Zo tegen het einde van mijn zwangerschap kan ik oprecht zeggen dat ik redelijk wat kwaaltjes voorbij heb zien komen. Gelukkig waren de meeste van korte duur. Telkens wanneer ik het aardig zat was en het punt bereikte waarop er NÚ NÚ NÚ iets aan moest gebeuren, zwakte het af om vervangen te worden door iets nieuws. De meest irritante en hardnekkige waren toch voor mij de te lage bloeddruk en het carpaal tunnelsyndroom;niks ernstigs maar helaas wel vervelend. Waar ik dan weer geen last van heb gehad ten opzichte van mijn eerste zwangerschap, is het zwangerschapsoedeem en de eeuwige honger, waar ik destijds 23 kilo extra aan te danken had. Deze combinatie zorgde ervoor dat ik er hoe langer hoe meer uitzag als een zielsgelukkige, hoogzwangere en trots waggelende olifant. Ik denk dat iedere moeder het trotse en verliefde gevoel voor dat groeiende bolletje in je buik zal kennen, én dat dit volledig losstaat van hoe knap of juist opgeblazen je uiteindelijk bent. Maar, toen ik later de foto’s terugzag, kreeg ik in de gaten dat ik toch wel héél flink was geworden. Oeps.

De kleding van GeBe Maternity

Ook deze keer heb ik foto’s laten maken en ik ben er net zo blij mee als acht jaar geleden. Met de mooi passende kleding van GeBe Maternity voelde ik me op en top zwanger, mooi en vrouwelijk. Al eerder in mijn zwangerschap werd ik blij van een fijne broek met trui uit hun collectie, waar ik gedurende de hele periode veel plezier van heb gehad. Ook heb ik een positiejurk met voedingsfunctie; deze droeg ik in de herfst veel en nu het lekkere weereraan komt kan hij weer uit de kast: nog een weekje of wat mét dikke buik en daarna trots wandelend achter de wandelwagen. 

Voor ik vertel over de keuzes die ik deze keer maakte, eerst iets opvallends over de voorpret. Waar grote winkelketens floreren in strakke uitspraken of opvallende verpakkingen doet GeBe Maternity dit op geheel eigen wijze. Bij de vorige verzending was ik eigenlijk te snel en ritste ik alles gauw open, als een kind met een cadeautje om te zien wat er in verstopt zat. Naderhand nam ik me voor dat – mocht de gelegenheid zich aandienen – ik er de volgende keer eerst een foto van zou maken. Ik wist me in te houden en kijk nou toch hoe leuk! Zodra ik de doos geopend had, wachtte me een mooi in roze crêpepapier ingepakt pakketje en een item in een eigen doosje. Om het af te maken een magazine met de nieuwe stijlen van het komende lente- & zomerseizoen (daar staat ook weer mooie kleding tussen!) en een handgeschreven kaartje. De dames van GeBe Maternity hebben het begrepen: het oog wil ook wat. 

Mijn nieuwe outfit

Deze keer koos ik uiteraard ook voor voedingskleding. Ik hoop natuurlijk na de bevalling weer vlot ‘in shape’ te zijn, maar weet nog maar al te goed dat hier eerst hard voor gewerkt moet worden. Ik vind het dan ook wel fijn dat hier rekening mee is gehouden in de modellen. Je kunt het eerst als positiemode dragen en erna als voedingskleding. De top die ik koos heeft een zogenoemde volant ter hoogte van het middenrif die voor wat afleiding zorgt van het nog niet zo platte buikje, en verbergt handig twee openingen, zodat je zelfs met groot publiek nog netjes kunt voeden. Bijzonder genoeg kwam ik er pas bij het bekijken van de foto’s achter dat dit shirt aardig afkleedt: bij het maken zat ik bijna op 38 weken en het lijkt alsof ik nog heel wat weken meer te gaan heb. 

Lees ook: mijn nieuwe winterjas

Ook voor na de bevalling

De jurk die ik aanheb, is in de taille verstelbaar en weer voorzien van prachtig weggewerkte ritsen op de juiste hoogte voor een fijne maaltijd van je kleintje. Met de lekker zachte stof en een luchtig vallende rok hoop ik dan ook op een prachtige zomer. Ik denk dat ik deze veel zal dragen: het is namelijk een echte zomerjurk en je ziet de dubbele werking ervan écht niet. Over enkele maanden denk ik deze jurk te mogen bestempelen als een must-have! 

Wat ik niet op de foto’s heb gezet -​ sorry, censuur! – is de voedings-BH. Op de foto kun je zien hoe deze eruitziet. Wel kan ik een eventuele aankomende mama er iets over vertellen. Ik koos voor deze BH om meerdere redenen, maar laat ik eerst even zeggen dat je het voor deze prijs in ieder geval niet hoeft te laten, zeker in vergelijking met de alternatieven. De keus viel allereerst hierop omdat deze ook ’s nachts te dragen is. “ ‘s Náchts?!?”, hoor ik sommigen denken. Geloof me, waar wil je dan anders je kompressen laten? “Oh ja.” Je snapt dat deze dus al klaarligt in het noodkoffertje voor het ziekenhuis. Omdat de stof rekbaar is, kan ik het al dragen vanaf de bevalling, inclusief de stuwingsdagen. Deze BH ziet eruit als een topje maar biedt net zo veel stevigheid als een andere BH. Vaak zie je iets wat hier een beetje op lijkt, maar dan blijkt het net zo veel ondersteuning te bieden als een elastieken hangmat voor een gemiddeld nijlpaard. Al zou je momenteel bedeeld zijn met een kleine cup, zodra de productie op gang komt kun je ervan​ uitgaan dat het gewicht flink toeneemt. Na de kraamperiode ga ik dan op m’n gemak maar eens bekijken wat de nieuwe maat is, eerder heeft toch nog niet zoveel nut.

Deze week ben ik uitgerekend, duimen jullie mee?!

Lees ook: COMFORTABEL EN STYLISH IN DE KLEDING VAN GEBE MATERNITY