Afgelopen week was het zo ver: de uitnodiging van school voor de wendagen van de peuter! Toch weer een mijlpaal zo. Mijn laatste draakje naar school. Geen peuters meer in huis. Tijd om de beginselen van het lezen op te pakken. Het is wel weer even graven wat er nou allemaal geleerd moest worden in de kleuterklas. Immers zit de grote zus al inmiddels in groep 5. De kleuterfase lijkt echt een eeuwigheid geleden. Toch weet ik nog ergens dat eind van groep twee in ieder geval de kleuren en minimaal 16 van de 26 letters van het alfabet bekend moeten zijn. Reden genoeg dus om alvast “Mijn eerste boeken Lees en Leer” van REBO Productions in huis te halen.

Ken jij ze al?

Box met 8 kleurrijke boeken voor kinderen om kleuren, vormen, getallen, het alfabet, tegenstellingen, familieleden, lichaamsdelen en de indeling van de dag te leren. Deze geweldige boekjes – met grappige illustraties – helpen je om te beginnen met lezen. Leren lezen is nog nooit zo makkelijk én leuk geweest! Met deze acht geweldige boekjes ontdek je basisbegrippen aan de hand van kleurige illustraties! Leer kleuren, vormen, de getallen van 1 tot 10, het alfabet van a tot z, tegenstellingen, familieleden, lichaamsdelen en de indeling van de dag.

Mijn eerste boeken Lees en Leer

Het is eigenlijk een doos met 8 kartonnen boekjes met van die dikke bladzijden. Hufterproof dus. Elk boekje heeft iets educatiefs in zich. Zoals bijvoorbeeld het leren van de kleuren of enkele onderdelen (o.a. zintuigen) van het lichaam. En het is allemaal verwerkt in leuke plaatjes. Omdat het 8 boekjes zijn, kan je goed afwisselen met het lees en leermoment. Zo houd je de variatie er een beetje in. Het is ook nog eens allemaal verpakt in een mooie doos. Echt een leuke box om cadeau te geven of te krijgen. Of gewoon om voor jezelf aan te schaffen ;-).

Mijn eerste boeken Lees en Leer