Wat ontzettend veel lieve en hoopgevende reacties ontving ik gisteren nadat ik mijn artikel online zette over mijn vierde miskraam. Ik ben zo ontzettend blij dat ik dat gedaan heb, want veel vrouwen hebben mij laten weten ook meerdere miskramen te hebben gehad en uiteindelijk toch nog een gezond kindje. Zoals ik al verwachtte was ook bij de meeste van deze vrouwen er geen duidelijke oorzaak gevonden voor het verlies van de vruchtjes en was het dikke vette pech. Net zoals vooralsnog bij mij wordt vermoed.

Lees ook: helaas een miskraam

Bloedonderzoek bij een miskraam

Op mijn oproepje voor tips is ook veel gereageerd. Zo zou een afwijking in de schildklier miskramen kunnen veroorzaken. Ook werd mij verteld dat een tekort aan bepaalde vitamine’s B en / of vitamine D voor een incomplete zwangerschap kunnen zorgen. Uiteraard heb ik het niet allemaal klakkeloos voor waar aangenomen en heb ik het allemaal besproken met mijn huisarts. Gelukkig heb ik een fijne huisarts en vond hij dat het geen kwaad kon om het eens te laten onderzoeken. Zo gezegd zo gedaan! Vandaag zijn er dus drie buisjes bloed afgenomen en is daarbij mijn eerste onderzoek gestart. Zekerheidshalve worden het hcg en ijzer ook meegenomen in het onderzoek.

https://meervanmir.eu/bloedonderzoek-kinderwens-zwangerschap-miskraam

Het onderzoek van de gynaecoloog

Mijn tweede onderzoek, zoals ik het zelf noem, zal uitgevoerd moeten worden bij de gynaecoloog. Ik wil namelijk graag weten of mijn baarmoederslijmvlies goed genoeg is voor een geslaagde innesteling. Dit kan volgens mij heel eenvoudig met een echo nagekeken worden. Als ze er voor open staat wil ik ook graag een controle van mijn LH, FSH, Oestrogeen en Progesteron. Volgens mij kan dit allemaal met een simpel bloedonderzoek. Hopelijk zal dit geen probleem zijn. Verdere onderzoeken vind ik voor nu niet nodig. Het is zo al een hele waslijst.

Ik verwacht eigenlijk niet dat er iets afwijkend gevonden zal worden, maar het is fijn om dat ook bevestigd te krijgen. Als het dikke vette pech is gaan we er weer vrolijk tegen aan en als er iets is met één van bovenstaande stofjes schijnt dit gemakkelijk te corrigeren zijn. Ik weet alleen nog niet wat mijn voorkeur heeft: de pech of een te verhelpen probleem. Ik weet het, het is zwart wit denken, maar voor nu geeft dat mij rust. Daar valt ook wel wat voor te zeggen, toch?

Lees ook: de uitslagen van het bloedonderzoek