Vrouwen zijn gewoon eigenlijk hilarisch, dat is wel gebleken. Vorige week vertelde ik al over een aantal uitspraken gedaan door vrouwen tijdens de uitdrijving (lees beledigingen tijdens bevallingen). Hier is zoveel respons op gekomen, dat er zeker een deel twee gaat volgen.

De bevalling van mijn eerste was vrij pittig en duurde lang. Vooral toen ik mocht persen schoot het niet op. Twee uur lang heb ik, zonder persweeën, dat kind eruit proberen te krijgen. Toen ze vervolgens na die lijdensweg op mij werd gelegd zei ik ook “ben je daar eindelijk”.  Niets romantisch dus, maar meer een opluchting die er duidelijk uit kwam. Maar wat waren de eerste woorden van andere vrouwen aan hun nieuwe telg? Ik heb deze vraag uitgezet en kreeg weer een aantal al dan niet geestige antwoorden, die ik graag met jullie wil delen.

Dit roept men…

 • Komt dit wondertje echt uit mij? Hoe heb ik het overleefd!
 • Geef hier dan bijt ik in zijn neus.
 • Waarom ademt hij niet?
 • Waar is mijn broodje filet americain nu?
 • Zij heeft toch niet mijn neus, hè?
 • Heb ik gepoept?
 • Waar is mijn bril? Ik kan hem niet zien zo.
 • Ben je boos?
 • Even wachten, ben zo misselijk.
 • Heeft ze haar?
 • Waarom huilt ze niet?
 • Ze heeft op mijn hand gepoept.
 • Oh, hij heeft geen dikke neus.
 • Check mijn kont even op aambeien.
 • Wat is de schade daar beneden?
 • Wat een klein vies glibberig mannetje.
 • Wat stinkt ze.
 • Ben ik uitgescheurd?
 • Kan ik hier pizza bestellen?
 • Het is net een aardappel!
 • Mijn haar ziet er zeker niet uit en ik heb geen borstel.
 • Yes, ze is niet lelijk.
 • Ze heeft jouw tenen! Wat zielig.
 • Dit nooit meer!
 • Kijk die ballen!
03-2014 112

Het viel me op, dat veel vrouwen verbaasd waren over dat er een kind uit hun kon komen en ook viel het op dat er gelijk aan eten wordt gedacht. Daarnaast werd er vaak gevraagd waarom er niet gehuild werd en is menig mama onder gepoept of geplast. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik ook redelijk snel vroeg of ik uitgescheurd was. Maar aan eten wilde ik echt nog niet denken. Ik ben benieuwd naar jullie eerste reacties.