De zomervakantie is echt nog maar net afgelopen, maar het is voor mijn gevoel alweer eeuwen geleden. Ik ben gewoon alweer aan een zonvakantie toe eigenlijk. Ik kan mij bijna niet meer herinneren hoe het was om aan het zwembad te hangen en even niets te doen. Terwijl het nog geen vijf weken geleden is. Sterker nog, de herfstvakantie loert alweer om de hoek. Voor je het weet stappen we al het nieuwe jaar in en gaan we richting zomer. Tijd dus om al een beetje te gaan plannen. Eerst moet je dan uitzoeken hoe de schoolvakantie kalender er dit jaar uit ziet.

Zomervakantie blijft hetzelfde

Wij hebben deze zomer in de Dourdogne vertoefd en het is ons uitermate goed bevallen. Het kleinschalige park waar wij verbleven was perfect voor ons met vier kinderen waarvan eentje niet lopen kan. Het was zelfs zo fijn, dat we tijdens ons verblijf alvast voor de volgende zomervakantie gereserveerd en aanbetaald hebben. Daarvoor moest ik natuurlijk wel eerst weten wanneer de kinderen vrij van school zouden zijn. Bleek dus dat regio midden wederom de vroege weken voor haar rekening zou nemen. Dus wederom vanaf de tweede week van juli. Ik dacht dat de schoolvakanties elk jaar anders waren, maar blijkbaar dus niet. Hoe dan ook, de zomervakantie is al geboekt! Scheelt weer een hoop stress.

Lees ook: bezoekje aan Coldenhove

Wintersport

De voorjaarsvakantie is ook al redelijk in kannen en kruiken. Daarvoor hebben we namelijk al een jaar een reservering staan bij de Brabander in Winterberg. Jawel, we gaan op wintersport! Vorig jaar zat het er niet in vanwege een welbekende pandemie, maar dit seizoen hopen we weer op de latten te kunnen staan. En deze wintersport gaat onze oppas ook mee, dus kunnen we misschien nog een bergje een keertje met zijn tweetjes doen. Kortom, iets om naar uit te kijken.

De meivakantie

De laatste lange vakantie is natuurlijk de meivakantie. Deze is nog helemaal leeg. Vorig jaar zaten we in de Beekse Bergen en ik sluit niet uit dat dit weer zo zal zijn. Of misschien een uitje naar het grootste pretpark in Duitsland. We weten het nog niet. Voorlopig plan ik voor de periode van de meivakantie nog niets. Ook wel lekker om gewoon iets op het laatste moment te kunnen beslissen. Voor één vakantie dan. De rest heb ik graag al enigszins gepland. Wat dat betreft is het heerlijk dat alle schoolvakanties 2022-2023 nu al gewoon bekend zijn!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock