. Ik had daar absoluut geen behoefte aan, maar ze bleef het maar zeggen (eindeloos). Uiteindelijk er toch gehoor aan gegeven, maar dan expres zo hard geknepen dat zij keihard “au” riep (ik had vlijmscherpe nagels ;-)). Ze heeft het daarna niet meer aangeboden. Raar hè?

Dit zijn de andere grappige momenten van bevallende vrouwen:

 • “Als je nog meer kinderen wil, dan bestel je maar Chinezen”.
 • “Snij dat kind er maar uit!”
 • “Ik haat ik alle mannen, die het in hun hoofd halen om een vrouw zwanger te maken”.
 • Ik zou een ruggenprik krijgen bij de bevalling,maar ik kreeg op de verkoever ineens mega persweeën. Eerst werd ik heel naar en zei ik dat ik moest kotsen en dat die verpleegster maar gauw aan de kant moest gaan. Maar dat deed ze dus niet en ik heb over haar heen gespuugd,
 • Toen ze mijn vliezen gingen breken kwam de stagiaire dat wel even doen. Hij legde me uit dat hij een hengeltje had, waarop ik zei: “hengel maar een eindje weg, altijd prijs!”
 • “Heilige moeder Maria”
 • Ik heb de zuster geslagen nadat ze vertelde dat ik HIER moest persen en twee vingers ineens zo hard naar binnen gingen, dat ik het boven de persweeën uit voelde.
 • Ik riep dat ik zo’n medelijden had met mijn vis (die had er die nacht daarvoor wel 30 jonkies gekregen)
 • “Hoe weet jij dat nou?” tegen mijn man, die me vertelde dat het allemaal wel meeviel.

Ik ben erg benieuwd of mijn lieve zusje ook nog bizarre uitspraken gaat doen tijdens haar bevalling. Ze zal het me vast wel laten weten, dus wordt vervolgd….

Zie ook deel 1 en deel 3.

 

 

 

Facebook Comments

«

»

6 COMMENTS
 • Marije

  4 jaar ago

  Oh boy, ik ben benieuwd wat ik allemaal uit ga kramen, haha.

 • Saskia

  4 jaar ago

  Weer erg grappig om te lezen.

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Dank u!

 • Henrike Laning

  3 jaar ago

  Leuk geschreven! Ik kon niet meer en toen zei de arts dat we het nog een uur aan zouden kijken. Ik werd gek. Mijn vriend zei tegen me “Wat doe jij nou? Doe normaal!” . Mijn vriendin die er ook bij was heeft hem uit voorzorg bij mijn bed vandaan gehaald. Voor zijn eigen bestwil denk ik. 🙂

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Hahahaha

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Beledigingen en uitspraken tijdens bevallingen - MeerVanMir on april 19, 2016
 • Instagram
  • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
  • Weeeeeeeeeekend!
  • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
  • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
  • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
  • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
  • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍
  • Lekker in slaap vallen bij mama. Wat blijft het toch heerlijk. Zo samen op de bank. Ben zo blij dat mijn kindje zo van knuffelen houden. Deze mama ook hoor.

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Overdag rustig is helse nacht

  Als een zombie heb ik me vandaag naar mijn werk ...

  Sluiten