Media alert: 3 op de 10 ouders kleien niet met kinderen door stress om gemixte kleuren

Uit onderzoek van speelgoedfabrikant Hasbro blijkt dat ouders gefrustreerd raken als hun kinderen de kleuren mixen. Of nog erger, in het verkeerde potje terugstoppen (‘geel hoort toch echt in het potje met het gele deksel!’). Nergens voor nodig, vindt Play-Doh. Het bevordert juist de creativiteit van je kind. Daarom lanceert het wereldberoemde kleimerk de campagne Mix It Up! en maakte het samen met de bekende zanger Jaap Reesema het lied ‘Mixen Maar’. Je kunt dit beluisteren via Spotify onder de artiestennaam Doh-Doh.

Jaap: “Ik heb zelf twee kinderen die graag met klei spelen. Ze moeten gewoon lekker kunnen kleien zonder zich druk te hoeven maken om hoe de creatie eruit komt te zien. Want dan gaat de lol er wel vanaf natuurlijk! Als ouders moeten we onze kinderen juist stimuleren creatief te zijn. Daarom heb ik dit liedje gemaakt.”

Play-Doh stimuleert onbezorgd spelen, zonder volwassen beperkingen. Want waarom moet een banaan per se geel zijn? En wie zegt dat de kleuren niet door elkaar mogen? Kijk wat er gebeurt als je de fantasie van je kind de vrije loop laat. Ontdekken en onderzoeken, experimenteren met kleuren, vormen en texturen – daar draait het om. Elk kleiwerk is een uniek staaltje kunst dat de identiteit van jouw kind naar boven brengt. Leun rustig achterover en je zult versteld staan van hoe het creatieve brein van je kind werkt.

Kortom: laat die hang naar Instagram-perfectie lekker los, zet het lied ‘Mixen Maar’ aan en kneed de kleuren gerust door elkaar. Dat is juist onderdeel van de lol. Sterker nog: koester die blauw-gele giraf op wielen en de roze dolfijn met groene stekels. Play-Doh staat zo voor creatief bezig zijn en eíndeloos speelplezier. Ideaal nu het gure herfstweer voor de deur staat. En last but not least: wees niet bang voor de troep in huis! Samen opruimen met je kind kan ook leuk zijn.

123 thoughts on “Media alert: 3 op de 10 ouders kleien niet met kinderen door stress om gemixte kleuren

 • Tamara Jongkees says:

  Rood met geel wordt oranje.
  En als je alle kleuren door elkaar mengt, krijg je vieze bruinachtige kleur, die hebben wij momenteel thuis. Ik heb het inmiddels maar losgelaten dat de kleuren door elkaar gaan. Dat de kinderen ern tijdje zoet zijn met kleien is veel belangrijker. Al zouden wat nieuwe ‘verse’ kleuren wel heel fijn zijn.

 • Wat super leuk. Hier twee jongens die gek zijn van klei. Zodra ze nieuwe potjes hebben alles in 1 bal. En het liefst de rode, gele en blauwe zodat je bruin krijgt om er poep mee te maken

 • Mijn dochter probeert niet te mengen maar het gebeurt uiteindelijk toch wel. Leuke winactie dus en misschien moet ik het inderdaad maar loslaten.
  Blauw met rood wordt paars.

 • Chantal Van vianen says:

  Rood blauw bruin geel oranje en roze. Maken allemaal bij elkaar bruin. Ik heb een aantal potjes met alleen bruin. Dus deze winactie komt geweldig uit.

  • Rood en wit wordt roze! Het is en blijft de lievelingskleur van mijn kleindochter net als blauw met wit lichtblauw wordt! Ze geniet van het mengen en ik ook!!

 • Gooi alle kleuren door elkaar, voor een vieze bruine poepkleur

  Hier een grote kleifanaat thuis, dus wat een superleuk pakket om te winnen! Leuk voor sint of haar verjaardag 7/12

 • Sanne Rietjens says:

  Rood en geel is oranje
  Wit en rood is roze
  Blauw en geel is groen
  … alle kleuren klei door elkaar is niet zo mooi maar doet het nog steeds

  We kunnen heeeeeeel veeeeeel klei gebruiken!!

 • Nathalie Hartgers says:

  Om de lievelingskleuren van onze dochters te mengen hebben we rood en wit nodig voor roze en blauw en geel voor groen. Oudste was al dol op kleien en de jongste heeft onlangs kennis gemaakt met klei. Beide zijn ze er echt dol op en hebben uren plezier.

