Er mocht weer getrakteerd worden op school! Je begrijpt wel dat mijn kinderen daar heel blij van werden, want er is niets leukers dan je verjaardag met de hele klas te vieren. Dan mag je op een tafel of stoel staan en word je toegezongen door ruim twintig gouden strotjes. Soms heb je dan ook nog een hele mooie feestmuts op. Een en al pret dus als je jarig mag zijn in de klas. Maar traktaties…daar zijn niet alle moeders evenveel fan van. En al helemaal niet als er ook nog eens regels aan gebonden zijn:

  • Het mag zelf gemaakt voedsel zijn zoals koekjes of cakejes
  • Het mag niet teveel suikers bevatten (dus geen zak vol snoep of iets dergelijks)
  • Het mag niet teveel verpakkingsmateriaal bevatten
  • Liefst überhaupt geen plastic
  • Het mag niet teveel rotzooi geven

Nu zal je mij sowieso niet koekjes zien bakken voor een hele klas. Toch wil ik wel graag dat mijn kinderen iets origineels trakteren. Dan lijkt het niet alsof ik er helemaal geen effort in wil steken. Bovendien, en dat is nog belangrijker, de kinderen willen graag iets origineels trakteren. Een behoorlijke uitdaging dus om elke keer wat nieuws te verzinnen. Dit keer gingen we voor Corona Proof ijsdoosje traktatie.

Lees ook: verpakte traktatie unicorn 

ijsdoosje traktatie

IJsdoosje traktatie

Bij mijn grote vriend Ali Express had ik kartonnen ijsjes gevonden, die je net als luciferdoosjes, kan open schuiven. Ook had ik al eerder hele leuke pilpennen gespot. Dat laatste vond ik wel toepasselijk voor de tijd waarin we nu leven. Dan nog een doosje dummies van Fruittella erbij en ik was klaar. Je denkt leuk en simpel, maar verkijk je er niet op! De ijsjes worden namelijk niet kant en klaar aangeleverd. Je moet ze allemaal zelf nog vouwen. En dat is best even uitvogelen hoe dat moet de eerste keer. Als je eenmaal de slag te pakken hebt, is de klus zo geklaard. Tip? Gebruik vooral wel gewoon plakband om het stokje en sommige randjes van het ijsdoosje traktatie vast te zetten. Dat scheelt een hoop frustratie en gepriegel. Je merkt er in het eindresultaat toch niets meer van. En geef nou toe, het ziet er toch gewoon ontzettend leuk uit?

ijsdoosje traktatie