Terwijl iedereen in het land intens dankbaar is voor de heerlijke nazomer heb ik thuis een verdrietige kleuter zitten. Natuurlijk houdt zij ook van de zon en alles wat daarbij hoort, zoals ijsjes en zwembaden en zo. Ze wilde alleen gewoon heel graag dat het zou gaan regenen. Geloof me, dat wilde ze echt heel graag. Ik heb het de hele zomer moeten aanhoren. Voordat je denkt  “wat is dat voor een vreemd kind” leg ik je graag uit waarom ze dit verlangen naar de regen had.

De paraplu

Ik heb al eens eerder verteld dat mijn kinderen een bijzondere fascinatie hebben voor de paraplu en het liefste er de hele dag mee rondlopen. Nadat deze voor de zoveelste keer in huis was open geklapt, had ik de regel ingesteld dat het alleen buiten gebruikt mocht worden en alleen als het regende of zou gaan regenen diezelfde dag. De liefde voor de paraplu was daarmee langere tijd getemperd totdat de oudste voor haar vijfde verjaardag een nieuwe kreeg. Sindsdien krijg ik minimaal twee keer per week de vraag of het gaat regenen. En alles wat de oudste doet en vraagt, wordt gekopieerd door haar zusje, dus ook met haar wordt er genoeg gediscussieerd over de weersverwachtingen.

Regenlaarzen

Dezelfde regel geldt voor de regenlaarzen. Pas als het regent of het gaat regenen die dag mogen de laarsjes aan. Het klinkt misschien als een harde en overdreven regel, maar ik weet dat de kinderen anders alleen nog maar hun regenlaarzen aan willen doen. Het is namelijk zo lekker makkelijk aantrekken.  Maar de ervaring leert ook dat ze er niet eindeloos op willen lopen en dat het voor de voetjes ook niet de beste schoeisels zijn. Vandaar het regenbeleid in ons huis.  Ook om de laarzen werd er vurig naar water verlangd. De oudste had namelijk toverlaarzen gekregen van het merk Aigle.  Het zijn gewone blauwe laarzen met witte sterren, maar als er water over heen gaat verkleuren de sterren. Je kan je dus voorstellen dat de wens heel groot was om in plassen te springen. Gelukkig voor haar was er eind van de zomer genoeg regen gevallen om even goed in rond te stampen.

Nog even zomeren

Helaas voor de kinderen hoeft het van mij nog niet persé te gaan regenen. Er zullen nog genoeg buien volgen de komende maanden, dus ik wil nog even extra van dit zonnetje genieten.  Mocht de herfst toch iets eerder komen, zijn we in ieder geval wel alvast voorbereid.