 • Door de primaire kleuren (rood, blauw, geel) met elkaar te mengen, krijg je de secundaire kleuren zoals paars, oranje groen. En natuurlijk bruin als de door elkaar.
  Leuker is om te experimenteren met wit en zwart, zodat je kleurnuances krijgt zoals bijv lichtblauw of donkerblauw.
  Hier thuis zit er eentje die graag klei. De voorraad is bijna op en hij vindt de klei hard. Dus een nieuw setje klei wordt met open armen ontvangen! ☺️

  • Shirley vaassen says:

   Kids zijn dol op kleie en word ook dagelijks gedaan. Hier word alles met alles gemengd zo interessant wat voor kleur het uiteindelijk word ( vinden de Kids)
   Mama word al panisch als ze er aan denkt hihi oeps

   Klei worden ze hier heel blij van kun je nooit genoeg van hebben

 • Hier word toch graag roze gemaakt met wit en rood .
  En laatst probeerde dl turquoise te maken. Maar dat lukte helaas niet. Kleien doen ze hier graag. En idd de kleuren door elkaar. Als de jongste alleen kleid mag ze mag 2 potjes open van mij.. Maar dit stuk is eigenlijk wel waar. Waar doen we moeilijk over.

 • Mijn dochter van twee en half maakt van haar potjes klei, alle kleuren met een voorkeur voor gemende confetti !
  Tot ergernis van haar oudere zussen, waar het toch echt gescheiden moet zitten. Dus een paar nieuwe potjes voor onze klei-fanaten zijn meer dan welkom om nieuwe kleurcombinaties te ontdekken !

 • Liline Erdmann says:

  Leuk! Hier stond vanochtend een tvprogramma (voor kids) op waarin het ging over kleuren mengen. Na oranje, paars en groen gingen ze over naar het maken van vermiljoen (oranje met rood), chartreuse (geel met groen), marigold (oranje en geel), aquamarijn (groen en blauw) en magenta (rood met paars) dus we hebben weer genoeg geleerd voordat school begon!
  Kleien is hier favoriet, ik heb de mengstress losgelaten, nieuwe kleurtjes zijn leuke kadootjes voor de decembermaand, verjaardag enz, of om te winnen natuurlijk!

 • larissa van den heuvel says:

  Oooh super leuke actie.
  Ik ben er zo 1 die idd maar 1 kleur gaf want mijn bovenkamer kan dat mengen niet aan
  Maar heb me er inmiddels vanaf gezet en kan heel veel kleuren combinaties noemen maar ik ga voor blauw en geel = groen
  Die kleuren omdat we er vandaar lekker mee gekleid hebben. Ze is nog geen 2 maar is er maar zoet mee.
  Kei kei zit ze al in de ochtend.
  Dus eigenlijk bijna iedere dag zijn we lekker met klei in de weer.
  En nu wat extra aandacht nu de kleine broertje er ook is alles is nieuw maar ben trots want ze doet het super

  • Wit en rood is roze! De lievelings kleur van mijn allerliefste nichtje! (overigens mijn enige dus tja..) Wat leuk om dit samen met haar te kunnen gaan doen! Want van papa en mama mag dat niet altijd want het geeft troep maar bij je tante mag natuurlijk altijd iets meer!

 • Leuk,leuk en leuk! Onze kleine stuiterbal is gek op klei. Hoe meer kleuren hoe meer fun. Alles wordt hier gemengd met blauw, haar lievelingskleur. Blauw met geel wordt groen, blauw met rood wordt paars, blauw met wit wordt licht blauw etc.

 • Sylvia van den Bogaard says:

  Bij ons word uiteindelijk alle klei bruin of zwart .. potdikke.. maar ik ken wel de kleuren die het zouden moeten worden als je mengt.
  Geel en blauw word groen, rood en wit word roze, rood en zwart kan mooi Bordeaux worden en groen en blauw aqua. Desalniettemin .. de klei hier is .. op.. ja echt.. mn jongste hobby’d er ook mee in haar keukentje .. en tja.. dat heb ik niet altijd door en dan word het vergeten .. dus aan Sinterklaas vragen ze, jawel ! Veel play doh !!

 • M Van Leeuwen says:

  Jaaaa herkenbaar alles bij elkaar, lekkere bruine kleur.
  Maar inmiddels gaan ze voor meer mengen. Blauw met geel is groen en je kan dat weer met wit wat lichter maken.

 • Renée van Oudshoorn says:

  Hi ik doe graag mee voor mijn zoontje Floris. Geel en wit vindt hij mooi om te mengen. Beetje marmerlook krijg je dan. Maar hij mengt van alles en ik zelf doe graag mee❤️Super leuke actie. Groetjes Renée

 • Annemiek Stallaart says:

  Geel en blauw wordt samen groen, geel en rood wordt samen oranje en rood en blauw wordt samen paars. Onze klei is inmiddels meer bruin/grijs door al het mixen. Maar… plezier voor 10!

