Een paar weken terug had ik een uitje met wat vriendinnetjes. Eentje waar ik erg naar had uitgekeken. Niet alleen omdat ik dan eindelijk de dames weer eens in real life zou zien, maar ook zeker vanwege het uitje zelf. We gingen namelijk een boottochtje maken in Amsterdam. Het uitje, met de toepasselijke naam blogboot, was georganiseerd door Marguerita. Onder het genot van een hapje en een drankje voeren we met een boot van Starboard de Amsterdamse grachten over. En tijdens deze tocht werden we geïnspireerd door enkele bedrijven. Klinkt goed toch?

Starboard Amsterdam

Nu kan ik uren bij elkaar kletsen (of schrijven) over dit leuke bootbedrijf in Amsterdam. Ik heb inmiddels al drie keer met ze gevaren namelijk. Twee keer op een blogboot en één keer met het gezin. Ik wil natuurlijk niet in herhaling gaan vallen, wat wel gebeurt als ik weer laat weten hoe leuk Starboard Amsterdam is. Eigenlijk moet je mij niet geloven en het gewoon eens zelf gaan ervaren. Zoals bijvoorbeeld tijdens het Amsterdam light festival. Starboard vaart uiteraard dan ook over de grachten. Hoe gaaf is het om dan het lichtjesfestijn vanaf het water mee te maken? Een ervaring om nooit te vergeten denk ik!

Je hebt chocola en je hebt chocola

Ik ben dol op pakketjes versturen om mensen blij te maken en ik ben dol op chocolade. Hoe leuk is het dan om deze twee te combineren? Op de blogboot leerde ik voor het eerst Chocoladebezorgd.nl kennen. Het is een website, die chocolade bij je thuis bezorgd. En dan niet een bekende reep, maar kleine bolletjes. Prachtige kleine bolletjes mag ik wel zeggen. Qua vorm en uitstraling al een verwennerij om te zien. En het smaakte nog lekker ook! Zeker leuk om deze website eens een bezoekje te brengen.

De tijd vloog voorbij

Het was uitermate gezellig op de blogboot. Het uurtje vloog voorbij. We konden het helemaal goed merken, omdat we een bijzonder cadeautje hadden gekregen van KRAEK, namelijk een prachtig horloge. Wat er zo bijzonder aan een horloge is? Je hebt een beetje andere moeders als je een KRAEK draagt. Zij schenkt namelijk vijf procent van de omzet aan stichting Microkrediet voor Moeders.  Deze organisatie helpt vrouwen (moeders dus) om een eigen onderneming te starten. Een manier dus om op eigen benen te staan en financieel onafhankelijk te worden. Maar los van de mooie gedachte is het horloge van KRAEK ook gewoon prachtig om te zien. Het heeft iets chique en gedistingeerd. Weer eens wat anders dan de smartwatch, toch?

Stofzuigen wordt leuk(er) zo

Je weet inmiddels dat ik een jaar terug de steelstofzuiger ontdekt heb. Tijdens de blogboot leerde ik de Roidmi RS70 kennen. Ik kan je zeggen dat ik het geen enkel probleem zou vinden om die in huis te hebben. Wat een licht dingetje! Ik vond het jammer dat ik geen strijkkralen of doperwten meehad om het echt helemaal te kunnen testen. Het is overigens niet alleen een stofzuiger. Het is ook een dweilmachine en een poetsmachine en een kruimelzuiger. Dit allemaal door de verwisselbare opzetstukken. Wat ik vooral fijn vond, is het gewicht. Of beter gezegd het ontbreken ervan. Voor een steelstofzuiger met zoveel kracht, was die behoorlijk licht. En dat je er 80 minuten mee aan de slag kan. Wel dan in standje normaal, maar volgens de meneer van Roidmi is de hoogste stand niet eens nodig. Zo krachtig is hij al. Wat had ik graag de Roidmi RS70 verder willen proberen. Misschien iets voor volgend jaar?De voorgangers van de RS70 vind je overigens hier.

Gezond Witt

Van de meneer van Roidmi hebben we ook een uitgebreide demonstratie van de slowjuicer / sap centrifuge (of hoe je zoiets noemt) van het merk Witt mogen aanschouwen. Het was zeer fascineren om te zien hoe het sap geperst werd uit de meest uiteenlopende ingrediënten. Zelfs de gember werd door het apparaat soldaat gemaakt. Een super leuk ding, maar niet geschikt voor ons huishouden. Wij eten het meeste gewoon in zijn geheel op. Maar ik kan mij voorstellen dat anderen hier heel enthousiast over zouden zijn. Nou moet ik toegeven dat het uiteindelijke sapje best wel lekker was.

Je maakt mij dan wel weer blij met een Smoothie Blender. Die van Witt is geschikt voor onderweg. Althans, de bekers die je er op plaatst zijn handig voor onderweg. Zou niet het hele apparaat meenemen. De blender komt met twee bekers: 600 en 450ml. Je kan ze in elkaar zetten voor een isolerend thermo effect of gewoon los en afhankelijk van je behoefte. De beker plaats op je op de blender, je zet het apparaat aan en daarna kan je al op pad. Handig toch?

Geslaagd uitje

Zoals je leest, hebben wij ons prima vermaakt en veel gehoord tijdens de blogboot. Het is altijd leuk om zo even er op uit te zijn met elkaar. En eigenlijk ook gewoon weer inspiratie op te doen. Naar welk product ben jij nu het meest nieuwsgierig geworden?