Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Zwangerschap

“Het eerste bloedonderzoek is gestart”

Wat ontzettend veel lieve en hoopgevende reacties ontving ik gisteren nadat ik mijn artikel online zette over mijn vierde miskraam. Ik ben zo ontzettend blij dat ik dat gedaan heb, want veel vrouwen hebben mij laten weten ook meerdere miskramen te hebben gehad en uiteindelijk toch nog een gezond kindje. Zoals ik al verwachtte was ook bij de meeste van deze vrouwen er geen duidelijke oorzaak gevonden voor het verlies van de vruchtjes en was het dikke vette pech. Net zoals vooralsnog bij mij wordt vermoed.

Bloedonderzoek bij een miskraam

Op mijn oproepje voor tips is ook veel gereageerd. Zo zou een afwijking in de schildklier miskramen kunnen veroorzaken. Ook werd mij verteld dat een tekort aan bepaalde vitamine’s B en / of vitamine D voor een incomplete zwangerschap kunnen zorgen. Uiteraard heb ik het niet allemaal klakkeloos voor waar aangenomen en heb ik het allemaal besproken met mijn huisarts. Gelukkig heb ik een fijne huisarts en vond hij dat het geen kwaad kon om het eens te laten onderzoeken. Zo gezegd zo gedaan! Vandaag zijn er dus drie buisjes bloed afgenomen en is daarbij mijn eerste onderzoek gestart. Zekerheidshalve worden het hcg en ijzer ook meegenomen in het onderzoek.

Het onderzoek van de gynaecoloog

Mijn tweede onderzoek, zoals ik het zelf noem, zal uitgevoerd moeten worden bij de gynaecoloog. Ik wil namelijk graag weten of mijn baarmoederslijmvlies goed genoeg is voor een geslaagde innesteling. Dit kan volgens mij heel eenvoudig met een echo nagekeken worden. Als ze er voor open staat wil ik ook graag een controle van mijn LH, FSH, Oestrogeen en Progesteron. Volgens mij kan dit allemaal met een simpel bloedonderzoek. Hopelijk zal dit geen probleem zijn. Verdere onderzoeken vind ik voor nu niet nodig. Het is zo al een hele waslijst.

Ik verwacht eigenlijk niet dat er iets afwijkend gevonden zal worden, maar het is fijn om dat ook bevestigd te krijgen. Als het dikke vette pech is gaan we er weer vrolijk tegen aan en als er iets is met één van bovenstaande stofjes schijnt dit gemakkelijk te corrigeren zijn. Ik weet alleen nog niet wat mijn voorkeur heeft: de pech of een te verhelpen probleem. Ik weet het, het is zwart wit denken, maar voor nu geeft dat mij rust. Daar valt ook wel wat voor te zeggen, toch?

Keep you posted!

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • simpel, met een snufje liefde

  3 jaar ago

  Ik ben benieuwd wat er uit gaat komen. Aan de ene kant hoop ik ook niks, maar als het iets kleins is zodat het verholpen kan worden dan is het natuurlijk ook heel fijn.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.
 • Kind nummer vier en dan toch aan de draagdoek gegaan. Wie had dat ooit verwacht? Het knopen was even een behendigheidje, maar het gaat steeds sneller. Dankjewel @jesuisbaby en @with_a_touch_of_rose voor de spoedcursus. Mama en ik kind zijn blij!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Miskraam nummer 4 is een feit

Bijna twee weken geleden vertelde ik nog hoe gefrustreerd ik ...

Sluiten