 • Zo herkenbaar haha.
  Ik wil ook niet dat ze mengen, want uiteindelijk wordt het viesbruin en willen ze er niet mee spelen.

  Klei is hier altijd favoriet dus doe graag mee voor mijn 3 meiden.

  wit met rood wordt roze

 • Sanne van der Meer says:

  Blauw en rood wordt paars, een van de lievelingskleuren van mijn zoontje

  Toevallig vandaag gaan kleien met hem, opeens vindt hij dat leuk. Maar idd, meteen de kleuren gemixt Kan ik zelf vrij slecht tegen, maar ja, alles voor je kind hahah!

 • Alle potjes door elkaar wordt uiteindelijk bruin bij onze kinderen . Hier gaat alles door elkaar en dat is geen probleem soms wel jammer van de mooie kleur die het had erger vind ik het als de kinderen de deksels niet op het potje doen want dan moet mama weer nieuwe kopen

 • Hahahahaha zo herkenbaar!!! En dan ook nooit alle kleuren tegelijk openmaken. Ik ga voor de lievelingskleur van mijn dochter rood met wit maakt ROZE!
  Met de winactie laat ik ze lekker hun gang gaan met de mededeling dat alles bij elkaar een poepkleur wordt. Oh wacht dat vinden ze juist leuk natuurlijk… 😉

 • Francis Akerboom says:

  Ik ben ook zo’n moeder. Het liefst geef ik ze ieder 1 potje om niks te laten mengen. Maar als ik dat doe en zie hun gezichtjes ga ik toch overstag en geef ze alle potjes. Maar ik zeg er altijd bij probeer niet te mengen. Na een kwartier hoor ik standaard: oh oh, mama, het is niet gelukt. Ging koekjes of pizza maken en toen heb ik per ongeluk gemengd. Het liefst doen ze alles bij elkaar om een vieze kleur te krijgen, waar ze de lekkerste en leukste creaties van maken.
  Als je rood en wit mengt krijg je roze.
  Blauw en geel wordt groen.

  Doe graag mee voor mijn 2 dochters die het liefst iedere dag kleien.

 • Marloes van Teerns says:

  Mijn kinderen houden ook van kleien en ik vind die bruinige mengkleur maar niks.
  Maar ja… zij vinden het leuk. We doen graag mee aan de winactie.
  Rood + geel = oranje.

 • Lotte van Kins - Kettenis says:

  Super leuk voor onze jongste, maar grootste kleifan! Hier gaat uiteindelijk ook alles door elkaar, waardoor er alleen nog een vieze kleur bruin over blijft..

 • Marion poeste says:

  Laatst hadden we geel en blauw wat vies groenig werd. Ik probeer ook vaak maar 1of2kleuren te geven, maar het leukste vind ze alles door elkaar. Ik maak graag kans op deze set. Het zal niet lang meer duren voor dr broertje ook mee mag doen en ze beide hun eigen kleur voorkeuren krijgen

 • Rood en geel is oranje
  Rood en blauw is paars
  Geel en blauw is groen
  Rood en wit is roze
  Alle kleurtjes bij elkaar is bruin

  Maar gelukkig hoef je met al die potjes kleuren niet te mengen….want ons zoontje met autisme houdt hier absoluut niet van. Hij speelt graag met klei….maar alles blijft op kleur gescheiden

 • Kleien is tof. Mijn kleuter kan daar echt uren mee bezig blijven, heerlijk.
  Hij mengt meestal van alles door elkaar tot het bruin is geworden. En verder is rood zijn lievelingskleur, dus bij mengen krijg je dan oranje (met geel), paars (met blauw) of roze (met wit).
  Ik maak graag kans om te winnen. Zou een leuk cadeau zijn namens de Sint.

 • elisabeth maria martina says:

  kleinzoon quinn is dol op play doh hij kan er uren zoet mee zijn
  lekker alles husselen vind ie ook altijd fijn
  hij is heel erg bezig met zindelijk worden en maakt daarom graag poep
  daarvoor moet je rode, gele en blauwe mengen

 • Met rood en wit maken we de lievelingskleur van Mn dochter! Roze! Ik laat haar lekker mengen hoor. Geen stress hier! Zolang zij plezier heeft vind ik t prima. En ze is dol op kleien!

