Whoop whoop, de scholen zijn weer begonnen voor regio midden. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar deze moeder deed een klein vreugdedansje. Niet dat ik ervan heb gebaald om mijn lieve kinderen om mij heen te hebben hoor! Maar een beetje regelmaat en structuur in hun leven worden ze alleen maar blijer van. Het nadeel is natuurlijk wel dat ook al die sport ellende weer begonnen is. Met andere woorden: taxi mama en papa zijn ook weer back in business.

Geen zomervakantie verveling

Waar we voorgaande jaren tegen het einde van de zomer tegen verveelde kinderen aan liepen, leek het dit jaar wel mee te vallen. Ik had de oudste twee dan ook aardig volgepland. De eerste week was een weekje bijkomen van school. De tweede week hadden ze een soort van kamp overdag in het dorp. Vervolgens vertrokken we voor drie weken naar Frankrijk, dus daar hadden ze genoeg te ontdekken en te doen. De laatste week was er wederom een soort kamp, maar dan in het dorp naast de onze. Kortom, ze hadden niet eens de tijd om zich te vervelen! Voor onze peuter was er eigenlijk niets veranderd. Haar kinderdagverblijf liep gewoon door de hele zomer. 

Alleen voor Noor was de zomervakantie wel wat lastiger. De weken dat ze thuis was dan. We merkten dat ze echt de structuur van school misten en zich ergens gewoon ergerde aan het thuis zijn. Sommige dagen bracht ze, op haar manier, klagend door. Dit waren de pittigste dagen van de zomervakantie. Hoe fijn is het dus dat haar schooljaar ook weer begonnen is.

Totaal niet voorbereid

Het is overduidelijk, dat we als gezin toch ergens nog in vakantiemodus verkeerden toen gisteren de boel voor school werd klaar gemaakt. Hoewel ik manlief echt moet complimenteren met hoe hij de schoolmaterialen had voorbereid voor de oudste twee. Daar ontbrak het niet aan. Het waren meer de kinderen zelf. Zo kreeg ik van de achtjarige op zondagmiddag haar gymtas in de armen gedrukt met de vraag of ik deze nog even kon wassen. Het moest ook wel, want de zwangere kat had er op geplast. Verder klaagden de oudste twee ineens dat hun gymschoenen vorig jaar al te klein waren en dat ze echt niet van plan waren deze opnieuw te gebruiken. Gelukkig hebben we de grotere maten gewoon op voorraad. En uiteraard bleek ook nog eens het oorstukje van het gehoorapparaat van Noor gesneuveld te zijn.

De eerste schooldag

Toch zijn ze goed en wel op pad gegaan gisterochtend. Het was de dag van dingen vergeten. Zo had Noor geen melk meegekregen en was ook haar speciale beker niet ingepakt. De achtjarige had bedacht een nieuw record te willen vestigen: op de eerste schooldag haar schooltas vergeten na gym en vervolgens ook kwijt raken. Hopelijk komt deze nog terug. De tiener heeft tijdens haar eerste gymles de deurrand geknuffeld met haar voet. Hinkelend en bloedend kwam ze thuis met een snee bij haar grote teen. Hoefden we gelukkig die avond haar niet naar sport te brengen. Verder was het duidelijk dat school weer een enorme indruk had gemaakt op de oudste drie: hun wallen reikten haast de grond. Een bewogen eerste dag dus…nog 7 weken en dan is het weer vakantie!