Klei is een favoriet bij mijn kinderen. Ze kunnen er uren zoet mee zijn en het ontwikkelt hun creativiteit. Wel vinden de heren soms dat het wat stoerder allemaal mag. Dus toen ik de nieuwe Play-Doh Betonfabriek variant liet zien, kon de verpakking niet snel genoeg open worden gemaakt.

De inhoud van de betonfabriek

Naast de bijzondere nieuwe soort klei, zijn er twee bouwtrucks meegeleverd, wat een serieus pluspunt is. De jongens waren gelijk in (bob de) bouwer modus, nog voordat de potjes klei open waren. Naast de kiepwagen en stoomwals, zit er ook een grindmolen bij, die de klei kan vermalen, wat vervolgens opgevangen kan worden door de kiepwagen door die eronder te plaatsen. De drie klei potjes hadden een verrassende inhoud in de kleuren oranje en bruine wat steen moet voorstellen en een zwarte met glitter. Deze laatste moet asfalt voorstellen wat je met de stoomwals kan leggen. Dat laatste vond ik wel erg leuk bedacht en de kinderen ook. 

Er werd druk mee gespeeld

Verrassend genoeg hadden de heren dit keer geen onderlinge strijd wie nu met wat ging spelen. De een ging druk in de weer om het klei door de grindmolen te krijgen. Stukken klei werden aan de bovenkant gedaan, om vervolgens aan de hendel te draaien om alles te vermalen. Hij had de kiepwagen er al onder staan om al de kleine stukjes klei op te vangen. Ondertussen was de ander al bezig om een straat te asfalteren met de stoomwals. De kiepwagen bracht het vermalen steen weg en onderling werden de wagens verwisseld zodat de ander verder kon met waar de eerste mee begonnen was. Ze hebben zich heerlijk vermaakt met dit bouwterrein. Zelfs ik heb me vermaakt met het vermalen van klei en asfalteren van een weg. Ik was wel een beetje nieuwsgierig hoe de verschillende onderdelen nu in zijn werk gaan. De grindmolen heeft schroeven eronder, waar ik geen kleine schroevendraaier voor heb om het los te draaien. Leek mij handig om het achtergebleven klei weg te halen. Heb een poging gedaan met een saté-prikker, wat redelijk ging. 
De betonfabriek is een erg leuke versie van Play-Doh. Hier zullen de jongens nog vaak mee bouwen!

Geschreven door Petronella

Winactie

Stoer is die nieuwe klei van Play-Doh, toch? Kijk jij er ook al naar uit om daar mee te gaan spelen? Voor één van mijn lezers ligt er een pakketje klaar. Om kans te maken, laat je mij weten wat je zo leuk vindt aan klei. Meedoen kan tot en met 23 november. Succes! De betonfabriek is trouwens onder andere hier te koop.