 • JN Kingma Postma says:

  Hier wordt graag klei gemengd door vierjarige dochter Femke. Wit en rood wordt roze. Zwart en wit wordt grijs. Kleien is favoriet en het ligt overal….Maar als ze maar lol heeft.
  Ik doe graag mee voor onze Femke

 • Mijn dochter kreeg onlangs voor haar derde verjaardag Play-Doh en is er helemaal dol op! Momenteel geef ik ze steeds 1 kleur die ze mag kiezen en daar is ze al gelukkig mee. Nog geen Kleurenstress voor mij dus .
  Ik vermoed dat vele kleuren bij elkaar bruin maakt dus daarom dat ik dat nog maar even zo laat

 • Oh hier vinden ze kleien ook zooooo leuk ! Eerst raakte ik er altijd gefrustreerd van alle kleuren bij elkaar maar dit heb ik losgelaten aangezien nu echt alles bij elkaar zit Ze kunnen hier dus wel nieuwe klei gebruiken hahaha. Ik zal een foto op facebook plaatsen dan zie je hoe onze klei potjes eruit zien hahah . Ps ik volg je dus op facebook en instagram….
  Geel en blauw word groen – blauw en rood word paars – zwart en wit word grijs – rood met wit word roze – blauw met wit word lichtblauw etc……..

 • Ik kan er inderdaad niet goed tegen dat de kleurtjes door elkaar komen, mijn dochtertje heeft hier totaal geen last van . Wit + rood maakt roze en rood + blauw maakt paars. Roze en paars zijn mijn dochters favoriete kleuren.

 • Petra Hundepool says:

  Hier zijn ze dol op klei. Meestal mixen ze uiteindelijk alles door elkaar tot een soort bruingrijzige smurrie. Ik geloof dat ze daar roze blauw groen geel oranje wit paars en zwart voor gebruiken, maar ik heb het eigenlijk nooit gecontroleerd.
  Maar af een toe nieuwe potjes zijn dus zeer welkom.

 • Ik herken het helemaal. Mijn dochter is een grote fan van Play D’oh en vind het vooral super om alles door elkaar te gooien en goed te kneden zodat je de kleuren onmogelijk terug uit elkaar kunt halen. Verschrikkelijk vind ik het.
  Geel en Blauw geeft trouwens groen.

 • Met deze set kan ik die angsten misschien ook overwinnen!

  Blauw en groen mag Oliver mee beginnen, dat maakt het mooie turquoise.
  Misschien ga ik zelf nog een mooie fuchsia roze creëren met paars (blauw en rood) en rood.

  Dan maken we gewoon zwarte en grijze (zwart/ wit) en olijfgroene (groen/ bruin (rood/ zwart)) klavertjes vier voor wat extra geluk:

 • Geel en blauw wordt groen.
  Geel en rood wordt oranje
  Blauw en rood wordt paars.

  Mijn zoon van 3 vindt kleien ge-wel-dig. En inderdaad gooit hij het liefst ook alles bij elkaar.
  Dat maakt een grijze kleur. Daarvan heeft hij, samen met opa, een mooie slang en vis gemaakt. Deze liggen nog altijd te pronken in de woonkamer ❤️. (Helaas kan ik hier geen foto bijvoegen.) De klei van de slang en de vis zijn natuurlijk keihard geworden, dus hij zou graag nieuwe klei winnen om verder met opa te kunnen kleien.

 • Dit zou echt geweldig leuk zijn voor Bjorn, die vind het altijd fijn om met Play-Doh te kleien en van alles ermee te maken. De eerste paar keer houd hij de kleuren netjes in de juiste potjes, maar dan vind hij het grappig om meerdere kleuren bij elkaar te doen om te kijken wat hij dan voor kleur krijgt zoals.
  rood met geel = oranje
  blauw met rood = paars
  geel met blauw = groen

 • Hier wordt graag geel met blauw gemengd, theoretisch natuurlijk groen, maar ik vind het meer viezig blauw. Er wordt hier heel veel gekleid, dus ik doe graag mee

 • Hoi Miriam,

  Wit en zwart =grijs
  Wit en bruin = beige
  Geel en rood = oranje
  Blauw en rood = paars
  Blauw en geel = groen
  Geel, rood en een beetje zwart + bruin

  Helaas ben ik nog geen oma maar heb wel hele lieve kleine buurmeisjes.
  Aan hun zou ik het graag schenken.
  Een mooi extraatje voor de komen de feestdagen kan iedereen wel gebruiken.

  Fijne dag en succes allemaal.

 • Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) says:

  Ik ben inderdaad ook zo’n ouder die het erg lastig vind als alle kleuren gemengd worden, maar met name omdat de kleur die ontstaat als je alles bij elkaar hebt er nou niet erg aantrekkelijk uitziet een soort bruin/groen. Misschien kan ik de volgende keer beter twee potjes geven die leuk met elkaar mengen, zoals:
  – Geel en Blauw: Groen
  – Rood en Geel: Oranje

 • Heleen Haarsma says:

  Hier zou ik mijn kleindochters echt heel blij mee maken, zijn gek op kleien en lekker creatief zijn met Playdoh! Hun favoriete kleur is volgens hun de ”prinsessenkleur” roze, oftewel wit met rood samen! 🙂

  Duimen maarrrr…

 • Hier gaan ook altijd alle kleuren door elkaar, ook al is de klei net nieuws. Uiteindelijk zit in alle potjes een soort bruin….

  Als ik een kleurencombinatie moet zeggen ga ik voor rood en wit dat maakt mooi roze

 • Rood+ blauw = paars
  Paars + groen = vies grijzerig.. Ik ben een van die 3 op de 10 ouders die gestresst raakt door het mengen van kleuren. Ik weet het, gewoon lekker laten gaan en mixen maar!

 • De favoriete kleur van Amaly mijn nichtje is roze, dit krijg je door rood met wit te mengen, dit zijn tegenwoordig ook de kleuren die ze afzonderlijk gebruikt voor het kleien van paddestoelen, rood met witte stippen uiteraard. Er moet dan ook nog een kabouter op en die mag ik dan maken.

 • Ik vind die paarse massa van rood en blauw, niet mooi. Zelfs een beetje een “depressieve zooi”. Maar klei wel gewoon gezellig mee. Het gaat om het genieten met zijn twee! Wat nieuwe play-doh zou welkom zijn. Dan hebben we niet alleen samen gein. Maar ook nog mooie kleiwerkjes om naar te kijken. Die ons leventje hier thuis verrijken. Dus maak ik graag kans en negeer de mixed-up kleuren van de klei. Dochter én Mama super blij!!!!

 • Brian Hurkens says:

  Het begint bij ons altijd met een beetje gekleurd door de wit. Of een beetje wit door de donkere kleuren wat een soort marmer oplevert. Maar het eindigt altijd in alles door elkaar, dat is vaak bruin met glitters…

 • Regenboog!!! Dit is serieus de favoriete kleur van mijn dochter. Alles wordt a la regenboog ingekleurd en gemaakt. Ze weet precies de volgorde van de kleuren ook. Dus wij mixen tot…regenboog 🙂

 • Toffe actie! Wij hebben hier alle klei inmiddels wel een beetje ‘opgegeten’, er worden hier borden vol koekjes, taartjes en soms zelfs gezonde groenten geserveerd. Geel en blauw in de juiste verhouding word turquoise en blauw, rood en wit word lila.

 • Wolk met hartjes wordt eenhoorn. Aldus mijn dochter, die zo haar eigen ideeen heeft over de namen van kleuren. Ze is er ook al achter dat zon en zee gras maakt en dat alles door elkaar mixen (want dat is natuurlijk het allerallerleukste) kaugomballenheksentoverdrank oplevert. 🙂

 • Hier is de favoriete kleur geel, dus daarmee wordt heel wat afgemengt.
  Geel en blauw maakt groen
  Geel en rood maakt oranje
  Geel en wit maakt licht geel
  Geel en groen maakt gifgroen
  En nog heel veel (meer en minder) geslaagde mengvormen met geel gezien!

 • Wat een leuke set!
  Jesse zou daar heel blij van worden!

  Er zijn een hoop kleurencombinaties genoemd. Ik noem de lievelingskleur van Jesse. Dat is alle kleuren door elkaar gemengd en maakt bruin!

 • esther Weijers says:

  Geel oranje rood is mijn favoriete kleuren mengsel.
  Ik moet altijd lachen om mijn collega die er niet tegen kan als de kleuren gemengd zijn. Ze krijgen een potje per keer. Maar ik vind het heerlijk om ze te laten mengen. Vooral in het begin als ze net in alle vormen door elkaar heen lopen en draaien.
  Vooral wit en rood. Tot het moment dat het roze word. Ik vind de kleuren die samen bruin worden wat lastiger, maar ben zelf dol op mengen. Ik zou het dan ook graag winnen voor op mijn werk. Voor kindjes die spanning hebben is het de ideale uitkomst.

 • ik maak graag kans voor onze jarno. hij kleit supergraag maar laat daarna de creatief ook graag staan. dus de klei droogt op en is onbruikbaar. nu hebben we geen klei meer dus deze actie komt als geroepen.

 • Haha ik moet meteen denken aan alle kleuren door elkaar = bruin want dat is hoe het er hier na een aantal kleisessies uiteindelijk altijd uit komt te zien 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.