Als kind was ik dol op pretparken en dan met name de achtbanen. Als volwassenen vind ik de parken nog wel leuk, maar word ik soms misselijk van de ritjes. Het zal wel iets met de ouderdom in combinatie met het evenwicht te maken hebben. Want hoe ouder ik word hoe minder goed ik er tegen kan. Voor mijn kinderen zijn pretparken één en al magie. Ze lopen rustig kilometers af om maar alles te kunnen bewonderen. Het liefst zouden ze er elke week naartoe gaan, maar dat trekt deze mama niet.

Elk kind is wel dol op pretparken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een film in dit thema is uitgekomen dit jaar. Het heet Wonderpark en is nu in de bioscoop te zien. De kinderen en ik hebben deze afgelopen zondag al mogen aanschouwen en zijn razend enthousiast.

De film Wonderpark

Het verhaal gaat over het meisje June, dat samen met haar moeder een heel pretpark bij elkaar fantaseert. Maar dan wordt haar moeder ziek en verliest ze de zin om te fantaseren. Op een magische manier komt ze dan toch in haar eigen park, genaamd Wonderland, terecht en ontdekt ze wat haar verdriet om haar moeder het haar fantasiewereld heeft gedaan. Samen met haar vriendjes (twee bevers, een zwijn, een blauwe beer, een egel en een aap) probeert ze het hart van het park, de tandwiel, weer draaiende te krijgen. Daar is natuurlijk wel liefde en geloof voor nodig.

Een leuke film

De meiden en ik hebben ons uitstekend vermaakt bij deze film. We hebben erg gelachen om de grappen, in spanning gezeten van het avontuur en een traantje gelaten toen de mama ziek werd. Het enige wat ik nou echt niet begrepen heb is waarom het Wonderpark heet en ze het in de film voortdurend Wonderland noemen. Het had mij logischer geleken dat ze dat gelijk zouden trekken. Maar verder was het echt een leuke film!

Winactie

Ook vandaag weer zijn er kaartjes te winnen. Wil je graag deze film in de bioscoop zien? Laat het mij dan weten en wellicht krijg je een pakketje van mij opgestuurd. Ik mag er meerdere weggeven, dus je maakt extra kans. Succes!!!