Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Met het gezin winkelen. Geslaagd of niet?”

Vandaag gingen we met het gezin op stap. Niet gezellig naar de dierentuin of speeltuin of iets dergelijks, maar naar een kledingwinkel. En niet zo maar een kledingwinkel…eentje voor mannen! Het was namelijk de hoogste tijd dat manlief weer eens wat nieuwe kleren aanschafte. Ik kon me al haast niet meer met hem vertonen ;-). Bewapend met rozijntjes, krentenbollen, flesjes drinken en de mobiele telefoon gingen we op pad.

De Muppets en ik waren als eerste naar binnen gelopen, want manlief moest nog even vlug naar de supermarkt. Ik begroette de vriendelijke heren in de zaak en liep gelijk door naar de tafel achterin. Daar plaatste ik de Muppets, gooide wat rozijntjes op tafel en plofte neer op een stoel. De heren wisten even niet hoe ze er op moesten reageren. Gelukkig kwam manlief niet lang daarna de winkel in lopen. Een zucht van verlichting verscheen op het gezicht van de mannen in de winkel: “Gelukkig niet een vrouw die denkt te kunnen picknicken in de zaak”. Terwijl manlief druk allerlei kledij aan het passen was, genoten de Muppets van hun rozijntjes. Dat duurde welgeteld vijf minuten, want toen was het op. Veerle wilde bij mij op schoot en heeft het daar een half uur vol gehouden terwijl Sanne met een “gevonden” meetlint het nodig vond alles in de winkel op te meten. Toen ze daar klaar mee was werd de meetlint een slang, dat haar achtervolgde. Veerle wilde wel weer in de wagen wat voor Sanne blijkbaar een signaal was om de buggy de hele winkel door te duwen. Alhoewel ze menig achtervoet heeft geraakt heeft ze geen enkele blik van ongenoegen naar zich gekregen. Het laatste kwartier heeft ze zich vervolgens vermaakt met een klein oranje balletje dat ze door de winkel gooide en trapte.

Ik vond het verschrikkelijk! Als een politieagentje zat ik Sanne de hele tijd achterna en was ik voortdurend aan het corrigeren. Het winkelpersoneel en de aanwezige klanten vonden het allemaal aandoenlijk en zeiden op het laatst dat mijn dochters zich zo keurig hadden gedragen. Blijkbaar voelt het soms dus allemaal een stuk erger dan het in werkelijkheid is. Toch ben ik blij, dat manlief niet zo vaak nieuwe kleren nodig heeft en ik verder altijd zonder de Muppets winkel. Vermoeiend is het namelijk wel.

Ga jij wel eens winkelen met het hele gezin? En hoe verloopt zo’n dag bij jou? Weet je wat trouwens ook werkt? Om daarvoor en daarna wat ontspanningsoefeningen te doen. Of gewoon tijdens het winkelen πŸ˜‰

Facebook Comments

«

»

8 COMMENTS
 • Marguerita

  4 jaar ago

  Wij gingen vandaag met z’n allen naar een speelgoedwinkel, manlief was er na een uur meer dan klaar mee maar mijn dochters en ik niet hahaha. Hij is niet zo’n shopper

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Humor

 • Janine

  4 jaar ago

  Haha! Ik kom regelmatig ouders tegen die Door de kinderen gek worden gemaakt maar als ik het zie vind ik het ook aandoenlijk. Vaak schaam je je te snel voor iets dat erg herkenbaar idee voor vele ouders.

 • Nicole

  4 jaar ago

  Wij gaan wel eens met z’n drietjes naar de Ikea ofzo. Maar dan zijn we continu aan t lopen. Echt zoals jullie deden hebben we nog nooit gedaan maar er is ook niet echt 1 winkel waar we heen gaan voor de man. Meestal meerdere dus dan ben je overal maar eventjes en dat is veel spannender voor Fay haha. Herken het wel wat je zegt dat je vaak zelf je schaamt maar de anderen het alleen maar aandoenlijk vinden.

 • Ellen

  4 jaar ago

  Oef, dat is een lange zit dan. Wij (manlief, ik en 2 onder de 2) gingen vorig weekend naar een outdoorzaak voor wandelschoenen voor mij en sandaaltjes voor dochter. Je bent dan inderdaad als een politie- agent alles aan het monitoren. Ik was ook alleen maar bezig met hoe snel kunnen we hier weer weg zijn. En wij waren er hooguit een half uur, hahaha.

 • simpel, met een snufje liefde

  4 jaar ago

  Toen ze nog klein waren zaten ze bij mij altijd in de buggy. Daarna probeerde ik dat zoveel mogelijk te vermijden.

 • Mammalien

  4 jaar ago

  Ik vind het een gruwel, winkelen met onwillige kinderen. Lang leve internet shoppen als je Γ©cht iets hebben moet. En als we moeten passen gaan we gewoon alleen. Ik alleen, man alleen, desnoods samen als we oppas hebben.

 • Kleine Prinses

  4 jaar ago

  ik vind het ook niet echt leuk winkelen met m’n dochter er bij. Na enkele minuten is ze de winkel al beu en moet ik er achteraan rennen πŸ™‚

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Het leed dat kolven heet #earlybird #moedermelk #allesvoordekleine #borstvoeding #kolven #ziekenhuis #neonatologie
 • Dit vandaag met de post gekregen. Zo ontzettend attent!
 • Het waren best heftige dagen met de kleine dame. Op mijn blog vertel ik waarom.
 • Complete surrender 😍
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Je eigen kinderliedje hebben

In ons gezin hebben we een hele aparte oude traditie. ...

Sluiten