Shit happens toch?

Of ik veranderd ben sinds ik een moeder ben geworden? Jazeker, ik kijk anders tegen het leven aan en geniet er meer van. Of ik nog meer veranderd ben sinds de geboorte van onze meervoudig beperkte dochter? Niet gelijk, want we kregen de diagnose pas later, maar absoluut dat ik erdoor veranderd ben. Ook in de positieve zin van het woord. Doordat mijn toekomstbeeld van een plan naar behoorlijk vaag is veranderd en doordat ik meerdere keren per maand in het ziekenhuis vertoef met mijn dochter, ben ik anders in het leven gaan staan. Natuurlijk ben ik ook nog wel eens verdrietig, maar ik kijk nu liever naar wel wat goed gaat en naar de mogelijkheden. Het glas is half vol zeg maar. Het helpt je ook overeind te staan, denk ik. Daarom werd ik ook zo blij van de Shit Happens kaartjes van Uitgeverij Deltas.

Shit Happens kaartjes

De wattes? Jawel, je leest het goed: de Shit Happens kaartjes van Uitgeverij Deltas. Oftewel de opbeurende inspiratiekaarten. Als je dus net even het even somber inziet, kan dit je weer een lach op je gezicht toveren. Of dat daadwerkelijk ook lukt, weet ik niet. Maar ik moest er sowieso van lachen, dus ergens word je er wel vrolijk van.

Heb je een rotdag gehad en zie je het glas even halfleeg? Laat je dan opbeuren door de 52 inspiratiekaarten in deze doos. Kies een leuke quote of gedachte, zet de kaart in de houten kaarthouder en weet dat je morgen een nieuwe kans krijgt. Want sh*t happens.

Het zijn dus eigenlijk 52 clichés op kaartjes, maar dan wel de geestige variant. En niet persé om het wat zonniger in te zien, maar ook soms om gewoon even een statement te maken. “Ik lig niet dwars. Jij benadert mij gewoon van de verkeerde kant.” is daar een uitstekend voorbeeld van. En zo is het toch ook? Soms kan het enkel neerzetten van een shit happens kaartje al meer zeggen dan een lang gesprek. Persoonlijk vind ik het gewoon leuk zo nu en dan zo’n quote in mijn stories te zetten. Even weer wat anders dan carpe diem!

De Bruna verkoopt deze leuke shit happens kaartjes.

Deltas Shit Happens