TOP
leeftijd 2 tot 4 jaar

“My First Totem Set van SmartMax, leuk voor de kleintjes”

Vandaag kom ik weer met een oude bekende terug. Nou ja, het merk is een oude bekende. Het product ervan ken je wellicht nog niet, want daar heb ik nog niet eerder over verteld. Maar het kenmerkende van SmartMax is je natuurlijk wel bekend. Het zijn spelletjes met een opbouwend educatief karakter. Niet dat je leert lezen of iets dergelijks. Maar spelenderwijs wordt je brein uitgedaagd steeds lastigere puzzels op te lossen. Het begint simpel, maar hoe verder je komt hoe moeilijker de opgaven worden. En de uitdagingen zijn er niet alleen voor volwassenen en basisschoolkinderen. Het is er ook al vanaf één jaar! Ik wilde wel eens zelf ontdekken hoe de My First collectie van SmartMax is en ging samen met de kleuter de uitdaging aan van de Totem Set.

My First Totem Set

Op de doos staat voor de leeftijd 1-5, dus het leek mij dat de vierjarige het nog wel een uitdaging zou vinden. Toen ik echter de items uit de verpakking haalde en de eerste voorbeelden bekeek, dacht ik daar wel anders over. Voor een kleuter leek My First Totem echt te simpel te zijn. Toch wilden we het wel gaan proberen. Het concept is simpel: je hebt een aantal kaarten met voorbeelden van Totems, die je dus moet nabouwen. De eerste zijn simpel en de laatste is met alle acht onderdelen. Elk onderdeel heeft een magneetje van binnen, dus ze klikken makkelijk op elkaar. “Maak de totem maar na”, zei ik tegen de kleuter. Zoals verwacht zette ze binnen no time de paal in elkaar. Maar toen we wat beter keken, zagen we dat het toch niet helemaal goed was gegaan. De vormpjes hebben namelijk gezichtjes en die kunnen op meerdere manieren geshowd worden. Als je een blokje draait krijg je een ander gezichtje. Zo werd het toch nog een beetje een uitdaging voor de kleuter, want nu moest ze heel goed kijken hoe de blokjes precies gestapeld moesten worden. Conclusie? My First Totem Set (te koop bij Bol) van SmartMax is zeker een aanrader, maar dan wel voor de leeftijd 2-3 jaar.

Lees ook: My First Tractor van SmartMax

«

»

38 COMMENTS
 • Anna Wienen

  4 maanden ago

  Voor mijn nichtje Norah

 • Anna Wienen

  4 maanden ago

  Voor mijn nichtje Norah

 • Saskia

  4 maanden ago

  Ik doe graag mee voor mijn nichtjes haar eerste verjaardag begin maart.

 • Liline Erdmann

  4 maanden ago

  Ik doe mee voor onze 2 meisjes! De oudste (4) kan er nu mee spelen en de jongste (bijna 1) over een tijdje. 🙂

 • Goele H

  4 maanden ago

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje, hij wordt volgende maand 2 en ik denk dat dit een perfecte uitdaging voor hem zou zijn. We zijn fan van Smartgames én Smartmax en wat fijn dat er ook zoiets voor zijn leeftijd bestaat. Mijn dochter kan er ook nog leuk mee spelen met haar 4 jaar.

 • Nele

  4 maanden ago

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje

 • elisabeth maria martina

  4 maanden ago

  het perfekte kado voor kleinzoon quinn van 3

 • Tamara Jongkees

  4 maanden ago

  Voor mijn bijna kleuter. En mocht het te makkelijk voor hem zijn, dan kan zijn broertje er nog veel speelplezier mee hebben 🙂

 • Michelle Graafland

  4 maanden ago

  Leuk! Dit zou een fantastisch cadeau zijn voor de 2e verjaardag van onze jongste dochter.

 • Peggy

  4 maanden ago

  Leuk cadeautje voor mijn kleinste, die viert deze maand zijn 2e verjaardag!

 • m chen

  4 maanden ago

  Ik zal deze totem graag voor mijn nichtje willen winnen!

 • Jan

  4 maanden ago

  Super leuk voor mijn zoontje .

 • Miekske Dingens

  4 maanden ago

  Wat ziet dat er leuk uit! Graag meegedaan voor onze 2 kindjes <3

 • Cuypers Marita

  4 maanden ago

  Graag zou ik voor mijn kleinkind willen meedoen, zodat we hier ook leuke Totems kunnen nabouwen

 • Eden

  4 maanden ago

  Ons dochtertje is drie, maar door haar epilepsie cognitief twee jaar ongeveer. Ik denk dit juist voor haar goed kan zijn, ben erg benieuwd

 • Suzanne Hin

  4 maanden ago

  Ik zou dit spel graag mee willen nemen naar mijn stageklas (de kleuters), zij zouden het fantastisch vinden om de opdrachtjes uit te voeren en het is ontzettend leerzaam voor ze.

 • Betti Scheringa

  4 maanden ago

  Superleuk, doe graag mee voor mijn jongste dochter en mijn gastkinderen

 • Iris Bakker

  4 maanden ago

  Leuk voor mijn dochter die niet kan wachten tot ze ook naar school mag

 • Marianne van den Hoek

  4 maanden ago

  Wat een leuke variant op de stapeltoren! Die wil ik graag winnen voor mijn kleinkinderen, dus ik doe graag mee met deze actie 🙂

 • Suus

  4 maanden ago

  Wat schattig zeg! Ik doe graag mee voor het dochtertje van een goede vriendin. Leuk om haar op deze manier wat over indianen te kunnen leren!

 • Nelly

  4 maanden ago

  Leuk, ga ik mijn dochter blij mee maken.

 • Iris

  4 maanden ago

  Ik loot mee voor mijn kids

 • Renilda

  4 maanden ago

  Top voor mijn kleinkinderen

 • Kim

  4 maanden ago

  Super leuk!!

 • Jeanine

  4 maanden ago

  Wat een leuk spel, ik doe graag mee voor mijn twee dochters van 2 en 4. De oudste bouwt graag dingen na.

 • Oma Will

  4 maanden ago

  Hier maak ik de kleindochter van mijn vriendin heel blij mee.
  Voor haar doe ik graag mee en volg op Bloglovin.

 • Clau

  4 maanden ago

  Voor mijn vriendin die nu haar tweede kindje verwacht

 • Claudia Diependaal

  4 maanden ago

  Ik loot graag mee voor onze kleindochter Cailey! Super leuk!

 • Els Black

  4 maanden ago

  Ik doe graag mee voor de kleine man van mijn beste vriendin, die word alweer bijna 1 jaar!

 • Marian B

  4 maanden ago

  Mijn kleine nichtje van bijna 1 kan hier vast wel mee uit de voeten. Fijn spelen en ontdekken, en haar ‘grote’ broer wil er vast ook nog wel mee spelen. Een leuk extraatje voor haar verjaardag.

 • erika panjer

  4 maanden ago

  ik doe graag mee voor ons dochtertje lijkt me echt leuk voor onze kleine wonder die we na 10 jaar eindelijk in onze armen mochten sluiten

 • janneke

  4 maanden ago

  ik ken dit helemaal nog niet en ik geloof zelfs dat mijn nichtje en neefjes hier nog niet bekend mee zijn. Altijd leuk om hen met iets nieuws te verrassen. Ik doe graag voor hun mee

 • Nadine

  4 maanden ago

  Leuk voor de kleine van mijn collega!!

 • Anneliese de Waal

  4 maanden ago

  Erg leuk voor de jongste, ziet er erg leuk uit Groetjes Anneliese

 • Gea

  4 maanden ago

  Heel erg leuk. Ik doe graag mee voor mijn nichtje Linn

 • Sherilyn

  4 maanden ago

  Super leuk, ik doe graag mee!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Brain Train: SmartGames voor peuters - MeerVanMir on februari 9, 2020
 • Pingback: My First Tractor van Smartmax voor de kleine boer(in) - MeerVanMir on februari 9, 2020
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Gastblog oma Bobje: de plastic rage van Albert Heijn

  Jaren geleden schreef ik het volgende stukje: Goed, goed. Ik ...

  Sluiten